16 April
4 dl vetemjöl 1 1/4 dl kakao 1 ½ tsk bakpulver 115 g smör, rumstempererat 3 dl strösocker 2 ägg ½ tsk vaniljpulver
godis-ägg ca 1 dl strösocker att rulla kakorna i
1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Ställ åt sidan. 3. Vispa ihop smör och socker i några minuter tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj och fortsätt vispa. 4. Blanda i dom torra ingredienserna tills det precis går ihop och är helt blandat. 5. Häll upp ca 1 dl strösocker i en skål. Ta en bit av degen och rulla till en boll. Doppa den i sockret tills den är helt täckt i socker. Lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Fortsätt så med resten av degen.
6. Tryck sedan ner tummen i mitten av varje boll så att den plattas till lite och så att det blir en liten grop i mitten. Grädda sedan kakorna i ugnen i 10-12 minuter. 7. Direkt när kakorna tas ut ur ugnen, tryck ner godis-ägg i mitten. Låt svalna.