11 December
Dagarna går och i dag är det onsdag och träning till kvällen.
För övrigt är det väldigt plaskigt å blött ute, tö väder tråkigt tycker jag och barnen, de hade gjort så fin snölyckta igår så alla gäster kunde se när de kom till oss i går. det var trevligt och god tårta hade Per och barnen lyckats med =) I dag skulle de försöka göra en snögubbe få se om de lyckas.
Vill att det ska bli helg är så mycket roligt inplanerat =)
Ska hem till mamma och pappa någon dag och göra julgodis =) så mysigt att vi kan samlas och få sörsmak på julen. Snart så 13 dagar kvar till jul.
Så gott att göra julgodis på polkagris

200 gr mörk choklad några droppar pepparmyntsolja (finns på Apoteket) 200 gr vitchoklad Polkagrisar
Gör så här: Smält den mörka chokladen och droppa i pepparmyntsoljan efter smak. Bred ut chokladen på ett smörpapper och låt stelna. Smält den vita chokladen och bre den över den mörka chokladen. Krossa polkagrisarna och strö över dem på den vita chokladen. Låt stelna och bryt de sedan i bitar. Förvara i kylskåpet innan servering
Polkgriskola =)
Ingredienser
100 g | smör |
---|---|
3 dl | vispgrädde |
1 dl | ljus sirap |
3 msk | honung, flytande |
2 dl | strösocker |
Garnering
100 g | polkagrisar, äkta |
---|
Tillagning
1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125°, ca 40 min. Krossa polkagrisarna. 2. Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 min, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar. 3. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar. 4. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl
Kommentarer
Trackback