Torsdag!
Veckan går, så bra i morgon är det fredag =)
I dag efter jobbet så ska jag in till church street å äta med tjejerna =) Elin å Jessica. längtar som tusan.
i går så kom den en stört regn precis innan vi skulle åka på träning, den sluta precis lagomt. Barnen var med moster Jessica å sålde fika på jonnas match å hjälpte till. De kom även ner till mig å kika lite. =) Blev bara träning till 20 men de var bättre än inget alls. Fortsätte hemma med kettelbel övningar.
Kladd kakor favoriter
Ingredienser
8-10 bitar
Chokladsmet: 50 g Smör 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 msk kakao 1 dl vetemjöl ½ dl sirap
Knäcksmet: 100 g Smör 1 dl strösocker ½ dl sirap ½ dl vispgrädde 1 dl havregryn 1 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker
Till servering: Vispgrädde
Gör så här
Sätt på ugnen på 175. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna
Kladdkaka:
3 ägg 4 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 krm salt 6 msk kakao 2 1/4 dl mjöl 150 g smör
Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg. Blanda i övriga ingredienser. Smöra och häll kokos (eller ströbröd) i en springform. Häll i smeten. Tilllaga i ugn längst ner i 32 min
Kolasås:
- 1 dl grädde
- 1 dl sirap
- 1 dl socker
Koka upp allt i kastrull c 18 min. Testa att häll lite av smeten i kallt vatten. Det skall precis gå att forma den, lösare än när man gör jul kola.
Topping:
- 1.5 dl salta jordnötter
- 100 g mjölkchoklad
Gör kladdkakan och låt svalna något. Koka kolasåsen och låt svalna lite den också. Häll över kolasåsen. Lägg över jordnötter och tryck till dom lite så dom fastnar i kolan. Smält blockchoklad och låt svalna något. Bred över. Ställ kakan i kylen ett par timmar eller gärna över natten.
Ät den som den är eller med vispad grädde. Njuuuuut!
Kladdkaka:
3 ägg 4 1/2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 krm salt 6 msk kakao 2 1/4 dl mjöl 150 g smör
Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg. Blanda i övriga ingredienser. Smöra och häll kokos (eller ströbröd) i en springform. Häll i smeten. Tilllaga i ugn längst ner i 32 min
Dajmgrädde
- 2.5 dl grädde
- 1 dubeldajm
- 1 msk kakao
- 0.5 msk florsocker
Vispa grädden ganska fast tillsammans med kakao och florsocker. Krossa dajmen och vänd i det mesta
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
fyllning:
- 2 ägg
- saften från 1 lime
- 1 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda nederst i 175 grader i 15 minuter. Gör under tiden fyllningen. Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt (jag använde en elvisp). Tag ut springformen och klicka över ostfyllningen. Stick ner en gaffel på några ställen så chokladen tittar upp lite emellan. Grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna och ställ i kylen över natten. Servera med färska jordgubbar