29 Oktober

Måndag!
 
Alla säger oj oj snö å inga vnterdäck. Vi har vinterdäck på och barnen är super glada för den snö vi fått =) I morgon skulle de bli regn å snön är ett minne blott. Per å barnen for in till sandviken för att sätta på vinterdäck på sin mormors bil och barnen får träffa gammel mormor ;D
 
Gårdagen så blev det valbo å donken som blev våran tripp.
 
Dags för nytt recept att dela med mig, provade denna mums filibabba
 
CHOKLADRUTOR MED MARÄNG
Räcker till 24
 
Det här behöver du:

En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!
Chokladbotten: 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 äggulor 3½ dl vetemjöl ½ dl kakao 2 tsk bakpulver
Maräng: 4 äggvitor 3 dl strösocker
Garnering: 1½ dl grovt hackad mandel

 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175º. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
5. Bred ut marängen över chokladsmeten.
6. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.
CHOKLADMARÄNG Älskar du choklad kan du göra chokladmaräng istället för vanling maräng och bre ut den över kakan. Grovhacka 100 g blockchoklad. Blanda ner chokladen och 2-3 dl kokosflingor i äggvitevispet. Följ för övrigt grundreceptet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0