6 Augusti

Tisdag!
 
Jobbilijobb och barnen är på dagis, i morse vela inte Novelia hänga av sig tröjan eller ta av skorna hon var så sur å ledsen skrek som bara den vid lämning å Tindra vela bli buren så de var ingen bra lämning, men jag tror de har det bra nu och leker med sina kompisar =)
 
I dag efter jobb blir det ett snabb dopp sen hem å göra käk å äta sen i väg på samling å fara upp till Ockelbo för match, vilket jag inte är så taggad på just nu med alla förluster i bakfoten och apråpå fot så är jag öm än i min fot. Men det hínner ändras =)
 
Lite goda kladdkakor kan ni väl baka när regnet kommer in senare i veckan
 

Kladdmuffins

WOLFGANG KLEINSCHMIDT
 
 

 

 

 
 

Här har vi använt dubbla stora muffinsformar och ställt dem i en muffinsform av metall.

4  stycken
Ingredienser
  • 75 g smör
  • 100 g mörk god kvalitetschoklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
Topping
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 passionsfrukter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och bryt sönder chokladen och lägg i den. Rör tills chokladen smält. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt chokladblandningen och mjöl växelvis och rör tills du har en slät smet. Fyll muffinsformar upp till kanten med smet. Grädda på nedersta falsen i 15 minuter. Låt dem kallna.
  3. Vispa grädden och halvera passionsfrukterna. Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.
 
Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad
 
 
 
 
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
 
12 bitar
Ingredienser
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 100 g mjölkchoklad
Topping
  • 2 dl lättsaltade jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Klassiska hallongrottor fast med choklad i =)
 
ÅSA DAHLGREN
 
 
 
 24  kakor
Ingredienser
  • 250 g smör (här är det godast med smör)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver (pulver till marsansås)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkchoklad
  1. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen till smör- och sockerblandningen.
  2. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Dela degen i 24 jämnstora bitar. Rulla och lägg dem i pappersformar.
  3. Skär chokladen i grova bitar. Gör en grop med tummen i varje kaka och tryck i en chokladbit. Grädda kakorna i 175 grader i 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0