4 april

Torsdag!!
 
Det blev en tidig morgon, eller jag sov dåligt hela natten vet inte vad de va, sen vakna jag vid 6 tiden av att fåglarna kvittra och Tindra låg i sin säng och vissla och sjöng. =) mys unge.
 
I dag ska det städas hemma, barnen ska ta sina rum sedan ska jag också ta en löptur.
 
mer tips till påsken mina favoriter
 
Anton Berg choklad, fina i färgen också att pryda hemmet med.
 
 
Roligt pyssel och bakning på samma gång =)
 
 
  1. Kaka Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.
  8. Klubbor Mixa kakan till smulor i en matberedare.
  9. Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet.
  10. Forma smeten till runda kulor, ägg och påskharehuvuden. Stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter.
  11. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  12. Kycklingar Doppa kulorna i ett lager vit choklad, eventuellt färgad med några droppar gul färg, och sätt fast mukhwas som vingar och näbb.
  13. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit och låt stelna i kylen. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
  14. Påskägg Doppa de äggformade klubborna i vit choklad. Färga lite av chokladen och spritsa som dekor på äggen. Pynta eventuellt med strössel.
  15. Påskharar Doppa de påskhareformade klubborna i mjölkchoklad och stick ner flagad mandel som öron och fäst strössel som nos.
  16. Spritsa mun med smält vit choklad som du har färgat rosa. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0