25 Februari

Tisdag!
 
Jobbar bara onsdag och torsdag sen är det lite sportlov =)
I dag är det ingen träning, då är det barnens dag så får se vad vi hittar på. Har jordens lårkaka =( gör såå ont. har man vart still ett tag så som jag som har stilla sittande jobb och ska resa mig och gå så håller låret på att gå av fy satan. Och inte på tal om i morse när man hade sovit och skulle gå ner för trappan =/ gudars. Tog en promenad till jobbet i morse var lite stel först och halta sen kom jag igång och blev varm, men så fort jag stanna och kom till jobbet och gick upp för trappan så dog låret igen. Hoppas det går över snabbt. Vi har ju utomhusträning i morgon premiär =)
 
Dags att baka lite igen
 
 
Åh dessa alltså
 

ca 20-25 st.

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 ½ dl kakao
4 äggvitor
½ tsk vaniljpulver
75 g ljuschoklad, hackad

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop alla ingredienser, förutom den ljusa chokladen, i en bunke. Smeten ska inte vara rinnig eller för hård, bara krämig. Tillsätt mer florsocker om den är för lös och droppvis med vatten om den är för lös.
3. Rör sedan ner den hackade chokladen.
4. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 9 minuter.
5. Låt kakorna svalna lite så är dom lättare att få loss.

 

 

170 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk vaniljpulver
knappt 5 dl vetemjöl
2 tsk maizena
1 ½ tsk bakpulver
100 g chocolate chips eller hackad choklad
100 g m&m’s

1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vanilj tills det är fluffigt (ca 4-5 minuter).
2. Tillsätt vetemjöl, maizena och bakpulver och rör om tills det är helt blandat.
3. Blanda till sist ner chokladen.
4. Rulla sedan degen till ca 15-16 bollar och tryck ner en massa m&m’s i varje boll. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.

5. Värm ugnen till 175 grader och grädda kakorna i 11-12 minuter, direkt från kylen. Låt svalna (om det går) innan du äter dom. Njuuuut!

 

75 g smör, smält
1 3/4 dl florsocker
½ dl farinsocker
2 ½ dl digestivekex, krossade
2 ½ dl jordnötssmör

125 g choklad
½ dl jordnötssmör

1. Klä en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda smält smör med florsocker och farinsocker.
3. Ha sedan i krossade digestivekex och blanda väl.
4. Ha till sist ner jordnötssmöret och blanda helt. Tryck sedan ut i formen.
5. Smält chokladen tillsammans med 1-2 msk jordnötssmör och häll det i formen. Jämna till det om det behövs.
6. Mikra resterande av jordnötssmöret 10-20 sekunder så att det blir lite rinnigt. Med en sked häll jordnötssmöret på chokladen så att det blir 4-5 ränder. Vänd sedan på formen 90 grader och ta en tandpetare och dra den upp och ner genom jordnötssmöret så får du det fina mönstret.
7. Ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar innan du skär upp rutorna.

 

 

Lycka till =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0