15 Februari

 
Fredag jeeejj!!
 
Inte långt kvar nu på arbetsdagen =) Blir att hämta tjejerna sen hem och göra oss kalas fina för vi ska på kalas några hus upp på gatan, fira syster dotter Julia som blivit 14 och karln hennes som också fyllt. Sen hinns det nog inte med mer än så hem och ha fredagsmys, har tagit upp fläskfile och kycklingfile så det ska väl tillagas och en vinare har ka vart i väg å köpt =) Per slutar kl 18 i kväll.,
 
I morgon besöker vi väl bad hallen som vanligt =)) Elin å Thilda kommer också så det blir skojj.
 
Städat och klart hemma så det är bara å njuta
 
 
Tindra med nallebjörnen <3
 
 
 

Chokladbakelser

 

Receptet ger

16-20
st
bakelser

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 6 msk kakao
  • 1,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 6 msk socker
  • 3 tsk vetemjöl
  • 6 tsk kakao
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Tillsätt smält smör.

  4. Tillsätt sedan kakao, salt, vaniljsocker och sist vetemjöl. Fortsätt att vispa tills smeten är jämn.

  5. Fyll muffinsformar ungefär till hälften med smet. Jag brukar använda alluminiumformar eftersom de ger bra stadga.

  6. Grädda bakelserna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Det är godast när bakelserna är lite kladdiga och sega så plocka hellre ut de för tidigt än för sen. Jag brukar testa några gånger med provsticka omkring 15 minuter tills de är stickan är lagom smetig.

  7. Gör en fördjupning i mitten av bakelserna med baksidan av en sked. Här ska du sedan lägga glasyren.

  8. Glasyren: 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt det sjuda men rör om hela tiden så att det inte bränner vid.

    2. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl och vispa så att det inte klumpar sig.

    3. Fortsätt att röra tills glasyren tjocknar och blir seg. Då är den klar.

  9. Lägg en klick glasyr i fördjupningarna på bakelserna. Ställ in bakelserna i kylen så att glasyren stelnar.

    Bakelserna går bra att frysa om och är nästan godast när de är lite kalla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0