11 Juni

Tisdag!
 
Är så trött i dag, försökte pigga upp mig genom att ha sommriga kläder i dag =) Trött är jag för att båda barnen sov i våran säng i natt, den ena gnissla tänder och den andra snurra å rulla å grejja, och sist men inte minst min kära sambo som snarkar och byter sida varannan minut, suck Barnen vela inte sova i sina sängar försökte flytta dom men de var envis å skulle sova med mamma och pappa.. =P
 
I dag skulle det vara match men den blev inställt på grund av att huge inte hade folk till i dag. den blir flyttad får se om det blir match på lördag istället. Blir i vilket som hellst träning i kväll,,
 
I går skulle det vart dagis sommarfest men den blev inställt pga väderet så den blir ett nytt datum.. =) är ju så mysigt så hoppas det blir snart =)
 
Här är tårtorna som Novelia ska få på sitt 3 års kalas ;D gud så jag har letat runt efter fina goda tårtor
 
 
1 burk sötad kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1½ dubbeldajm (
3 dl vispgrädde

1. Koka burken med konderserad mjölk i en kastrull med mycket vatten, det ska täcka burken hela tiden. Koka i 2½ timma utan lock. Fyll på vatten emellanåt om det behövs.
2. Skölj burken i kallt vatten och låt svalna helt.
3. Ta fram en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter, och klä den med plastfolie.
4. Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med smöret, mixa lite till.
5. Tryck ut digestivekexen i formen och stoppa in i kylen i 1 timme.
6. Rensa, skölj och dela jordgubbarna.
7. Finhacka dajmen.
8. Vispa grädden, häll i ca 2/3 av dajmkrosset.
9. Ta ut formen ur kylen, lossa botten och dra försiktigt loss plasten. Lägg upp på fat.
10. Bred ut kondenserade mjölken, spritsa eller bred ut dajmgrädden, lägg på jordgubbarna och strössla över resten av dajmen! Låt stå kallt tills servering :)
 
 
 
 
 
Ni som vela baka dumle snittarna kommer receppt här
 
Sega Dumlesnittar
 
ca 45-50 stycken
200 gram margarin 2,5 dl strösocker 1 msk sirap 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4½ dl vetemjöl
ca 10 stycken Dumlekolor
 
 
 
 
 
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg.
Hacka 6-7 Dumlekolor i små bitar och häll ner i smeten. Rör om så att alla kolor blandas med smeten.

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg.

Hacka resterande Dumlekolor, ca 3-4 stycken, i små bitar. Strö över bitarna över längderna och tryck till lite lätt så de fastnar i degen.

 

Grädda 13-15 min i 200 grader. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

 

Här är andra tårtan men jag tänkte ha fingerkex runt =)

Fyllning blir det dumlefluff (grädde med smält dummle)

Sedan Hallon kesella

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0