27 Augusti
Onsdag!!
Är lite mörbultat i kroppen i dag efter gårdagens match, jag vet inte hur ånga gånger jag blev sparkad på bena eller stämplad. Nu gnäller jag lite så känns de bättre =P Vi förlota med 2-1 sååå mycket våran match men vi lyckades inte få in bollen i mål. Vi har till och med en straff och deras målvakt var bra det måste jag säga. Men vi var de bättre laget men som tyvärr förlora. orättvist. Liovet går vidare =)
I dag har mina busfrön träning som de längtar =) Efter de bara hem å äta middag, natta barn och dra vidare på min egen fotbollsträning.
Hitta lite recept å baka i långpanna som jag tänkte prova =) ska först ut och plocka lite blåbär i skogen, perfekt till helgen.
Blåbärsrutor
![Peter Kam](http://mittkok.expressen.se/wp-content/uploads/2013/10/0f4514c8-f708-4d95-9f80-a7f0e00b194d-305x305.jpg)
Foto: Peter Kam
![Mitt Kök](http://mittkok.expressen.se/wp-content/profile-images/1000/1-small-1393920390.png)
Mitt Kök
2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl råsocker, strö
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 3 ägg
Fyllning
- 400 g philadelphia cream cheese
- 2 1/2 msk marsanpulver (för kokning)
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 liter blåbär (rensade)
- Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.
- Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck eller kavla ut degen i lång- pannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
- Blanda samman ost och marsan-pulver till fyllningen.
- Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.
- Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.
- Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och dofta över florsocker vid serveringen.
Ryttarkaka
![JENNY GRIMSGÅRD](http://mittkok.expressen.se/wp-content/uploads/2013/11/54266b23-7adc-4d0c-9352-58669cff8cd9-305x305.jpg)
Foto: JENNY GRIMSGÅRD
![Mitt Kök](http://mittkok.expressen.se/wp-content/profile-images/1000/1-small-1393920390.png)
Mitt Kök
- 6 dl socker
- 3 dl mjöl
- 8 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 175 g smör, rumsvarmt
Täcke
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl grädde
- 1 dl sirap
- 250 g kokosflingor
- Kaka. Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda ned dem i äggsmeten.
- Sist vispar du ner det mjuka, rumsvarma smöret.
- Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn cirka en kvart.
- Täcke. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter.
- När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan cirka 10 minuter till i ugnen.
Kommentarer
Trackback