7 Januari
Måndag!
Då var det hel vecka att jobba då första för i år =P.. Hemma har det ploppat upp vattkoppor på Novelia i ansiktet å på ryggen har Per hittat några, fick kort i morse på henne, lilltufflan. Blir vab för mig på onsdag och några dagar framöver då Per går på förmiddag på onsdag så han är ledig i dag och i morgon.
Gårdagen bakades det kärleksmums, fylla på frysen lite och förhoppningsvis finns det kvar till Tindras kalas men är tveksam =) bara baka nytt men tur så är det roligt att baka och uppskattas av hela familjen. Bästa är ju att få slcka ur skålarna å visparna ;D
Tänk om man lyckas göra denna tårta då är man duktig, jag är inte så kreativ av mig men önska att jag var.

Detta ska iallafall prov bakas

Sega hallonrutor
Härligt sega, sötsyrliga och lättbakade hallonrutor.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 200 gr smält smör
- 4 st ägg
- 5 dl socker
- 6 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 påse mandelspån
- 2-3 dl frysta eller färska hallon Går även bra med blåbär, röda vinbär eller andra bär.
Gör så här
-
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen och blanda ned socker, vaniljsocker och mjöl.
-
Bred ut smeten i en smord långpanna. Strö över hallon och madelspån.
-
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Non-stop cookies
Tips!
Non-stop kan ersättas med korinter eller kanderad frukt.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1,5 dl rårörsocker
- 1 nypa salt
- 125 g smör rumstempererat
- 1 st ägg
- 1 påse Nonstop
Gör så här
-
Värm ugnen till 175 grader, varmluftsugn till 160 grader.
-
Rör ihop mjöl, bakpulver, socker, salt och smör.Tillsätt ägget och sist non-stop.
-
Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
-
Låt svalna på plåten.
Kommentarer
Trackback