29 Augusti

Men freeeedag mina vänner!!!!
 
Jobba som vanligt, sedan hämta busfröna på dagis sedan ska vi hjälpa moster att färga håret innan de sticker till grekland =) gud så avis jag är skulle inte sitta helt fel att åka dit nu =) Blir väl lite handling senare och så kör vi en taco fredag och mys hela kvällen =) per slutar jobbet lagomt tills taco fredagen börjar..
 
Spelades match i går med lag 2 en match som vi borde vinnit med 10-0 men det slutatde 1-1 det kändes som en förlust faktiskt. Jag vill inte gnälla eller klaga på någon men säger så här, vill man inte ha boll eller springa på dom så kanske man borde satsa på nå annat? Vi hade 1000 chanser att göra mål men det fanns ingen fokusering. Från mig själv så kändes de som att jag jaga boll och offta mig totalt för laget men tyvärr räckte de inte till. jag var helt slut efterråt mitt linne kunde jag vrida ur. I dag är min fot blå oh svälld kan knappt gå så typiskt.=/ men vissa har de sämre än mig så jag tycker inte synd om mig själv =)
 
som sagt fredag och här kommer ett fredagsmys bak =)
 
KLaddkaka med nougat och kokos!
KLaddkaka med nougat och kokos!

 

Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.

Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.

recept från http://www.johannatoftby.se/2014/08/21/kladdkaka-med-nougat-och-kokos/

 

Augusti går mot sitt slut, nästa gång när jag är tillbaka på jobbet det vill säga på måndag så är det september. (höst) Synd att inte augusti bjöd på nå vidare värme sol å bad. hade vart härligt så hade sommaren känts längre.

Nu i helgen ska vi bara vara hemma, rensa å städa å fylla på nytt med  sånt som behövs. Välbehövligt att rensa, har sagt de länge nu men i helgen har vi tid =)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0