28 April

Goderkväller!!

Har haft en rätt lugn dag med en lunch dejt på hansons med elin och Jessica och Novelia. Jag trodde hon skulle sova men hon vela sitta med oss och smaka på mammas kycklingsallad =P.. Sen har vi bara vart ute och lekt. Har vart på fotbollsträning nu på kvällen och skulle nu behöva blåsa håret så det inte ser för taskigt ut i morgon när jag ska till Valbo och träffa Tessa på köpis.

Har inte mycket mer att tillägga, ska umgås med min andra hälf innan han ska ut och jobba natt.

sötnosarna mina





27 April



 Promenad är avklarad med malin och Ida och förstås Novelia. Vi tog oss en mjukglass på Time =P super gott årets första och absolut inte sista. Nu är vi hemma igen och ska styra upp någon lunch sen ut på en till promenad när tösa majja ska sova. Sen är det ju dax för att hämta Tindra bus på dagis. PÅ eftermiddagen ska vi bara vara hemma och hålla på inga måsten i dag. skönt.

besvikelse blev det igår när jag fick ett sms att matchen var inställd men vi skulle ha träning istället. Det var kansli i Hofors som inte hade medelat oss att två lag hade dragit sig ur serien och spelprogramen ser anorlunda ut. vi har inte match starts förns i maj. jaja tur att vi fick reda på det 1 timme före samling då. Kansli ihofors får dagens ris av mig

Så är det nu ska jag leta efter usb stickan





26 April

Tjipp!

Lugna gatan här hemma, Novelia sover, Per sover och Tindra är på dagis. =P Jag och Novelia var nyss ner och handlade lite, tänkte baka senare i dag men det får bli när Tindra är hemma för hon älskar ju att hjälpa till. Per har ju jobbat natt så han lär ju få sova en stund till. Ska väl lagas mat sen ut på promenad är det tänkt så ser dagen ut i dag.

I kväll har vi serie premiär hemma mot brynäs ;D ska bli ku,l är faktiskt lite nervig.




Har massa nytt i mobilen men har inte orkat lägga upp dom.



25 April

Nu är vi hemma igen!

En väldigt trevlig påsk måste jag säga, härligt att vara uppe i mamma och pappas stuga och bara vara ;D kanon väder som har satt spår (solbränna) Barnen har också fått färg och är solblekt i håret nog för att dom är blond men nu nästan vit =P God mat och aldeles för mycket godis.


Nu har jag fixat all tvätt den sista maskinen här ska ut på torkvindan. Sen ska vi nog ta och bege oss mot Valbo =) Var i Falun igår på hemvägen och köpte pressent till Jonna och syster som ska ha kalas i dag. Men jag såg så mycket annat fint så det tänkte jag ta i dag. Först hoppa in i duschen känns lite onördigt för ikväll är det träning och skall duschas igen men vad gör de ;D

Synd att jag inte knäppte fler kort



Måla påskägg



tröttisar

Skärtorsdagen!

Får se om det kommer några påskkärringar förbi idag då det brukar dom vara duktig på här uppe i Roberts. Tindra och Novelia får vara påskkärring hemma hos farmor/farfar i dag då dom ska sova där. Blir att lämna dem mot 5 tiden sen ska jag träna sen ska vi ha lite fest här hemma ;D vi har bjudit hit grannarna. Grilla och chilla =P

Hämta barnen i morgon lunch sedan åka upp till mamma och pappas stuga och vara där hela helgen ;D Syster med familj ska också vara där uppe så vi blir fullt hus ;D

Nu ska vi ut och gå en sväng så mina älsklingar får sova.

trevlig påsk helg på er.


20 April

 Onsdag! Men det känns som om det har vart lördag hela veckan ;D Nu känns det att påsken är här inte för att vi ska påskpynta något riktigt men lite ris ska vi hämta i dag och sätta i lite fjärdrar. Vi ska väl bege oss ner på bruket snart tänkte ja. Vi är ju påklädda och klar nästintill.

Igår när Tindra och Per gick ner till Filippa för att leka chokerade Novelia med att stå helt själv i några minuter flera gånger ;D Jag börja ju böla jag som vanligt för det finns inget finare än när sina barn gör framsteg. Sen när Per och Tindra kom hem fick dom också se det. I dag har hon släppt vardagsrumsbordet för att gå till soffan njaa 1 steg kanske men tar emot sig på en gång. När hon kommer på sig själv att hon inte håller i något och stått ett tag sätter hon sig ner en stund ;D Lika glad blir man när Tindra sjunger och klarar av att lägga svåra pussel själv. Älskade barn.

För övrigt i dag ska jag försöka mig på en längre promenad, sedan alpnäring party hos grannen och avslutar kvällen med fotbollsträning.


19 April

Tisdag!

Sitter och väntar på att mina flickor ska vakna upp från sin lunch sovning. Vi ska bege oss ner till Tjärnäs för att hälsa på Maria (pippi) för det var bra länge sen. Jennie och alva kommer också dit =) Har suttit ute i solen så jag är aldeles röd typiskt. Gick inte så bra att gå promenad i dag heller då alla skavsår säger ifrån. Träningen gick bra i går vi tog de lugnt och tränade hönor och frisparkar. Blir värre i morgon fys ;D

Har hängt ut tvätt nu i 2 dagar och det är riktigt häligt väder. Studsmattan står på plats och barnen älskar den som om jag skulle tro något annat? tror ej de. Till kvällen blir det grillning.

Oj sista maj börjar jag jobba det ska bli kul ;D

18 April

Och vi är inne i påskveckan. Tindra är ledig tills nästa tisdag. Full fart på gatan här hemma när barnen har påsklov, grannpojken spelar dunk musik och solen skiner =P

Är nästan som död i kroppen efter helgens alla matcher både i handboll och fotboll. På orken så kom vi inte sist iallafall =) och fotbollen igår kom vi 2:a =) vi skulle ha vunnit om dommaren hade dömt rätt. Sen trodde jag också att jag råka ha ihjäl en tjej som skrek allt vad hon hade då vi gick in i en duell och ramlade båda två och först trodde jag hon skrek att jag snodde bollen av henne men hon skrek och sa att benet var av och ingen fick röra henne inte ens ambulans personalen men det hela slutade med att hon bara hade fått en smäll brevid knä och sedan kunde av planen. Då har vi stått och väntat på att hon ska åka iväg med ambulansen i 19 min men så hade hon bara fått en smäll av mig? ah alla var ju måttligt nöjda av att vänta så länge och sen kunde hon gå själv. Men det bästa var att vi vann matchen ;D nog om de

Jonna ska komma hit och leka med Tindra hela dagen, så ska vi väl ta en kortare promenad och bara vara ute.  Fotbollsträning till kvällen.

Tänkte visa en bild på hyllan jag satt upp på altanen.




=)

Jag har fått en ny blogg design ;D av snällaste Madde Holmberg hon har ju talang tjejen =) jag är otroligt tacksam att hon hade tid och lust att pynta lite med min blogg.

uppdatering från orken så har vi spelat 2 och förlorat båda tyvärr, ingen vidare insats från mig då jag tar tag i det i morgon (skärpning). Match start 07:40 =P mamma får gå upp tidigt i morgon för att ta flickorna mina =P haa tur att vi alltid går upp vid 7 här hemma då så jag tycker inte att 07:40 är tidigt. Men för mamma/mormor är det tidigt för hon kan sova hon..

kvällen blir inte roligare än så här, umgås lite med min käresta innan han åker till jobbet och sen gå och sova. Barnen har han nattat så duktigt så och har själv somnat där uppe kan jag gissa.


15 April

freeedag ;D

sitter och laddar inför orken nu ;D ska bli så skojj... maten är färdig att skjussas in i ugnen så fort vi ska åka sen hem och äta sen åker jag ner igen och spelar en till match sen kväller ;D

Har hållt på ute hela dagen barnen har lekt så bra ute så. målat har jag fått gjort. undrar om vi slår upp studsmattan i morgon få se.

det var allt

;D

14 April

Torsdag och det känns som helg!


I dag har vi fullt upp igen, jag hjälpte till en hel del på lekstugan igår och Per tyckte jag var duktig men spikpistolen har jag respekt för den gillar jag inte för när man trycker in knappen så smäller det i ett himmla tryck och så åker man bakåt. I dag ska det målas ska snart bege mig ut. Passar på medans lillfröken sover sin fmlur.

Idag kommer carro hit alltid lika trevligt ;D sen ska vi bege oss hem till jennie för att titta på massa gamla kort sen ungdoms tiden =P Gammal nu ju...  Det ska hinnas med en promenad ockås och kanske slå sig ner i solen en kort sekund.

Tjuvkik på lekstugans skal




Mys kväller på altanen




Satt precis och tänkte på hur mycket jag har målat i mina dar, hela huset, garage, grund, altan, inne, möbler och ja jag vet inte allt. Så Per hur mycket har inte han snickrat i sina dar? vågar knappt tänka på det. Men det ger resultat vi är så nöjda över vårat hus =) men som sagt klar blir man någonsin det?



Njut av denna dag hönni det ska bli kanon väder i dag ;D

13 April

Onsdag!

Vanliga rutinerna är utförda det vill säga frukost, lämning på dagis och en kort promenad med Novelia. Per tycker jag ska komma ut i garaget och hjälpa till med lekstugan men jag har börjat med altanen nu så det ska jag fortsätta med. Det kommer bli så mysigt när det är klart. Hoppas solen kikar fram också så det blir lite varmare.

Igår blev det också ett varv runt hammarn på tid och jag slog rekord igen =) pappa/morfar fick ta tid och passa barnen medans jag och mamma sprang. Underbart väder igår fick färg i ansiktet. Blir en springtur i eftermiddag med innan Per ska ut på natt jobb. Men i morgon får jag åka på fotbollsträning iallafall.

Hoppas på en hälig dag nu


12 April

Trevlans väder ute tycker jag riktigt skönt i solen, nu tycker jag det börjar bli svårt med val av kläder på barnen, jag tror säkert att Tindra svettas i sitt fodrade galonställ på dagis. Men de kanske kompleterar med att bara ha byxorna och 1 tjockare tröjja..  Har gått på en power walk blev att springa och gå så hade vi grann hunden med oss. Har gjort en snabb dusch och snart ska vi bege oss till dagis för att hämta hem Tindra bus. Sedan vidare till muntebo för att hälsa på.

På bibloteket igår så gick det ganska bra Tindra spårade väl ur där på slutet men annars så hon skulle iallafall låna med sig pippi böcker hem. Vidare på affären så skulle hon bråmt ha en banan och jag vet att på ica får de äta banan om de vill jag visste inte hur de var på coop men i vilket fall så när vi kom till kassan vela hon inte ha bananen nå mer och typ kasta upp den på bandet och man fick tydligen äta banan på coop med. Ah sen stack hon ifrån mig när jag lämnat matkassarna i bilen tur att jag hade Novelia i barnvagnen så vi knata efter och hon tycker det är jätte roligt springer och skrattar men det tycker inte hennes mamma hon blir vansinnig på dessa dumheter. Hon gör aldrig så när bara hon och jag åker men så fort Per eller Novelia är med trottsar hon. Men go ungen är så rolig ändå efter hon fått lite skäll säger hon ah Tinna måte va snäll inge paket av tomten. haha

Ne packa en väska kanske


11 April

Måndag igen då och tillbaka till vardags sysslorna, som tvätt och städ =P.. En maskin tvätt avklarad, frukost avklarad och nu ska det städas på Tindras rum.

Senare i dag ska vi på bibloteket med mammagruppen och sen passar jag på att handla lite =).. Före de promenad med tjejerna och grannhunden. Har gjort en beställning på lite sommarkläder åt prinsessorna från ellos också så de har lite nytt i sommar ;D Jag letar bikini för fullt men hittar ingen särskild fin har ju inget att fylla upp bikini bh:n med heller nu efter barnen sugit ur allt jag hade =/ känns ju sådär lagomt skojj. Får bada i vassen i sommar.

Nog om de Novelia var så trött igår vid lunch så hon somnade i maten.




10 April

Härligt att springa i lite duggregn tycker jag också doftar det barrskog ;D haa tog nyss en vända upp mot montross borde vart en 8 km ungefär. Kommer inte kunna träna i morgon eller på onsdag men Torsdag kan jag vara med iallafall Per har ju em men då kan jag springa innan han åker till jobbet, så jag får lite träning iallafall. Sen väntas ju ork handbollen och fotbollscupen nästa helg =P

helgen har vart mycket bra, har fått mycket gjort ute på gården bara lite krattning kvar och min högra hand Tindra är jätte duktig att hjälpa till och Novelia kryper mest runt eller leker i sandlådan så skönt nu när han kan vara med också. Som i dag var vi ute mellan 2 och 5 och hon sa inte många ord bara lekte och lekte. Grillning blev det av också och en cyckeltur ner på time.

Snart ska det hoppas in i duschen och mysa i soffan. Novis sover och snart är det också dax för Tindra att göra kväller.


8 april

Tror blåsten har blåst bort och som jag nämnde igår så hade vi fotbollsträning och det var väldigt jobbigt att springa i motvind och slå i väg bollen det gick liksom inte ibland. men kul var det iallafall, känns i dag i benen.

Här hemma så håller jag och Tindra på att göra ren alla hennes dockor som har blivit lite lortiga, vi badade dom och har tvättat deras kläder ;D det tyckte hon var jätte kul och sen klä på dom. Har också tagit upp lax för det skall lagas lax i ugn med creme freish och feta ost och kokt potatis till mums... Lekstugan har faktiskt fått en botten så snart ska det byggas på väggar och tak, duktig min karl.. Han jobbar fm sen ska vi åka till p-hyttan och hämta lite virke..

Skrattar åt Tindra hon går och sjunger hela dagarna, mest på en kulen natt det låter ungefär så här, En kulen att att att min bååt ja hydee på haveee våågaa våggaa vååågaa hååå ummmet yyyydddeeee typ.
Ska vara En kulen natt natt nat min båt jag styrde på havets vågade vågade vågade så skunnet yrde. =)

I dag är det freeeeedaaaag ;D jeeej

Ska stå i insläppet i morgon på fotbollscupen som herrarna har i helgen jag och carro, Syster agerar barnvakt men det är inte lång stund. Sen har vi fått oder att springa minst 3 km av tränaren. vi har ju cup nästa söndag då det är ork handboll också så jag kommer nog vara ganska slut efter den helgen ;D


Ha en fin helg allesammans!!




Tindra är så svår att få på bild då hon flyr fältet hela tiden!!

7 April

Blåsväder kan man lugnt kalla det. Hoppas inte Novelia blåser bort med vagnen, hon ligger ju ute och sover så gott så det är lite lä här utanför på soldäcket. Jag inväntar att Jennie och carro ska komma på besök och självklart Alva också ;D ska bli kul att ses det blir ju så långt mellan gångerna tyvärr.. Och Carro som snart ska bli örebroare också.

åh sitter och tittar i plantagen katalogen och drömme mig bort snart så kan jag plantera lite. Snart ska vi dra igång att bygga lekstuga och staket då tänker jag bygga små gulliga blommlådor och sätta vid fönstren på lekstugan. kul hoppas vi kan börja snart..

träning ikväll igen hoppas blåsvädret lugnar ner sig annars kanske man få tillbaka bollen i nyllet om man sparkar iväg den. typiskt. Tror ibland att taket ska lyfta från huset.



6 april

Börjar med att säga grattis till storasyster som fyller år i dag ;D

Jag och Novis har vart nere på bruket och handla lite och en fin blomma från blommor och rum fick följa med hem.  Vi har nyss ätit lunch så ska vi snart ut på en promenad. Vi har röjjt lite ute också på förmiddagen här så nu ska Per snart åka till tippen =P skönt att vårstäda.

Till kvällen väntas fotbollsträning har inte allt för mycket att göra innan =P





5 April

Gick nyss igenom min att göra lista!!


Ta ur diskmaskinen, torka golven, vika tvätten, byta sängkläder, fixa på altanen och att vara mamma ;D Tindra är ju på dagis nu så hon får leka av sig.. Per ska dona med en bil... Så det blir jag och Novis i dag.

Igår hade vi fullt upp med att vara ute och dona =P skulle på mammagrupp och åkte ner på bibloteket men såg ganska snabbt att ingen var där och jag hade tagit fel på datum, det var nästa vecka =( så kan det gå när man är fövirrad som jag. Riktig bra träning hade vi igår också. blir fys på onsdag och lite mildare träning på torsdag snart så börjar säsongen ;D Och snart börjar orken också det ska bli så kul. Påsk är det också snart.. nog om de

hon kommer gå vilken dag som hellst =)



3 april

Här på sandgatan har vi nyss vaknat och ska strax koka några ägg =) blir en reäl frukost då jag har träning kl 11, hoppas på en match dom vela inte säga om det blev träning eller match ;D Per får inte ova lika länge i dag då jag ska iväg, men det gör inget säger han. Bilen är fixad ovh tvättad till och med bra jobbat!! =)

åh i går fick vi besök av Pers farbror med familj och jag fick ett till pressent kort på blommor och rum vad lycklig jag blir. Gjorde en utsökt kladdkaka igår med glass, grädde och bär till. riktig sockerbomb.

Haa Tindra är så förvånad nu att Novelia kryper efter henne och jagar henne. Förra veckan nån dag så sa jag åt Tindra kom så borstar vi tänderna, så sa Tindra ah syster åsså, nä hon kan vänta här sa jag. Vi borsta tänderna och så kom Novelia in i badrumet och tindra sa määäää Novelia vad gör du här hahah. Nu kan Novelia säga mamma, titta, däär så gulligt min lilla bäbis som blir 10 månader om nån dag =( Nu hinner jag inte med.  Tindra fick cyckla i går det gick sådär lite svårt att styra och så bromsa hon lite då och då men vi får öva och öva.
Hon är ju ändå bara drygt 2,5 år.

I eftermiddag väntas besök av familjen, norgren, Lindh ;D

Ja koka ägg var det..


2 april

Lördag morgon sitter jag och barnen och tittar på barn porgram och äter frukost medans pappan ligger och sover efter natt jobb, hitta en lapp på bordet som han hade skrivit att jag ska väcka han innan vi går ut på promenad för han kanske skulle hänga med haha. Lite kul att han äntligen vill börja gå promenader med oss i vanliga fall brukar han jobba runt den tiden. Stod också att det hade blivit promblem med bilen när han meckade med den i natt!! suck jag som skulle vart ner på affären innan lunch aja så kan de gå.

Vi kanske går ut och leker vid 10 tiden det är ju varmt ute ;D cyckla lite. Får besök i eftermiddag så det ska bakas lite också..

Blir en bild bomb i stället





Nya skorna


Jag brukar aldrig ha skjorta men denna tyckte jag om


1 April

april april din dumma sill ganska fånigt va? försökte mig faktiskt på en lureri till Per men han trodde mig inte. Mamma lyckades nästan haha..

Vi har nyss ätit grillad kyckling alltså från grillen ute, gött var det. Har vart till Gävle i dag för inköp av en cyckelkorg åt tindra plus en cyckelpinne som vi håller i så hon inte far iväg. Blev fint från ginatricot och H&M och nya löpardojjor från team sportia. Ett besök i muntebo hann vi med också, nu blir det en lugn stund i soffan innan pappan ska ut och jobba natt.

ja så får det bli så får det va hej hej ;D


RSS 2.0