2 april
Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du : smör & ströbröd till formen
150 gram smör 2 ägg 2 1/2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa flingsalt 1 1/2 dl hett vatten
Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.
Garnering : Chokladbitar & påskgodis
Gör så här: Ugnen 175 grader. Börja med att smöra & bröa formen. Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.
Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning :
4 dl vispgrädde 1 1/2- 2 dl lemoncurd
Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra