11 April
20 salta pinnar
1 dubbeldaim
75 g mjölkchoklad
10-15 dragerade chokladägg
Dela varje salt pinne i fyra delar. Dela daimen så gott det går i långa ”stavar”. Smält chokladen och rör ner pinnar och daim. Klicka ut små ”fågelbon” på ett bakpapper (ca 10 st) och placera chokladäggen i boet innan de stelnar. Låt stelna i kylen.
Och de här är båda baka och pyssla
Förbered bakelserna genom att baka vaniljcupcakes, men ha inte på frostingen utan låt den vara kvar i skålen:
2 dl vetemjöl 1 1/4 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver en nypa salt 40 g mjukt smör 1 1/4 dl mjölk 1 ägg ½ tsk vaniljessens
Vaniljfrosting 250 g florsocker (ett halvt paket) 80 g mjukt smör 1/4 dl mjölk några droppar vaniljessens
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget. 3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten. 4. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
Tillbehör till kycklingarna: Mandel (med skalet kvar) Lakritssnören Hallonsnören Kokosflingor ev. gul karamellfärg