4 April

Råka visst skriva 4 april i går =P
meni dag är det det och fredag =) sooolen skiner så fint, ska snart ut på min promenad så jag får känna solens strålar =) I morse var de bara kallt närjag gick till jobbet.
 
Till kvällen blir det grillning =) finns nog inget godare än att grilla, tacos kommer väldigt nära men grillning slår allt =) Finns så mycket man kan grilla. Jag själv älskar kyckling, haloumi ost, grillad majs och grönsaker och någon god kall sås med vitlök =P mums, så måste jag ha vitlöksbröd, eller potatisgratäng till eller nå så enkelt som potatis joooks i ugnen recept längre ner. Innan det ska vi gå runt hammardammen (pers förslag) =)
 
I morgon lördag har vi tänkt springa/gå som vanligt på lördagar när vi är lediga tillsammans =) frukost tänkte baka lite bröd som jag vill prova (se längre ner)
Kanske bada med tjejerna beror på vädret annars åker vi till högbo tror ja. Är också gatubil i gävle med start kl 20 vet inte ja lite väl sent med tanke på hur kvällströtta barn vi har. få se vad de blir
 
Söndag är det dans som vanligt för Tindra, jag har match, så de skulle komma å kika sen efter Tindras dans och pappa skulle också komma =) roligt att de vill kika, blir lite mer taggad då ja
Sen är det bio Tingeling och piraterna =)
Bra helg!
 
 
 
Recept potatis i ugn
 
 
10-15 potatisar
1 rödlök
2 vitlöks klyftor
olivolja
1 röd paprika
1 orange paprika
salt & peppar
 
Sköjj potatisen och hacka lagoma skivor, hacka upp allt annat och lägg på en långpanne, blanda runt med olja och salta och peppra och swich in i ugnen i ca 20 min vänd lite då och då, i bland behövs mer eller mindre tid beroende på vad man har för ugn eller hur mycket man ha på en plåt (krydda med vad ni vill)
 
 
frukostbröd  från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/brod-scones-m-m/
 

IMG_0859

Det här behöver du :

5 dl fingervarmt/ ljummet vatten 1 pkt jäst 1/2  tsk salt 1msk rapsolja 1 msk flytande honung 10 dl vetemjöl 3 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, och rör ut med lite av det ljumna vattnet, när jästen löst sig tillsätt resten av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt så mycket mjöl det behövs för att få en smidig deg- arbeta degen väl. Täck med plast eller en bakhandduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda degen, och dela den i fyra längder och dela dem i ca 6 bitar vardera. Doppa snittsidan i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Grädda sedan i mitten på ugnen i  225 grader . Cirka 10 – 15 minuter. Klart.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0