13 Augusti
500 g smör 10 dl vetemjöl 4 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 4 ägg 2 ½ dl kesella vanilj 5 dl crème fraiche 1 msk vaniljsocker
1. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. 3. Tryck ut hälften i en långpanna (ca 30×40 cm) som är klädd med bakpapper. 4. Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraiche och vaniljsocker. Häll över blandningen över degbottnen i långpannan. 5. Smula resten av smuldegen över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra lite florsocker innan servering och ät och njut
recept från bambi
Dessa är mina favoriter Lakrits choklad snittar
Det här behöver du: 220 gram smör 4 msk ljus sirap 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 200 gram Marabou Lakrits
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den chokladen
Dela på två ( eller tre ) och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/
Min silvia kaka är också god
Mina bullar hemligheten är att jag har mindre mjöl så det blir kladdigt när den jäser och har lite sirap i fyllningem
100 g smör eller margarin
1 paket jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
fyllning
smör, kanel, socker, vaniljsocker och sirap.
Börja med att smälta smöret och värm upp med mjölken till fingervarmt, sedan smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken blandningen. Ha i salt och socker och rör om till jästen löser upp sig. Ha i mjöl jag brukar ha i 12 dl mjöl så knåda väl.. Låt jäsa 30 min under en bakduk. lägg medans smör7margarin i en skål så den blir mjuk sen när det ska bres på.
När de jäst klart så baka ut degen, ta lite mjöl till de. I fyllningen så börjar jag bre ut smör jag har mycket smör, sedan lite strösocker, bamiljssocker och kanel sist ringlar jag över sirap. rulla u hop degen och skär av lagoma bitar och lägg i fromar. Låt jäsa igen 30 min.
sist pensla på uppvispat ägg och pärlsocker på. grädda i ugn på 275 grader. jag har bara dom innen nån minut man ser på dem när det är dags. jag gillar lite degigare bullar =)