7 Maj
Onsdag!
Vilket grå/trök väder det är ute, när jag gick i morse höll jag på att frysa ihjäl. I dag är barnen med mormor och morfar, de ska baka =) För pappa och mormor fyller år. Jacob fyller också år nu i helgen så det är många att fira.
I dag är det ingen träning för lag 2 har match i dag men vi bestämde några att vi skulle springa vi som inte är med och spelar i dag. Inget mer planerat än så i dag. Har väl lite att dona med hemma som tvätt å plock som vanligt.
I går baka vi chokladsnittar, med shokladsås i degen =) gött men inte med cocos på, hade inge pärlsocker eller strössel hemma så det fick bli de.
sugen att testa dessa nu någondag, kan bli i dag =) behöver bara citroner och daim till godingarna nedanför =)
Baka Mera =)
Citronrutor
12 bitar
Botten
- 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
- 1 1/2 msk strösocker
- 2 krm salt
- 125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl (30 g) vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- finrivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
- 1 1/4 dl nypressad citronsaft (cirka 2 citroner)
- eventuellt florsocker till pudring
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare.
- Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen börjar få lite färg.
- Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna.
- Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor. Pudra eventuellt med lite florsocker, och förvara svalt fram till serveringen.
Daimsnittar från Jennysmatblogg
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!
Kommentarer
Trackback