30 maj

Grattis alla mammor och till mig själv =) Hela dagen har gått ut på att flänga runt.

Jag och Tindra började dagen ute med massa bus och lek innan lunch och sova middag. Gick en kort promenad bara så att hon somnade och det var inte många hus bort men jag orkar inte gå längre det gör för ont tyvärr =(. Hon sov 1,5 timmar då jag fick sola den stunden ;D Sen kom Per hem med en bukett rosor till mig från Tindra och honom gullhjärtarna mina då ;D När Tindra vaknade så tog vi cycklarna ner till Time för att äta mjukglass gott de. Gick bra ner då det bara var nerförsbacke typ, men hem var det bra mycket jobbigare men jag klarade det typ varje tramptag slog man i magen.

Sedan åkte vi ner till muntebo till min kära mor och lämnade en blomma och så fick vi kärleksmums =P Efter det åkte vi ner till P-hyttan till Pers kära mor och hon fick också en blomma där åt vi middag med rabarberpaj till efterrätt och nu är vi hemma och sitter i soffan och är mätt som en jag vet inte vad fy säger jag bara =).

I morgon är dagis stängt då ska Tindra vara med sin mormor hela dagen så jag får Jobba, Per börjar på tim igen.

Avslutar med en gammal bild på Tindra hemma hos grannarna då deras katt skulle sova med.


29 maj

God morgon!

Väldigt trevlig lördags morgon här hemma på sandgatan =) Tindra leker för fullt och jag gör allt i allo som tvätt, plocka knäppt lite kort och busat. Pappa per är och hjälper bror sin med renovering. Snart ska vi dra igång här hemma också nu när han väl kommer hem om dagarna efter jobbet =) nytt golv i hall, kök och vardagsrum plus vattenburen golvvärme. I hall har vi golvvärme som går på el (dyrt) På toan har vi el golvvärme men det får vara så. Så jag har kikat lite på laminat och klinkers och kakel.

Snart ska jag och Tindra gå in och duscha och göra oss i ordning, äta lite lunch och sen bege oss till Falun för shopping ;D blir ett besök på plantagen också men inköp av fler blommor.

Igår kväll gick vi över till grannarna när Tindra hade somnat och satt på deras altan och snacka massa skit och ljudvakten hade vi med oss så klart. Tindra vaknade tydligen till vid 12 tiden så gick vi hem sen och hon somnade om till slut fast inte i sin nya säng =)

Lite kort.

skötbordet



Detalj på toa dörr ett litet fönster



Tindras nya säng

Dörr till Novelia och Tindras rum, saknar dörrfoder och golv



oreda på novelias rum


andra sidan saknar dörrfoder till vårt rum och fönsterfoder pus nytt golv. (vi hinner) =)

avslutnigsvis bild på hjärtat


27 maj

Mitt gull hjärta som absolut skulle sitta i handfatet och leka visst!


I dag köpte jag massa fina billiga blommor utanför ica på lunchen och efter jobbet blev det att plantera dom och det ser så sommrigt och blommigt ut så ute ;D men mer blommor vill jag ha då jag har så många krukor att fylla.

Apropå nå annat så kom regnet nu och det bara öser ner. Lite mys de å tror jag ska gå ut på altanen och sätta mig med en korsords tidning pricken på i skulle vart lite små godis =) Får klara mig tills i morgon. Härliga Fredag då .

Igår passa Per på att åka ut till Birsta och köpte skötbord, säng till Tindra så lillan kan ta spjälsängen, blev också madrass och kuddar och nya påslakan =) duktig min karl  som åker och fixar sånt. Skötbordet vi hade åt Tindra var ju till hennes bokhylla som nu mer är en bokhylla bättre att ha ett vanligt skötbord att hänga upp i badummet. Bara en syskonvagn kvar att köpa men vi vet inte vad vi vill ha riktigt. Vi ska kika i helgen få se.

Nu ska jag gå upp och natta hjärtat mitt ;D


26 maj

I väntan på att maten ska bli klar så kikar jag in här lite =) håller på att koka potatis som alltid ska ta sån tid, Tindra börjar bli hungrig nu och då går hon bara runt och gnäller och noll tålamod. Finns en leksak som man ska stoppa i rätt hål olika former och när hon inte få i sakerna blir hon tokiiiiig, kan hålla med om att mitt humör blir också dåligt när man är hungrig =) kanske har hon nån att brås på vet att hennes far har noll tålamod också.

Hann klippa klart gräsmattan i dag ;D tur att man har snälla grannar som hoppade studsmatta medans mamma fick klippa klart. Ska ta tag i tvätten lite senare den har ju byggts på som vanligt. Sedan är det arga snickarn =P

bild på magen då V38




Nu så duka fram lite kanske, blir att äta på altanen.

25 maj

Håller på att göra mina naglar fina efter ett besök på kiwans i dag =) medans det ska torka så passar det ju bra med att skriva några rader här. Jag och Tindra var ner på ica och handla hem massa mat i dag och det första new born blöjor 2-4 kilo, det var inte i går man köpte så små blöjor mys. Skötbord fixar Per nu i veckan för han är i Sundsvall och jobbar sin sista vecka åt bensinmontage sen kommer han hem och börja jobba på Tim igen ;D Underbart de.

Har inte hänt så mycket mer i dag ;D

Onsdag i morgon kanske ska klippa klart gräsmattan? ;D


23 maj

I går hade vi ju datum för BF första gången men sen på ultra fick vi 14 Juni men det är ju nära det också ;D
Inga känningar och jag mår hur bra som hellst förutom att man går upp så mycket i vikt och samlar på sig så mycket vätska iallafall i fötterna den här gången jag vet inte var mina fotknölar är =P Men som man sagt så många gånger förr man får ju något underbart =)

Härligt väder i går också vi var ute hela dagen i solen och färg fick man och det var ju bra. Tindra var man noga med att smörja in hela tiden och springa och sätta på henne sol hatten som hon skulle ta av sig hela tiden. Blev grillning på kvällen och sen kom regnet men då blev det ett parti yatzy.

I dag söndag skit väder men det gör inget för vi ska på konfirmation i Torsåker och sedan ska vi få smörgåstårta på gammelgården. härligt.

Helgen gick fort som vanligt tyvärr


som sagt härligt väder i går


20 maj

God kväll!

Härligt med torsdag kväll då man ser fram emot i morgon fredag. Det som är tråkigt med torsdags kvällar är att det är så dåligt på tv =P.. Härligt väder då massa åska och regn, tror det har mullrat på hela eftermiddagen i dag men nu verkar det vara lugnt på den fronten. Jag och Tindra satt ute på altanen och myste när det regnade som mest hon lekte och jag gjorde korsord. Sedan åkte vi ner på affären för inhandling av diverse saker =P

I morgon blir det valbo iallafall =) planerat och klart för det skule tydligen vara regn i morgon med.
Måste komma ihåg att lägga in vagnen i bilen bara hur det nu ska gå för minnet sviker hela tiden.

Hörs

19 maj

Kollar på arga snickaren men passar på att skriva lite blogg nu när det är reklam. Synd att arga snickaren tar slut snart för det är ett av mina favorit program =) Han har så mycket rätt och sätter människor på plats och så gör dom fint också, det är inte som äntligen hemma som jämt gör fult och tråkiga program. jaja nog om det.

I dag har vi vart nere i muntebo och hälsat på och även blev det middag ;D det tackar vi för och så klart fick jag en matlåda till jobbet i morgon. perfekt.


Torsdag i morgon och jag tror det blir valbo efter jobbet eller om jag tar det på fredag? ah bestämmer mig i morgon. skulle behöva fixa konfirmations pressent och lite linnen till mig som gärna täcker magen ;D Och magen då den är nästan spräng stor den är bara i vägen nu tycker jag och tung tung tung. Är mindre än 4 veckor kvar nu tills Novelia kommer mys mys=P

nä nu börjar det igen

18 maj

Just nu sitter vi i soffan och kollar på pipi panda vet ej vad det är för barn program men det är iallafall bolibompa =P Tindras kusin Jonna är här på besök och Tindra ska krama henne hela tiden för hon börjar ju bli trött nu så snart ska hon göra kväller =)

I dag efter jobbet så slutförde jag och syster jobbet med våran studsmatta så nu är den klar och den uppskattas väldigt mycket av min lilla tjej =) Men Pappa Per får fin slipa på lite små detaljer som inte vi kunde fixa och så ska den byta plats. Nog om studsmattan så tycker jag det ser ut som en lekpark här hemma men det hör ju till när man har barn dom ska ju få leka så mycket som möjligt. =P

Här kommer bilder på Tindra och Jonna i dag

Så fort hjärtat har gjort kväller så ska jag ut och vattna mina kinesiska enar och plocka undan lite på gården. Så härligt väder ju man vill ju aldrig gå in men det måste man ju. I morgon ska jag nog köpa någon fin blomma som klarar natt frosten.

Bye bye


16 maj

Bara för att man blev bortskämd i går med super fint väder så är det raka motsatsen i dag =/ men vad gör det då man får massa gjort inne eller jag vill göra massa inne men har inte hunnit kommit i gång än med snart ;D Vi har vart i p-hyttan i dag och hälsat på Tindras farmor och farfar och så har vi vart ute och lekt nyss och nu kom vi in.

I går i sköna solen så var vi ute hela dagen tills 12 på natten ;D Började med gräsklippning, minigolf och massa solning =) kvällen avslutades hos syster och gänget där vi grillade och spela spel, mkt trevligt.

Får se vad som mer hittas på i dag nå roligt iallafall tycker ja.

hej hej!

14 maj

ÅÅÅ precis i dag är det 4 veckor kvar till BF ;D Och svar på kommentar från tidigare inlägg så har vi bestämt namn på lill tösa och det blir en Novelia =) Kanske kan ändras när hon kommit men jag känner att det är en liten Novelia där inne, Per bestämde namn den här gången och jag älskar namnet.

Annars så njuter jag bara av den här ledigheten, synd på vädret bara men får se fram emot i morgon i stället då vi skulle få kanon väder =P. I dag är det en sån här dag att vara inne och pyssla och baka bullar. Jag och Tindra var ner på pressent affären tidigare i dag och köpte fina bullpapper. Så snart ska jag sätta igång med bakning men jag tänkte Tindra skulle få vakna upp först från hennes middagssovning så hon kan hjälpa till sen =) Blev bara en kort promenad i dag då jag har alldeles för ont i svanken och ljumskarna men hon somnade iallafall och det var viktigast.

Per fick åka och jobba i dag stackarn och han var ju måttligt nöjd =/ eller så inte men han kommer hem i skaplig tid i dag iallafall så det funkar väl, Tråkigt när han sett fram emot en lång ledighet så måste de åka och jobba på en klämmdag och sen gå hem för helg igen.

Bjussar på lite bilder då

Idag v36



Äntligen kom det upp rosetter på hissgardinerna =P


11 maj

Härlig Tisdag kväll ;D och den har sepnderats ute på en cyckeltur och middag hos syster ;D Hon var så snäll att börja med att hämta Tindra på dagis då hon i samband hämta sin dotter Jonna, skönt för henne att komma hem lite tidigare, jag kom starx före 4 så fixade vi i ordning cycklarna och tog en cyckel tur Tindra satt bakom mig i sin cyckelhållare eller va fan heter de? det står stilla cyckelsitts kanske? ah jag tror ni vet vad jag menar. Härligt väder i dag riktigt skönt i solen.

I morgon går vi hem vid lunch då det är dag före röd dag och så blir vi lång ledig tills måndag =P Då ska jag och Tindra åka till Valbo för lite shopping bland annat en cyckelhjälm och tro inte att hon var utan i dag när vi cyklade hon hade sin hockeyhjälm haha stackarn ;D owe jansons ska också besökas det var länge sen.

Hörs


9 maj

Det är i dag egentligen Pappa fyller år och jacob grattis igen men det har jag redan sagt åt dom =P

Härligt med lång sovmorgon efter en fest som det var ;D Verkligen en lyckad fest med god mat och massa tokigheter och tur att man har en sån Karl som inte är blyg för sig ;D Synd bara att jag glömde bateriet på laddning till kameran i går men jag kom i håg kameran till ingen nytta alls =( får kolla på de andras bilder istället och kanske få några.

Herregud så glömsk man är när man är gravid det är helt sjukt. Kan dra upp lite missar man gjort den senaste tiden :Glömma plånboken i bilen efter man handlat klart och framme i kassan så har man ingen plånbok med sig : Glömma nycklarna kvar i bilen och gå i väg och handla : Glömma blåa plast sockorna på sig efter lämning på dagis : Glömmer bort saker man ska göra ja jag kan göra listan lång men jag avslutar här.

Just ja altenen blev kanon bra med alla spotlights som lyser upp i trapp och glolv får se om jag lyckas komma ihåg at ta någon bild.

I dag har vi hjälp till lite att städa ur lokalen och vi har vart in till plantagen och köpt fina kinesiska enar som kommer växa och bli stora jus nu är dom inte så stora men söta är dom. Annars har vi vart ute mesta dels och poat ;D

Ne nu blir det att hitta på något att titta på och somna skönt till så är det ny jobb vecka fast bara mån-ons för det är ju kristihimmel dag och klämmdag, det tackar vi för skönt också att Per jobbar lika.

Ha en skön söndag!



7 maj

Fredag i dag lovley!

Veckan har ju gått fort som vanligt man tycker det bara är måndag och fredag. I dag efter jobbet blev det en tur ner på bruket för att införskaffa en fin blomma åt mormor som fyller i morgon och även i morgon är det 50 års fest då min kära far fyller år, gammal man =P. Det blir ett riktigt ståhejj i morgon med fest och jag får gå runt och vara höggravid och det är ju trevligt det också ;D I morgon blir en rolig dag och förberedelser.

I kväll blir det lilla lugna och planera våran trädgård lite, i dag kom fina utelamporna som ska sitta på altanen i golvet ;D


Tindra leker i sin fina sandlåda som Pappa Per har byggt!




4 maj

Bara skiiiit på tv så då bloggar jag lite i stället =P

I dag har det inte hunnits med så mycket hemma för efter jobbet hämtade jag Tindra i vanlig ordning stannade till hemma för att hämta diverse saker, sedan hämta upp mamma/mormor på bruket för att sedan åka hem till dom och färga håret på mamma =) Blev mat där också, alltid lika gott. Sen hemma natta jag Tindra vid 7 så hon sover så gott nu så i sin SÄNG. Hon sover där mesta dels nu ;D Syster kom också förbi nu på kvälls kvisten för att snacka lite skit.

Jag kom på att jag kanske ska ta och packa bb väskan och en väska till Tindra innan det är dags efter Torsdag om bebisen har vänt sig så ska jag packa =P. Jag tycker om att vara ute i god tid ja.

Denna vecka har redan börjat snabbt, redan onsdag i mån lixom

har inte mycket att komma med.

1 maj

Härligt då klev vi in i maj månad och va faaan vad fort allting går =P på ett bra sätt ska jag väl tillägga!

I dag har vi bara gjort massa saker, först sov vi till kl 9 och det tackar vi för, sedan en snabb frukost innan vi gick ut och började bygga i hop sandlådan åt Tindra, sen vart de stressigt in till Falun där vi besiktade bilen, sedan passade vi på att åka till kupolen och Jula för att införskaffa lite saker, dock var studsmattorna slut =( men men. Sen när vi kom hem var det tråk väder ute så nu är vi inne och plockar efter gårdagen.

Sista april i går altså då började dagen ju helt underbart med fint väder, jobbade bara fram till lunch sen var vi hemma och lekte ute med alla andra barnen på gatan, sen inhandling för kvällen och väl till kvällen kom mamma o pappa, syster och hennes familj. Vi grillade och det blev sent så vi fick stressa bort till majkasen och fyverkeriet till slut =)b Tindra sov hon i sin vagn och hade hörselskydd på sig så hon märkte inte en skrutt. Tror vi satt ute på altanen fram till 1 tiden och det var jätte trevlig kväll ;D grannarna var också förståss med. Detta var 2 året jag var nykter på sista april och det går ju lika bra det =)

Gradiviteten är ju snart klar bara 6 veckor kvar!!!! guuud.

Bilder



I kväll blir det grillning igen ;D fransyska knöl får se hur det smakar. =P låter äckligt


RSS 2.0