11 April

Freeeedag =)
 
Jobbar i vanlig ordning, fått jätte god annanaspaj då en kollega gör sin sista dag i dag, eller han hade inget val jag skrev ut ett recept till honom så fick han baka =) 
 
Övrigt, hämta hem mina älskade prinsessor, leka lite <3 kanske hinner med badhuset få se beror på om de är trött eller inte. Halv 6 har jag samling vid time då ska vi laget springa upp till haifstugan =P Tävling upp. Vi ska ha läger hela helgen och söndagen avslutas med match. Jag kommer åka i mellan då Per jobbar eftermiddag och behöver styra om lite med barnvakt och så. Tur att Per slutar kl 18 i kväll då får de fredagsmys hemma.
 
Lördagen ska vi orientera :/ guud altså de har sett lodjur där uppe i skogen å. men de blir bra =)
Karro kommer hem på besök i helgen å =) kanske hon blir med att spela match på fredag. Vi ska ses iallafall.
 
Påsk
 
Titta vad gulligt och gott
 

20 salta pinnar

1 dubbeldaim

75 g mjölkchoklad

10-15 dragerade chokladägg

 

Dela varje salt pinne i fyra delar. Dela daimen så gott det går i långa ”stavar”. Smält chokladen och rör ner pinnar och daim.  Klicka ut små ”fågelbon” på ett bakpapper (ca 10 st) och placera chokladäggen i boet innan de stelnar. Låt stelna i kylen.

 

Och de här är båda baka och pyssla

 

Förbered bakelserna genom att baka vaniljcupcakes, men ha inte på frostingen utan låt den vara kvar i skålen:

2 dl vetemjöl 1 1/4 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver en nypa salt 40 g mjukt smör 1 1/4 dl mjölk 1 ägg ½ tsk vaniljessens

Vaniljfrosting 250 g florsocker (ett halvt paket) 80 g mjukt smör 1/4 dl mjölk några droppar vaniljessens

1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget. 3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten. 4. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.

 

Tillbehör till kycklingarna: Mandel (med skalet kvar) Lakritssnören Hallonsnören Kokosflingor ev. gul karamellfärg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0