4 april
Torsdag!!
Det blev en tidig morgon, eller jag sov dåligt hela natten vet inte vad de va, sen vakna jag vid 6 tiden av att fåglarna kvittra och Tindra låg i sin säng och vissla och sjöng. =) mys unge.
I dag ska det städas hemma, barnen ska ta sina rum sedan ska jag också ta en löptur.
mer tips till påsken mina favoriter
Anton Berg choklad, fina i färgen också att pryda hemmet med.
Roligt pyssel och bakning på samma gång =)
.jpg/quality/100/shape/cut/)
Gör så här
- Kaka Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
- Smält smöret.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
- Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.
- Klubbor Mixa kakan till smulor i en matberedare.
- Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet.
- Forma smeten till runda kulor, ägg och påskharehuvuden. Stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter.
- Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
- Kycklingar Doppa kulorna i ett lager vit choklad, eventuellt färgad med några droppar gul färg, och sätt fast mukhwas som vingar och näbb.
- Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit och låt stelna i kylen. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
- Påskägg Doppa de äggformade klubborna i vit choklad. Färga lite av chokladen och spritsa som dekor på äggen. Pynta eventuellt med strössel.
- Påskharar Doppa de påskhareformade klubborna i mjölkchoklad och stick ner flagad mandel som öron och fäst strössel som nos.
- Spritsa mun med smält vit choklad som du har färgat rosa. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
Kommentarer
Trackback