29 December

 
 
Lördag kväll! Har precis kikat på en av de alla stig helmer filmerna :) bara 1 kvar nu trot ja. Mycket filmer har vi sett nu på ledigheten. Tycker man blir så slapp av att va ledig men ack så skönt. Idag har vi iallafall badat i några timmar och bakat.
 
fredags så åt vi stek, sås och potatis i muntebo hos mor å far och det var sååå gott. tidigare cyklade vi till time å köpte tidningar. Barbie, prinsessa och skvaller tidningar :)
 
 
 

25 December

 
Juldagen!!
 
ligger raklånga i soffan och är allmänt slöa efter en massa julmat och löpning :) var ner och åt mamma och pappas goda julmat idag också :)
jag sprang dit medans de andra åkte bil.
sedan har vi bara vart hemma å lekt spelat spel med mera.
 
julafton- började med att vi sov till 9 ungefär sedan gick Vi ner och kika om det fanns nå julklappar under granen om tomten vart där :) så klart hade han vart de. Å lyckan i barnen och så nöjd vi blev :) underbart. Vi gjorde oss i ordning och åkte ner till torsåker för att fira jul där på dagen. Mysigt och tomten kom och alla var där så alla kusinerna fick träffas.
 
åkte sedan vidare till muntebo för att fira jul med min familj. Gött med mat och tomten kom också dit å ännu mera julklappar :) sedan var vi trött och slut barnen somna ovaggade. 
Mycket nöjd
 
 
 

22 December

 
Tjo hej!
 
söndag och 2 dagar före jul, vad gör vi? Jo i dag har vi vart till Falun en sväng jag bytte min klänning till en finare annan klänning :) tindra var med å tror jag prova 10 olika. Hon träffa tomten också :) per har hämtat en gran, så har vi klätt den och blev super fin. Haft bedök av Malin å Linus med barn. Åt hämt mat med dem å barnen lekte många timmar. Per å jag slog in paket å blev klar typ nu :o jobbigt. Har hunnit med ett löppass med.
 
Morgon dagen bjuder på städning och fix. Sedan uppesitta kväll i muntebo och äta god gröt å skinka å ha mys hela kvällen :) dagen före jul alltid en tradition. :)
 
 

20 December

Freeeedag och har sån bra härlig känsla i kroppen =) mesta dels för att få ledighet i 12 dagar och barnen får jullov och vi har tid att umgås hela familjen <3 guld värt
 
I dag på jobbet så ska vi ha fika och julklappsbyte =) sen ska vi också tacka av två kollegor en som slutar och startar eget och en som går på mamma ledighet.  Sedan slutar jag vid lunch, blir julklapps shopping, jag och Per och hans mormor vela gärna åka med så hon slipper köra bil själv. Julbord på Ikea. Så ska mormor hämtar tjejerna på dagis, det uppskattades från barnen de blev jätte glada att mormor skulle hämta och få vara där hemme, kanske de skulle hälsa på gammel mormor Gun =)
 
Lycka till Nu Monica med ditt företag =)
 
Ha en trevlig fredag
 
Om 4 dagar kommer tomten
 

19 December

Torsdag!!
 
Bara 5 dagar kvar till jul, =) å det regnar ute jippii. eller inte. men jippi att det närmar sig jul =).
I dag så har vi inte mycket på agendan, får se vad som händer. Har iallafall en stor hög tvätt.
 
Detta baka vi i går =) Marabou kola
 
Koka i hop i kastrull 100 g smör, 2 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl sirap, 100 g marabou choklad, 0,5 dl kakao. Koka detta 35 min. gör kulprovet. Häll upp på en bakplåtsklädd plåt, låt stelna och skär i bitar strö över fling salt. mums.
 
Avslutar med en bild på de bästa <3
 
 

18 December

Onsdag!
I dag är Per ledig på dagen, men han ska ut natt så han och tjejerna passa på att åka till Uppsala för att köpa nya sportstolar till bilen. de skulle också äta på mc donalds. Mums avis så klart. Hoppas de hinner hem i tid och kan hämta mig.  Kvällen så blir det  fotbollsträning. =)
 
 
mera julgodis
Varning för många goda recept =)
 

20131217-104843.jpg

Chokladkola med flingsalt (http://www.femme.se/niiinis/)

RECEPT:

100 gsmör 2 dl vispgrädde 3 dl socker 0.5 dl kakao 3 msk honung 1 dl sirap 1 tsk vaniljsocker flingsalt

Gör såhär: Blanda smör, grädde, socker, kakao, honung och sirap i en kastrull. Koka försiktigt under omrörning i ca 35 min tills massan klarar kulprovet. Tillsätt vaniljsockret mot slutet. Häll i smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt stelna. Slå in i bakplåtspapper.

 

Tomte luvor (http://www.femme.se/bakverkochfikastunder/)

Börja med kladdkakan

225 g smör

4 dl socker

3 ägg

2 dl mjöl

6 msk kakao

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Rör ner det smälta smöret i omgångar till en jämn smet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175 gr i 30 minuter. Låt kallna i kylskåp.

Skär ut små bottnar av kladdkakan. Vispa grädde (gärna med lite marsanpulver för stadga) Spritsa med en rund stor tyll luvans kant. Placera en jordgubbe på grädden och avsluta med att spritsa en liten boll på ”mössan”.

 

300 g vit choklad 1 1/2 dl polka karameller skalet av en halv lime 2 msk kokos

Smält chokladen. Blanda polka, limeskal och kokos och rör ner i chokladen. Bred ut tunt på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kyl i en halvtimme. Bryt till bitar. Kan nu frysas!

Polkabröck (http://www.femme.se/bakverkochfikastunder/2010/12/02/polkabrack/)

 

 

 

 

300 g vit choklad 1 1/2 dl polka karameller skalet av en halv lime 2 msk kokos

Smält chokladen. Blanda polka, limeskal och kokos och rör ner i chokladen. Bred ut tunt på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kyl i en halvtimme. Bryt till bitar. Kan nu frysas!

 

 

Marabou fudge (http://www.femme.se/ljuvligmat/)

 

MARABOUFUDGE:

 

3,5 dl vispgrädde

 

3 dl strösocker

 

1,5 dl ljus sirap

 

50 gram smör

 

1 msk flytande honung

 

200 gram mjölkchoklad

 

Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills kolan har en temperatur på 120 grader. Rör om då och då så att det inte bränns. Dra kastrullen från plattan (vid 120 grader) och rör ner honung och smör. Låt blandningen få ett snabbt uppkok och dra sedan från plattan igen.

 

 

Hacka chokladen och rör ner den i smeten, rör tills du har en slät och fin smet. Klä en form (ca 15*20 cm) med bakplåtspapper och häll upp fudgen. Låt svalna (gärna i kylen över natten) och skär sedan i lagom stora bitar.

Mintiga  mariannetryfflar (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/julgodis-2/)

 

 

Det här behöver du till mariannetryfflarna  : knappt : 1/2 dl vispgrädde 100 gram mjölkchoklad 15 stycken marianne-karameller

Garnering : florsocker

Så här gör du denna tryffel : Mixa mariannekaramellerna i en matberedare. Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet. Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.

Klart att servera.

Snickerstoppar doppade i choklad (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/julgodis-2/page/5/)

 

 

Det här behöver du :

 

350 gram jordnötssmör 1 dl sirap 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 dl kokos cirka : 10- 12 dl cornflakes ( eller tills smeten blir stum och formbar )

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här : Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka. Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos-  krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel. Rör tills du får en lagom stum, men formbar smet. Ställ kallt medan du smälter chokladen över vattenbad.  Forma jordnötssmeten till toppar, Och doppa sedan foten på dem och låt svalna på ett bakplåtspapper.Klara att servera.

 

Lakrits knäck (http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/category/julgodis-2/page/2/)

 

Det här behöver du till 60 st knäck :2 dl vispgrädde 2 dl socker 2 dl ljus sirap 2 msk smör

15- 20 st turkisk peppar  karameller

Gör så här :

Häll grädde, socker, sirap i en stor tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka under lock till smeten klarar kulprovet eller tills temperaturern äe cirka 123-125 grader. Rör om under tiden, lite då och då. Under tiden det kokar krossar du karamellerna antingen med en mortel eller en hammare ( låt då karamellerna ligga kvar i påsen) När knäcken nått rätt temperatur så ta bort kastrullen från värmen, rör ner smör och strö i karamellkrosset. Häll genast upp i knäckformar, och ställ svalt.

 


17 December

Tisdag!! bara 1 vecka kvar till jul =P
 
I dag ska det iallafall göras nya kransar 2 stycken så ut å leka skogsmulle ett tag och sen pyssla =) Hälsa på i muntebo en sväng tänkte jag vi skulle hinna med och lämna tillbaka skärmaskinen. Är ju så gott med julskinka synd att mindre än halva är kvar nu då =)
 
Hostan min kan man väl säga att den är borta, men fortfarande tungt att andas när jag tränar inomhus, ute går det hur bra som hellst. Hoppas det ska släppa snart.
 
Barnen längtar nog väldigt mycket efter julen nu, frågar varje dag när tomten kommer? De har bara 1 och en halv dag kvar på dagis nu sen är de lååång ledig och jag har 2 och en halv dag kvar räknar ner =)
 
Mina tjejer <3 dom har så roligt i hop
 
 

16 December

Måndag!!
 
Haft en super trevlig helg, och snart är det Jul =) Älskar dessa dagar, fixa och dona innan julen kommer. Vi ska handla de sista klapparna nu i veckan, ta in en gran, baka lite mer julgodis, jobba så klart och va på dagis. Fredag är det halvdag och den ledig till 2 januari ska bli såå skönt och behövligt.
 
I dag står det hämtning på dagis och träning till kvällen på schemat. Lillsyster kommer upp och sitter barnvakt medans. Per jobbar em han.
 
Blev väldigt nöjd med håret i går när Diana kom hem till oss och fixade håret =) jag klöpp å färgade bruna slingor. Mamma klöpp å slingam syster klippte, Monica på jobbet med. Elin å hennes mamma klippte sig och färga =) mycket folk hela dagen och trevligt. Perfekt att få hem en frisör så där en söndag.
Kvällen avslutades med tacos och en löptur sedan snabba cach 2.
 
Fredagen så stressa jag till dagis och sedan ner med barnen till muntebo sedan vidare mot värna hallen för innebandy cup =) vi kom till finalen och spelade finalen men när det var 3 min kvar så kom nästa gäng som skulle ha planen som stod å skrek att vi skulle kliva av nu, jaja vi får spela om finalen någon dag 3-2 stod det då. Hämtade barn så var middagen klar när vi kom hem, kika på julkalenderna och myste i soffan resten av kvällen.
 
 
Lördag, lite sovmorgon, Per gick ut fm helg , åt snabb frukost sedan åkte vi ner till h hallen för att kika på kusin Julia som spela dm, tyvärr förlust första. Sedan hem och fixa oss för kalas, åkte till torsåker för att fira Therese, sedan vidare för julbord med familjen =) gott och barnen var super duktiga, de fick mycket beröm, Novelia åt allt röbetssallad, sill, köttbullar, äppelmos, bröd, julskinka, kex och mozartkulor =) Tindra var sämre hon åt bröd me smör och kex och efterätt =). Mätta och trötta, avsluta källen i soffan och tidig kväller.
 
 
 

Försökte knäppa julkort också men de gick till slut =)
 

13 December

Fredag och Lucia och Pers tvillingsyskon fyller år Grattis Till Therese å johan =)
 
I dag på jobbet spelar vi julmusik, käkar pepparkakor, dricker glögg och har tomteluva på, verkligen mys =) Sedan vid kl 15 ska vi till värna och spela innebandy cup, ska blir roligt =) ska bara hämta barn på dagis och köra ner dem till mama och pappa så skulle de baka julgodis =). per jobbar utfyllnad så han kommer kagomt hem middag, undrar vad vi ska äta i kväll då?? inte så sugen på något nu faktiskt det är så mycket fika runt om och sånt så man blir inte sugen på mat. i går åt vi pannkaka det var vi sugen på efter tomtekvällen.
 
I morgon ska vi börja dagen på hoforshallen kolla på dm och sen kanske hinna bada lite, sedan kalas i torsåker för Therese. Sen ska jag, per och barnen vidare på julbord =) lång dag och kommer säker dö på soffan sen.
 
Söndag kommer Frisören diana till oss och klipper och färgar =) Elin, hennes mamma och Monica från jobbet kommer, mamma och lillsyster så hon får att göra =)
 
Tomte på jobbet
 

Glad Lucia på er.. Taggad som tusan på Innebandy
 
 

12 December

Torsdag!!
 
I dag är det tomtekväll på bruket =) mysigt tycler jag, först ska jag hem och göra 2 kransar efter betällning, sen så ska vi åka ner och kika. Blir inte så länge då barnen ska i säng tidigt för att orka med dagis i morgon och uppstidning 06:45. då är det fredag. =)
 
Gårdagens träning gick så där den kändes i stämbanden och att de svällde upp, fick inte tillräckligt med syre så jag var inte 100 men det var roligt det var huvudsak.
 
dåligt med bilder nu men i brist på annat så får ni lite försmak på julen sånt som jag billar och hör julen till
 
slå in fina paket, pyssla, klä gran
 
Att ha en tomte på julafton, tomtegröt, julskinkka och massa annat
 

11 December

Dagarna går och i dag är det onsdag och träning till kvällen.
 
För övrigt är det väldigt plaskigt å blött ute, tö väder tråkigt tycker jag och barnen, de hade gjort så fin snölyckta igår så alla gäster kunde se när de kom till oss i går. det var trevligt och god tårta hade Per och barnen lyckats med =) I dag skulle de försöka göra en snögubbe få se om de lyckas.
 
Vill att det ska bli helg är så mycket roligt inplanerat =)
 
Ska hem till mamma och pappa någon dag och göra julgodis =) så mysigt att vi kan samlas och få sörsmak på julen. Snart så 13 dagar kvar till jul.
 
Så gott att göra julgodis på polkagris
 
m1

200 gr mörk choklad några droppar pepparmyntsolja (finns på Apoteket) 200 gr vitchoklad Polkagrisar

Gör så här: Smält den mörka chokladen och droppa i pepparmyntsoljan efter smak. Bred ut chokladen på ett smörpapper och låt stelna. Smält den vita chokladen och bre den över den mörka chokladen. Krossa polkagrisarna och strö över dem på den vita chokladen. Låt stelna och bryt de sedan i bitar. Förvara i kylskåpet innan servering

 

Polkgriskola =)

 

Ingredienser                           

                        100 g                    smör
                        3 dl                    vispgrädde
                        1 dl                    ljus sirap
                        3 msk                    honung, flytande                    
                        2 dl                    strösocker

Garnering

                        100 g                    polkagrisar, äkta

 

Tillagning              

                    1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125°, ca 40 min. Krossa polkagrisarna. 2. Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 min, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar. 3. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar. 4. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl

 


10 December

Hipp hurra för våran Per i dag =) 30 år helt otroligt , han var bara 22 år när v träffades, åren går så fort altså.
Blir fika i dag (en bra tisdag)
 
Som sagt stod över träningen i går och det var jobbigt mentalt att sitta hemma och inte träna när man vet hur roligt dom har där nere på hallen =P. Trösta mig med lite godis å olw stjärnor. Idag är rösten tillbaka jeeej =) Gick till jobbet i morse och det var skönt.
 
30 åringen och en Liten Novelia 7 månader på grand canaria =)

I går var det ju Lucia och dom var så duktiga tjejerna och alla dagis kompisar <3
 
 
 

9 December

Måndag!
 
Då gick helgen, åter på jobbet igen och jag ska berätta om helgen som var såå lyckad =)
 
fredag- Blev upphämtad på jobbet så åkte vi till lokalen med lite grejjor och kika vad som fanns där, Skjussa sedan ner barnen till Torsåker för de tjata så mycket att de vela åka ner dit och sova där, för jag tänkte att de räckte med lördag till söndag men nä de vela sova där 2 veckor som Tindra sa men mena ju 2 dagar. Så ja dom fick åka dit. Hemma sen började jag med en löptur med sven =) sen gjorde jag all kyckling och gjrode klar den, kika på idol och sen somnade jag, Per jobba natt. läskigt att va helt själv hemma. men de gick bra hörde råttan på vinden precis när jag skulle sova ussscch.
 
Lördag vakna halv 9 så skönt att sova ut, började med en stabil frukost, tog en löptur i -14 grader nä fy det är inte kul så det blev en kort en. Varm dusch och blåsa håret. Väckte Per klockan 11 då åkte vi å handla det sista, hämta upp mamma så åkte vi till lokalen och började med maten, storesyster kom och hjälpte, så kom lillsyster och amandah upp med ljudet. Hemma igen vid 2 och började krusa håret, smink så gick vi över till grannarne på lite för kepa =) sen var det hem och byta om så fick vi skjuss ner till lokalen så förberedde vi allt, bål, tände ljus koka pasta. Å vi var så super taggad och festen var så lyckad, fina pressenter fick han också. maten blev bra, lekarna, å alla dansa å hade kul =)  synd att jag inte knäppte fler kort.
 
 
I dag är det lucia firande på barnens dagis =)  myyys mormor kommer å kikar hon å.
är för övrigt väldigt hes i dag , lite hals ont så jag hoppar träningen i kväll, om det skulle vara en infektion i halsen/stämbanden.  Bättre att vila.
 
 

6 December

Freeedag =)
 
å hej mitt vinterland. mysigt nu får det gärna hålla sig kvar över jul och nyår och i januari, sen går snön försvinna och bli mildare ute.
 
I dag jobbar jag första dagen på veckan, har vart rätt tråkigt att vara hemma trors att man fått tid med barnen, men vi har inte kunna gjort något bara vart inne å pysslat, vart ute lite grann, i går var vi ute mest hela dagen faktiskt för då smittade inte magsjukan längre. Tindra hade en mild magsjuka blev bara en spya då på måndag natt. Sen var hon pigg å allert. Novelia har hostat lite på nätterna men nu är det bra.
 
i morse när jag gick till jobbet så snarka hela familjen så gött de tog en riktig sovmorgon dom. I dag är de ledig och hemma med pappa Per. När jag kommer hem så ska vi till lokalen och förbereda lite och kika vad som finns. Sen ska jag baka efterätten och kanske köra ner tjejerna till Per farbror och familj för de ska sova där i helgen =) eller om vi kör ner dem i morgon. Få se. De kommer ha så roligt, de har ju hästar å hundar och Annika har planerat allt så på söndag ska de få gå på julmarknad =)
 
Lite bilder
 
Hemmet, tomtesmy, lite bakning
 
 

3 December

Hej December =) en av de bästa månaderna är här på året.
 
Tisdag! Jag är hemma med barnen, då Tindra fått magsjuka =/ fy stackars henne. I söndags var vi ju hela familjen forsberg hos oss och då hade den näst minsta i familjen vart dålig i magen och tydligen smittade de bra, 2 barn blev magsjuk. Hoppas det går över snabbt och att vi andra i familjerna klarar oss för på lördag är det ju 30 års fest för Per.
 
Helgen ska jag summera (går ej att lägga upp bilder) synd men finns på instagram
 
Fredag. bakstuga på sandgatan med julmust och härlig julmusik å tända ljus. Vin och mys hemma
 
Lördag mera bak, löpning och tomtesmyg i torsåker som var så mysigt som vanligt. 
 
söndag mys frukost till första advents ljuset, barnen fick öppna alla sina kalendrar. Började med att baka 2 äppelpajer, ut på löpning, lämna barn hos mormor å morfar där det skulle bakas adventsbak de hade super mysigt med julmusik å kusinerna samlade. Då passa jag å Per på att handla och laga klart middagen som vi hade med jul lotteriet, jag ska köpa julklapp åt Stephanie i år =)
 
 

RSS 2.0