29 augusti
Kladdkaksmuffins med marshmallowstäcke (ca 10 st)
100 g smör 2 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Minimarshmallows
Gör såhär;
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och vaniljsocker till en jämn smet. Rör i äggen – ett i taget – och avsluta med att tillsätta de torra ingredienserna. Fördela i 10 muffinsformar (gärna muffinsplåt) och grädda längst ner i ugnen i 200°C ca 12 minuter – de ska kännas kladdiga. Jag använde inte varmluft.
Fördela ca 8 minimarshmallows på varje muffins. Ställ in den högt upp i ugnen i ca 1-2 minuter. Marshmallowsen ska svälla något och smälta, men passa noga så att de inte bränns!
Blanda ihop muffinssmeten enligt anvisningar och fördela i muffinsformar.
Fördela 8-10 marshmallows på muffinsen och grädda ytterligare någon minut.
Vit chokladkladdkaka med rabarber (en kaka i springform)
120 gram vit choklad 100 gram smör 2 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vetemjöl 150-200 gram rabarber
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft. Skär rabarbern i tunna skickor, ca 0,5 cm tjocka. Ställ åt sidan. Smörj en springform med smör. Smält smöret och tillsätt chokladen i mindre bitar. Rör om tills allt blandas. Vispa ägg, socker och vaniljsocker för hand ett par minuter. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten, och avsluta med att vända ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form och fördela rabarbern över kakan, grädda sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Smält smöret och rör ner den vita chokladen.
Blanda ihop smeten enligt anvisningar och häll den i en smord springform.
Fördela rabarbern över kakan och grädda den mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna och låt den stå i kylen något innan servering.
Hej! Jag brukar läsa dina recept :-)nu såg jag att jag lyckats lägga in 2 msk kakao på den vita chokladformen med hallon, inte bra! Det kanske du hade förstått när du stått där och bakat :-)