7 Maj

Onsdag!
Vilket grå/trök väder det är ute, när jag gick i morse höll jag på att frysa ihjäl. I dag är barnen med mormor och morfar, de ska baka =) För pappa och mormor fyller år.  Jacob fyller också år nu i helgen så det är många att fira.
 
I dag är det ingen träning för lag 2 har match i dag men vi bestämde några att vi skulle springa vi som inte är med och spelar  i dag. Inget mer planerat än så i dag. Har väl lite att dona med hemma som tvätt å plock som vanligt.
 
I går baka vi chokladsnittar, med shokladsås i degen =) gött men inte med cocos på, hade inge pärlsocker eller strössel hemma så det fick bli de.
 
sugen att testa dessa nu någondag, kan bli i dag =) behöver bara citroner  och daim till godingarna nedanför =)
 
Baka Mera =)
Citronrutor
ULRIKA POUSETTE
 
12 bitar
Botten
  • 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl (30 g) vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
  • 1 1/4 dl nypressad citronsaft (cirka 2 citroner)
  • eventuellt florsocker till pudring
  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare.
  2. Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen börjar få lite färg.
  3. Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna.
  4. Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor. Pudra eventuellt med lite florsocker, och förvara svalt fram till serveringen.

Daimsnittar från Jennysmatblogg

 

 
 
 
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
 

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0