31 Oktober

Fredag!!
I dag jobbas det bara halv dag, men jag brukar ju sluta tidigt å fredagar än då så det är inte större skillnad =) skönt iallafall. Då var sista oktober här och i morgon är det November, sjukt vad tiden går snabbt. Snart jul =)
 
Planer för dagen och helgen!
Idag så ska det först och främst handlas hem lite inför i kväll, taco mys med familjen och Syster med familj kommer ner till oss. Trevligt. Ska in på bolaget och köpa lite gott vin. Barnen ska gå bus eller godis med Anton och Ida, så ska väl försöka sminka på dom lite läskigt smink =) Novelia var super taggad i morse när hon vakna att i dag är det halloween och man får äta godis å skrämmas. Våran pumpa blev så fin vi gjorde i går den skulle se läskig ut men den såg bara glad ut.
 
Lördag så ska vi åka å bada tänkte vi, få se sen vad som är planerat. Ska iallafall till kyrkogården och tända ljus till Morfar, Farmor å farfar.
 
Detta enkla roliga å goda pyssel brukar vi göra varje år =)
 

 

spök maraänger Bu!

halloween mat cupcake baka dekorera bakverk inspiration maränger spökmaränger

30 - 35 maränger, ugn 100 grader 1,5 timme ca

  • 3 äggvitor
  • 1 krm vinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 - 4 rutor smält blockchoklad

Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna hårt till vitt skum. Tillsätt vinägern och sedan sockret lite i taget, vispa hela tiden. Smeten skall vara vit och styv.  Klicka ut små marängspöken på bakplåtspapper eller spritsa ut så det blir toppar, grädda i mitten av ugnen angiven tid, kan gärna stå kvar i ugnen över natten. Smält blockchokladen i mikro eller vattenbad, rita ögon på marängerna med hjälp av smal sticka, tandpetare tex. Förvaras torrt i plåtburk.

Söndag så är det ju dans för barnen, löpning för mig, påfyllniing av fransar ska göras =)

trevlig halloween

 


28 Oktober

Vilken pustig dag det var idag.
 
Recept kommer nu på allt gott =)
 
Brownie med snickers topping
 
 
Du behöver
125 g smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
Topping
2 stycken snickers choklad kakor
50 g smör
1 1/2 dl grädde
 
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret, tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen, rör om.
Blanda sist i mjölet och rör om allt till en jämn smet.
Lägg ett bakpl¨tspapper i en form 18x 25 cm och smöra den. Det går att göra i en runt form med. Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.Grädda kakan mitt i ugnen i 20.25 min. Låt den svalna i formen sen.
 
snickerstopping
 
Koka upp grädden i en kastrull,stäng av värmen och tillsätt chokladen och smöret, rör om tills allt löst upp sig. Låt stå i kylen 1 timme innan du brer ut den över kakan.
 
Kyckling i god sås med egna rosmarin pommes
 
 
Du behöver

4 st kyckling filé
1 st feta ost
2 msk tomatpure
3 burkar creme fresch
2 tsk sambal olek
basilika
salt,peppar
potatis
rosmarin krydda
oliv olja
smör
 
Börja med

skär upp kycklingen i mindre bitar, krydda dem med basilika, salt och peppar. Smöra en ungsäker form, lägg i filerena och smula över fetaosten. Tillsätt creme fresch, tomatpure, sambal olek, basilika, salt och peppar. Rör om lite innan du skjussar in den i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min.
 
Potatisen
 
Skär potatisen med skal på i lite smalare längre bitar, lägg dem i en ungssäker form, blanda runt dem med händerna i olja, rosmarin, salt och peppar, riv av lite smör och lägg uppe på. In i ugnen i 20 min ungefär vänd om lite då och då. 
smaklig måltid =)
 
 
 
 
 

27 oktober

måndag!
ledig i dag det var så skönt :) vad har vi gjort tro? Visar i bilder. 
Morgonen började med frukost till barnprogram, då planerade vi dagen. Det blev till att plocka bort studsmattan, städa lekstugan, slängde gamla sandlåds saker. Vi bakade en del :) tog en tur ut i skogen å fikade de vi bakat. Väl hemma så lekte Novelia med Nelly å tindra fick leka med sina kusiner. Jag å syster tog en promenad. 
 
Recept får ni i morgon :)
 
Helgen
fredag. Badhus 
 Lite handling till taco kväll.
lördag
Började med en löptur, frukost, fixa barnen för det var dags för foto på folkan :) efter de blev de shopping, hitta pressenter. Hem igen, gjorde god mat:)
 Recept i morgon :)
 
söndag.
barnen skulle till sin dans, jag tog en löptur, hem igen äta lunch, vidare på bad kalas för barnens kompis Ida. När den var slut blåste vi in till Gävle för att fira Maria som fyllde 30 år :)
 

24 Oktober

Freeedag!!
Låg å hörde hur regnet smattrade mot fönstren, huset och taket i natt, jag hade svårt att sova, Per hade det jobbigt att gå upp i morse till sin förmiddag klockan bara ringde å ringde han var så trött så, å jag tjata gå upp nu!! men när min klocka ringde så var jag pigg ändå =) fredag tänkte jag å skutta upp. Barnen var pigg å glada å taggad på dagis.
 
Helgen kommer bara fullspäckad som vanligt men jag gillar det =) Jag är en sån person som vill ha liv å rörelse dygnet runt =)  I dag så hämtar jag tjejerna på dagis så ska vi åka å bada, sedan är vi lagomt trött å mjuk i kroppen för att inta mys fredag med tacos, å chips å idol =). Per har ju förmiddag men utfyllnad när dte är fredag så han kommer hem lagomt till tacosen,
 
Lördag så är det morgon löpning, knäppa kort på folkan, besöka valbo för att införsaffa lite pressenter, ta ner studsmattan, ställa undan cyklar och städa lite på tomten.  Sedan är det inte planerad vad vi hittar på, laga någon god mat ska vi göra iallafall. Söndag dans för tjejerna, löpning för mig, lunch sedan badkalas för Tindra och Novelia, Åker vidare direkt till Gävle för att fira maria som fyller år. Jag har flaggat för att äta på max sedan tror ingen i familjen protesterar =) åh måndagen är jag ledig =) då dagis är stängt. skönt
 
Gårdagens middag
 
Omelett med kryddost & skinka
 
 
Du behöver
 
3 st ägg
1 dl riven ost (naturell)
1 msk grädde
3 st skink skivor som du hackar i bitar
2 skivor kryddost (lidls med smak av basilika, paprika hade jag)
paprika krydda
svartpeppar
 
Börja vispa upp ägg, tillsätt grädden, ost och kryddorna.
Stek upp äggen i smör ena sidan sedan lägger du den på en tallrik och snabbt lägg på kryddosten och skinkan och vik ihop den. Gott och mättande smaklig måltid
 
 

23 Oktober

Torsdag!
Åh så trevligt snart helg =)
 
Vi har nästan alla julklappar klar till barnen, de känns skönt, sen tänkte vi beta av lite då och då till alla andra vi är en stor familj. =) Jag har börjat få julkänslor, jag brukar vara tidig med det. Jag vet redan vilket julpyssel jag ska göra, nya bak/julgodis recept kommer upp i mitt huvud som ska testas.
 
Igår så köpte Per 3 stycken sånna röda åt oss, En ideé han fick, dom ska han sätta i ljus på batteri och spraya om till grå för det blev jag sugen på, först tänkte vi vit men sen kom vi på grå, så får det bli. Tror de blir snyggt!Adventsljusstake, röd
 
Maten i går bestod av det nedan.
 

Lax i ugnen med fetaost täcke med smak av dill & citronpeppar

 

 

 

Du behöver

4 st laxfile

2 brukar creme fresch

1 dl grädde

1 st fetaost

dill krydda

citronpeppar

 

Lägg lite smör i botten på en ungs säker form, lägg i laxen, krydda på kryddorna. smula sedan över fetaosten, häll över grädden och creme fresch. Krydda på igen. In i ugnen på 220 grader i ca 20-25 minuter. Du ser när den börjar bli klar.

 

Smaklig måltid önskar Gabbe =)

 

I dag Torsdag så är det städning som gäller, avbryter med löpning, kommer Carro upp så ska vi springa slingan som jag testade köra i går, den är 8,5 km och väldigt rolig, mycket skog =) Tänk att jag vågar springa i skogen (high five till mig)  Roligare med sällskap, ser fram emot eftermiddagen.

 

22 oktober

Onsdag!
 
Snart lunch, ut på lite promenad och sen äta matlåda, det är kyckling sallad som ligger där i i dag =) Resten av familjen åkte till biltema och införskaffa lite saker till källaren. Vi har lagt klinkers där, Per har också lackat om våran vedpanna nere i svart metall så den blev fin ser inte ut som en vedpanna. Sedan har vi ett rum
 som våran frys står och massa hyllor, där ska vi lägga klinkers så det blir fint å mer lättstädat där med, Kanske flyttar in tvättmaskin, torktumlaren där och gör mysigt med lite draperier å hyllor. I de andra rummet har vi haft bastu, badkar,där är nu  alla julgrejjor, kartonger å skit helt enkelt, Ska göras om till ett allrum, Per vill sitta och kolla på hckey där nere och jag vill ha ett biljardbord =) få se hur de blir får plats med båda delarna för det är ett stort rum.
 
Min baconsås med spagetti
 
 

Baconsås
4 paket bacon
1 burk creme fresch
2 dl grädde
2 dl riven ost
1 msk tomatpure
peppar, paprikakrydda
 
Börja med att steka på bacon bitar, sedan häll i creme fresh och grädden, pudra över riven ost, krydda på låt de småkoka lite. servera med spagetti till =)
 
Dagen till ära, ska testas en ny slinga att springa få se hur lång den blir =) i går var de kallt å regningt men tog mig igenom 5 km iallafall =)
 

21 Oktober

Tisdag!
Jag saknar solen faktiskt, det är ju så trist att det är regn i luften varje dag nu.
 
Då livar lite goda recept upp humöret. Ska börja små baka lite nu så de finns i frysen =) Lätta goda, snabba bakverk =) i morgon kommer lite goda maträtter upp som jag provar denna vecka =) de är ju det att jag glömmer jämt fota efteråt. Mellan all bakning och matlagning så är det löpning och roa barn. ikväll ska Per på hockey så jag måste hinna springa innan han åker.
 
 
Oreo tryffel
 

100 g oreo kakor

75 g philadelphia ost

100 g mjölkchoklad

 

Hacka och mixa kakorna till små smulor. Blanda med Philadelphia osten och rulla små bollar. Frys in dessa i ca 30 minuter. Smält mjölkchokladen. Ta fram tryfflarna och doppa dem i chokladen. Låt stelna.

 Dumle kakor

dumlekakor

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/page/2/

  

After Eight-brownies

 
 
 
 
 
AfterEightbrownies4 
 
 
 
 

20 st

Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten som inte innehåller något bakpulver.

3 ägg

2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt


150 g smör, smält

Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.

5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

 
 
.

20 Oktober

Måndag!
Ja och inte kan vi göra något åt att det är ny vecka och måndag igen.
 
helgen var bra mycket bra, den kommer i bilder som vanligt =)
 
Fredags fika på hansons mycket gott. Middagen hos Rosa å Patrik var mycket gott, det serverades kyckling i ugn med massa gött, creme fresch, soltorkade tomater, grädde, basilika, feta ost. tillbehör potatis i ugn, sallad och en vit sås gjord på creme fresch, majonäs, honung och vitlök mums =) Seplade flipperspel och det var ju så beroende framkallande så det gick inte att sluta kl 01 gick vi hemmåt. Försökte sova ut lördag morgonen, men vakna 7:30 jätte pigg, Per kunde inte heller sova så vi starta i gång dagen, lite städ, löptur för mig, handling för Per så mötte vi upp varandra och åkte till torsåker för att hämta hem tejerna, =) Jag och töserna åkte sen iväg på en shopping sväng hitta det vi skulle =) avslutade sen med tjejkväll hos jessica =)
 
Söndag sov lite längre men vi hade dans på schemat så skjussa ner barnen till aerostep så tog jag en löpning medans. Efter de blev de kalas hos william 6 år =) Barnens kusin. Per skulle ut och jobba så vi kunde inte stanna så länge. Sedan vela töserna leka med filippa å fabian. Sedan väl hemma igen så kom Nelly över för att leka lite, sen var det kvälls mat och läggdags. Trötta barn. Novelia somna på mitt bröst när jag läste bok för dem. Då hade jag hela kvällen för mig själv med massa gotta som vi inte kunnat äta för vi inte vart hemma =)
 
I dag så är det väl de vanliga, umgås med familjen, löpning, vardagliga plocket och matlagning =)

17 Oktober

Fredag!!
 
så underbart. snart slut på arbetsdagen, då ska jag bara hem byta om lite så åker vi ner och fikar på hansons med Malin å alla barnen =) Tindra och Novelia har bestämt att de ska äta en tårtbit =) vi får väl se vad som finns. De är ju lediga i dag så de längtar tills jag kommer hem. Sedan bär det av ner till torsåker för att lämna barnen där, de ska sova hos farmor å farfar i deras sommarstuga =). De kommer få det så mysigt för de är tyvärr inte ofta de umgås med farmor och farfar.
 
Sedan ska jag bränna av ett löppass, sen dusch å fix så ska vi vidare på middag hos Rosa å Patrik. Vi ska hem dit spela flipperspel och blir bjuden på mat ocg dryck. Vi blir alla som åkte båten sist, ett härligt gäng vi grannarna =) Nu slipper vi buss resan iallafall ;) roligt ska de bli
 
Helgen är annars planerad så att i morgon så åker vi troligtvis till borlänge, vi ska ha pressent till William som fyller år. lite annats mått å gott är ju roligt med. Om det inte blir borlänge sår är det falun eller valbo nått håll åker vi =)  Först hämta barnen sen åka i väg. Sedan är det tjejkväll i storvik som gäller hemma hos Jessica, henens tur nu =) så roligt att ses som vi gör bjuder på mat. Barnen är också med de tycler det är så roligt att ses, vi har ju bara tjejer så de blir en riktig tjejkväll.
 
Bilderna blir så ljusa här på bloggen =/
 
TREVLIG HELG
 

16 Oktober

Torsdag!
 
ja men vad skönt närmare helgen kommer vi =)
I dag så är det hämtning på dagis, sen har jag en planerad promenad med syster, i detta kyliga mörka väder. Tur man blir pigg av att promenera och få tjattra lite =) medans får barnen lite lektid med sina kusiner. Sen ikväll är det lite spa kväll för mig och barnen som står på schema, dusch, toppa hår, klippa å måla naglarna, ansiktsmask med mera =)
 
Som sagt i går knäppte vi lite höst bilder i går eftermiddag =) blev inte så bra bilder som jag tänkt mig, min system kamera gav upp förra året och sen dess har jag inte orkat brytt mig om den. Då får de duga med mobil bilder. Vi ska göra ett nutt försök när solen tittar fram sp det blir bättre ljus.
 
 
 
 

15 Oktober

Onsdag!
Trodde det var torsdag först men men så var det icke.
 
Solen skiner =) så glad man blir. Blir lite lättare att gå på promenaderna då, istället för att blå hålla ett paraply som inte ska blåsa iväg och stänker upp vatten på vaderna.
 
Novelia är så rolig,, hennes komentar, altså mamma jag är ju 4 år och då borde jag få vara vaken länge på kvällarna.. hon somna 18:30 i går, det är länge för henne på vardagarna =) De har inte så brottomt i säng när Per har eftermiddag eller är ledig . I dag ska de lämnas till 13 tiden, så hämar jag halv 4 blir inte så långa dagar när per har eftermiddagar. Vi vet inte vad vi ska hitta på i eftermiddag, funderar på att knäppa fina höst bilder =)
 
 
 

14 Oktober

Tisdag!
Solen är gömd bakom molnen, hoppas den tittar fram snartså grått och trist ute.
 
Gårdagen så var det massa lek och bus för barnen, de hade många kompisar hemma, full fart Anton, Ida, Nelly. Efter middagen så var de läggdags för de va så trötta =) I dag ska de leka med Filippa å Fabian när de kommer hem från dagis. Kul att de har så många kompisar de kan leka med när de kommer hem från dagis =) Lika när dom är ledig så är oftast grannen ledig samtidigt =)
 
I går så kunde jag springa hur långt som hellst, lite lätt dugg och inte för kallt eller varmt. var ner och hämta en matlåda hos mamma och pappa, de hade gjort kålpudding, som jag bara älskar =)
 
Även i dag ska jag ut på en tur, ökar på så kör jag milen i dag =)
 
Längtar till helgen bara =)
 
Vill ni baka nå gott? Kika här =) (länk)  http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/page/2/
 
tvix chesecake
 
IMG_7630
 

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

12 stycken dubbel-twix

Topping:
Karamelliserad mjölk
+ 4 msk ovispad vispgrädde

Karamelliserad är kokt kondenserad (sötad) mjölk.

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan hela twixbitar och smeten i två olika lager. Tänk på att inte lägga twixgodisarna så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst i 5 timmar

Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och fördela ut ungefär 3/4 av detta över kakan.
Strö över grovhackade twixbitar precis innan servering.

Snickers kakor http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/

 

100 g smör

0,5 dl socker

1 dl farinsocker

1 ägg

1 krm salt

2,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

75 g snickers (en dubbel snickers)

50 g mjölkchoklad

 

Vispa mjukt smör, socker och farinsocker krämigt. Rör i ägg. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i ägg vispet. Grovhacka snickers och blanda i smeten. Klicka ut 12 kakor på en plåt med bakpapper. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna och pensla en bit av kakan med smält mjölkchoklad.


13 Oktober

Måndag!
Nu har det börja blivit lite mörkare på månarna när vi kliver upp, trodde de var mitt i natten när klockan ringde 06:15 sov så skönt men det var för att jag somna om efter Per gick upp tidigare för att gå ut och jobba fm.
 
Helgen som var gick ju för fort
 
Fredagsmys efter en eftermiddag med shopping =) jag hitta jeans, nya boots, tjejerna fick lite toppar, fingervantar, snoddar å spännen, Novelia nya fodrade stövlar. maten blev hämt pizza =)
Tindra tappa sin ena framtand i fredags kväll. =)  Hon har ju fått upp sina nya tänder längst ner så hon slipper ha sånt glapp =)

Lördag morgon började vi med kalas, tjejerna fick frukost före men jag kan inte äta frukost så tidigt. Vi åkte till storviks gympasal för att gratulera Thilda som blev 3 år =) jätte roligt kalas
 
Sedan fortsätte vi i badhallen, mormor följde med.
 

Efteråt så handla vi med lite ner till mamma och pappa så åt vi middag där och kolla på fångarna på fortet =) nästan hela programet de vela hem och lägga sig vid 21 tiden. Jag somna inte så långt efter jag heller.
 
Söndag, upp och fixa frukost, skjussa tjejerna på sin dans, Novelia var inte sugen denna gång så henne skjussa jag hem igen så sprang jag medans Tindra dansa. Hem igen, gjorde mat. Lax i ugn med massa dill =)
Mamma kom och hämta tjejerna så åkte de och titta på Julias innebandy. Jag fick hem Elin som gör fransarna, hon börja hos grannen i dag sen kom hon vöver och gjorde på mig och amandah. Efter de åkte jag till min mormor där mamma och barnen var så fick vi äppelpaj.
Hemma igen diskuterades det vad vi skulle käka, vi kom fram till pulled pork med massa sallad och tillbehör.  Per hade varit å hjälp pappa och skruva trall.
 
 
I dag händer det inte så mycket, lite fix hemma och en löpning =)

10 Oktober

Fredag!
åh så skönt =) jag är på¨riktigt bra humör i dag, ler mest hela tiden.
Bra start i morse båda barnen pussa och krama mig när jag gick till jobbet en massa kärlek <3 dom är rätt morgon pigga nu för tiden.
 
Tindra lilla vännen slog i huvudet i går i våran sänggavel, de lekte uppe livligt och högt med deras grann kompis, jag sa åt dem 2 gånger att nu får ni ta de lungt. sen kom det ett vrål skrik från övervåningen, jag minns inte hur jag tog mog upp så de lär ha gått fort. Oh vilken bula å blå å röd, de sprack nästan. Det var svårt att få en rättvis bild på bulan. Hon mår bra =)
 

I dag så är det valbo och ikea som står på listan =) ska bli trevligt att få köpa lite nytt å behövliga saker. Får se vart middagen ska ätas donken, ikea eller en pizza hemma =) vi får se.
 
I morgon lördag börjar vi med kalas i storvik hos Thilda som fyller år, vi ska vara i en gympasal, det kommer bli skojj =) Sedan blir det ett besök i badhallen. Kvällen är inte planerad ännu. Per ska ut och åka ecerö linjen med några från jobbet =) Hoppas på lite middagsbesök, karro med fler eller om syster och familj är sugen, vi får se helt enkelt.
 
söndag. barnen har ju sin dans på förmiddagen, sedan kommer elin och ska sätta fransar =) Sedan får vi se vad dagen bjuder på. Lite målning och inredning tror jag vi gör i barnens rum.
 
Nu bara 2 timmar kvar på arbetsdagen
trevlig helg!!
 
 

9 Oktober

Torsdag!
Så ja ännu närmare helgen =)
 
Jag springer ju en hel del nu när utomhus säsongen är slut och innan inomhus säsongen börjar i November om tränare hinner fixas klart tills dess.
 
3 km brukar jag ha tiden 12 min ganska precis men i tisdags hamna den på 1 min sämre, tråkigt men tror de berodde på magen som krånglade lite. Jag tycker det är roligt med löpning varierar mellan 3, 7 och 1 mil löpningar ,  Tar 5 dagar i veckan så det blir en del.
 
 
Sugen på dessa godingar =)
 
Väska, Handväska i stadig modell av prägl...
 
Svart Leggings, Leggings i mjuk kvalitet med blommö...LÅNGÄRMAD HUVA PARKAS, Black, list
 
Gick inte så bra att klippa å klistra =P.. I dag är en promenad planerad med syster om de inte regnar, annars tar jag en löptur senare i kväll när barnen somnat. Tindra är på teater i dag alla 5 åringar ska se den på folkan och dom är ju ledig i dag tejerna så Per fick skjussa dit henne och de andra fick åka buss, Tindra var besviken att inte hon fick åka buss stumpan. De skulle leka med kusinerna anton och justin sen i eftermiddag =)
 
I

8 Oktober

Onsdag!
Närmar sig helgen
 
Grått, blött och allmänt skit väder i dag, måste fixa ett paraply på rasten =) Kan inte låna barnens längre, Per skäms när jag lånar deras med monster high på haha. Vi ska ju åka till valbo någon dag här få se om det blir i dag eller i morgon eller på fredag vi har inte bestämt. Ska handlas pressener å lite mer nödvändiga saker =) Får bli lite paraplyn från ikea så vi har hemma, men måste iallafall köta ett i dag så vi har.
 
Börjar samla på lite nya recept å fann dessa jag vill prova
 
Havre kakor =)
 

150 g smör

1,5 dl socker

1 ägg

2 dl havregryn

2 dl kokos

ca 150 g schweizernöt

 

Smält smöret i en kastrull. Tag av ifrån plattan och rör ner sockret. Rör ner ägget. Rör till sist ner havregryn och kokos. Rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i 20 folieformar. Tryck i en stor ruta choklad i varje. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna helt innan de går att lossa ur formen.

 

Tindra vill göra cupcakes någon dag, vi tittade på barn som bakade på tv här om dagen och då finns det bra grund reccept. vi gillar citron muffins

 citron muffins

 

 

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
skal av en citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

 

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13 min.

 

Frosting   Bara att testa fram vilken frosting som är godast =) lägga till och undersöka

 

Cream cheese frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g Philadelphiaost
  •   Några droppar valfri karamellfärg
  1. Cream cheese frosting
    Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i Philadelphiaosten.
  3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

 


7 Oktober

Tisdag!
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om i dag, det är väl de vardagliga. Dagarna ser nästan lika dana ut nu när det inte är någon fotbollsträning på kvällarna mer. Nu passar jag på att träna innan middagen och nattningen så är det bara att koppla av sen =) Jag hinner titta på tv och dona hemma. I går mötte jag upp mamma vid hammarn så sprang jag mitt tempo å hon sitt. Hon vela inte vara ensam men när hon visste att jag var där var det lungt =) nu vågar hon springa själv =) I dag ska coper test göras, laddar för de. Nu är man inte borta och tränar 2 timmar nå mer utan nu är det max 40 min som jag är ute och löper. Styrka och övningar kör jag hemma i vardagsrummet, barnen tränar med ibland. =)
 
 
 
Förra året  7 oktober =) mina små <3
 

6 Oktober

Måndag igen!
 
Välkommen tillbaka till vardagen igen då, jobb som vanlig och barn på dagis.
 
Helgen som var i bilder =)
 
Fredag, en super mysig eftermiddag i badhuset =) så skönt att sluta tidigt. Sedan blev det grillat, såå gott. Sedan kom grannarna över på vin å snacks. trevligt.
 
Tjejerna hoppa från 3:an så modiga,

Lördag
 
Började med en löptur när jag vaknade, myste runt hemma innan mamma kom och hämtade oss, barnen sov där med alla kusinerna. Så lämna de av mig på hofors hallen, blev bad, relax med frukt bricka. Forstadde sedan hemma hos karro, vi dela upp oss lite så inte alla speglar i hemmen blev upptagna. vi möttes sedan på bergsmannen för mat. =) Det var gott. Gick vidare mot lokalen för lekar och fortsatte festen. Pris utdelning. Jag fick pris för mest träningstid inomhus och 2:a på mest träningstid utomhus =) kul. Gick inge bra i lekarna men det var kul.otrolig trevlig kväll. kl 24 blev de kväller för min del
 

Åkte till muntebo vid 9 på morgonen, pigg å glad,skjussa barnen till sin dans som började 10, jag passa på att springa blev 7 km å de gick jätte braa =)
 

Gjorde lite fint hemma med granris, barnen lekte med sin kompis nelly hela dagen lång =) vi var bara hemma och poade, avsluta kvällen med taco mys.
 
 

3 Oktober

Fredag!!
yaaaaa fredag =)
Vinet på kylning och en planerad grill kväll hemma. göttans jag saknar grillkvällarna, det är godast med grillat. innan dess så jobbar jag nu mer fram till 13:15 om dagarna, jag går ner i tid och kommer jobba 85% , gör mycket att sluta tidigare på fredagar =) I dag ska vi gå och bada, Malin å barnen hakar på också.
 
I morgon som sagt är det dags för avslutningen med fotbollslaget, börjar med bad, relax å fixa sig innan vi går vidare mot bergsmannen för lite käk, sedan avslutar vi det hela med lekar i en lokal. Barnen ska sova hos mormor å morfar med kusinerna, de kommer få de jätte skojj. Per jobbar em och natt så han har fullt upp. Lär dock ta de lite piano med vinet för barnen ska börja på sin dans på söndag, Kl 10 ska de vara där och jag vill va med första gången så de känner sig bekväm när jag lämnar dom där så de får en bra start på dansen. Mini disco heter de, jag kan ju iallafall sova till 9 bara de är ju lyx. =)
 
men Hallå kolla ni på hela sverige bakar? så mysigt å så gott de bakar jag vil prova göra en citron paj med maräng.
 
Tarte au citron

Botten - Pate Sucre

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör
  • 1  äggula
  •   salt

Lemon curd

  • 6  citroner, juice och rasp
  • 360 g ägg (6 st, men använd endast gulorna)
  • 250 g florsocker
  • 100 g smör

Italiensk maräng

  • 150 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 50 g vatten
  1. Botten
    Blanda alla ingredienser snabbt. Låt stå kallt en stund.
  2. Kavla sedan ut degen och fodra en pajform.
  3. Täck degen med folie som du fyller med ärtor/strösocker. Detta för att hålla degen på plats under gräddningen.
  4. Grädda botten i 180 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut och ta bort foliet.
  5. Lemon curd
    Blanda citronsaft- och skal, ägg och florsocker i en kastrull. Låt sjuda upp och sjuda i 5 minuter. Rör hela tiden. Blanda sedan ner smöret. Sila lemon curden och fyll sedan det bakade pajskalet med den. Låt svalna i kyl.
  6. Italiensk maräng
    Koka socker och vatten. När sockerlagen har nått 110 grader, börja vispa vitorna till en maräng.
    När sockerlagen är 122 grader, häll ner den i en fin stråle i de vispade vitorna. Vispa på tvåans växel tills marängen är kall/rumstempererad.
  7. Dekorera citronpajen med maräng och griljera.

2 Oktober

Torsdag!
Äntligen närmare helgen =)
Grått trist väder ute, men det är ganska vanligt för att vara oktober, barnen är på dagis de har en hel del olika klädbyten med sig, både regnställ, allvärdersställ, flece, fodrade stövlar å ofodrade stövlar, mössor, fingervantar så något borde passa =)
 
Idag är det inplanerad en promenad med syster, det var ett tag sen nu, svårt att få de passa för båda efter jobbet. men iblöand så =) sedan vanliga torsdags städningen.
 
Ska ni baka bullar i helgen så delar jag mina bästa recept
 
Bullar med nutellafyllning (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2012/05/08/nutellabullar/)
 
IMG_4495

100 gram jäst för söta degar
350 gram smör
10 dl standardmjölk
4 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt
2,5 – 3 liter vetemjöl

Fyllning : Nutella & smör 50 / 50
och en nypa salt.

Pensla medvispat  ägg och strö över pärlsocker

Gör så här :
Smula jästen i en stor bunke / bakmaskin. Smält smör, och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till fingervarmt. ( 37 grader)Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör om tills det har löst upp sig ordentligt.Sedan blandar du i , sockret, saltet och vaniljsockret i degspadet och till sist mjölet, ta bara så mycket så att du får en smidig och fin deg .Arbeta degen väl , och låt den sedan jäsa tills den blir nästan dubbelt så stor. Ca 1 timme , bakar du en hälften så räcker det med hälften så lång jästid. Under tiden gör du fyllningen, rör ihop lika mycket nutella som smör 50 / 50 och en nypa salt. Lite mer en en halv burk gick åt när jag bakade.  När degen har jäst klart , dela den i 6 delar och baka ut den på mjölat bakbord  till en rektangel .

Bred ut rikligt med nutellafyllning.  Och vik degen på mitten.

IMG_4472
Skär sedan cirka 1 1/2 cm breda remsor från den vikta degens kortsida,
och tvinna längderna så att det blir små snurror. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker.


Ställ ugnen på 225 ( 250 )  grader, låt bullarna jäsa i ytterligare 30 – 40 minuter.
Och grädda dem sedan i mitten i ugnen i cirka 8- 10 minuter. Ta ut den när de har fått en fin färg.

 

Mina kanelbullar

 
Du behöver

100 g smör eller margarin

1 paket jäst för söta degar

5 dl mjölk

1 dl socker

1 tsk salt

fyllning

smör, kanel, socker, vaniljsocker och sirap.

Börja med att smälta smöret och värm upp med mjölken till fingervarmt, sedan smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken blandningen. Ha i salt och socker och rör om till jästen löser upp sig. Ha i mjöl jag brukar ha i 12 dl mjöl så knåda väl. (det ska vara lite kladdigt). Låt jäsa 30 min under en bakduk. lägg medans smör/margarin i en skål så den blir mjuk sen när det ska bres på.

När de jäst klart så baka ut degen, ta lite mjöl till de. I fyllningen så börjar jag bre ut smör jag har mycket smör, sedan lite strösocker, vaniljssocker och kanel sist ringlar jag över sirap. rulla u hop degen och skär av lagoma bitar och lägg i fromar. Låt jäsa igen 30 min.

sist pensla på uppvispat ägg och pärlsocker på. grädda i ugn på 275 grader. jag har bara dom innen nån minut man ser på dem när det är dags. jag gillar lite degigare bullar =) varmluft går snabbare men vanlig ugn 8-10 min.

Lycka till


1 Oktober

Onsdag!
 
Lite kyligare ute så de åkte med mössa och fodrade stövlar till dagis i dag. Oktober månad nu och självklart så blev det kallare just i dag, Hoppas vi får lite mer värme tillbaka.
 
Idag ska jag inte hem direkt från jobbet, ska träffa några i laget och planera till avslutningen =) Den är på lördag och jag ser fram emot den =) 
 
Blev lite ändrade planer igår, vi åkte ner till muntebo och färgade håret på mamma, barnen lekte med kompisar där nere medans, så sparang jag 5 km ungefär. Tänkte ge mig ut på milen i kväll =)  Ska laddas upp med lax ikväll, köpte lax sida på ica villigt 89 kr/kg passa på denna vecka =)
 
Mina sötizar <3
 
 

RSS 2.0