11 September

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 350 g jordnötssmör
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 8-9 dl rispuffar
  • 200 g ljus choklad (om man är laktosintolerant kan man använda mörk choklad som är laktosfritt)

Gör så här

  1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.

  2. Häll smeten i en bunke, tillsätt rispuffar och rör ihop.

    Lägg blandningen över en plåt och kavla ut den. Den bör täcka 3/4 av plåten

  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller mikro och bred över kakan. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0