30 September

Då så onsdag och sista september.
 
Idag så är det att fortsätta hemma med att göra av med gamla saker och kika igenom vad som ska behållas. Så mycket saker man samlar på sig man blir ju rädd =)
 
Delade med mig dessa kakor på jobbet i går som är en favorit.
 
Daimsnittar
 
 

                     

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

 

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

 

Lite matlagnings tips

 

Tacorulle

 
Bildresultat för tacorulle jennys matblogg

                       
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Tacofyllningen
600 gram stekt & kryddad tacofärs
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk ketchup

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till. 


Under tiden värmer du upp färsen och vänder ner ketchup,
färskost eller crème fracihe tills du får en krämig och fin tacofärs.

 

Bred över tacofärsen över pannkakan, och riven ost. Spara 1 dl ost till garnering.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida.

Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.

 


29 September

Tisdag!!
 
Planer för dagen är en promenad med syster, sen ska jag gå igenom massa hemma som vi inte behöver och lägga ut på facebook så man blir av med lite saker som står och skräpar =)
 
Igår hade barnen massa kompisar hemma, de somnade ovaggad före 19:00  =)
Här på bilden fattades det två barn.
 
 

28 September

Måndag!!
 
Nu börjar det bli slutet på september och mörkare blir det ute, synd att det inte blev så många varma dagar. Jag vet att förra året i september bada vi några gånger för det var så varmt och härligt ute =)
 
helgen
 
Som sagt på fredagen så hade vi middag hemma med mat, vin och spelkväll, mycket trevligt =)
 
 

Lördagen så vaknade vi bara upp hemma åt lite frukost så styrde vi mot köpis. Barnen behövde nya höstskor och så hitta vi present till amandah. Gick på ikea för att köpa hem fler mörkläggningsgardiner och lite smått och gott fick följa med hem. Väl hemma så packade vi badväskan och åkte och bada =) Pappa per åkte iväg med jobbet på viltbord.
 

Lördagkvällen myste vi bara hemma med massa godis och monsters inc på tv.
 
 
Söndag
Skön sovmorgon och pysslade hemma innan det var dags för barnen att åka på dans. Jag var ute på en löptur medans. Sedan hemma lektes det med kompisar innan det var dags för att åka och fira amandah som fyllt år. Massa gott fika
 

På kvällen gjorde vi egen pizza som blev så bra =) Barnen gjorde kväller tidigt och jag och Per inte så långt efter heller.
I dag så funderar jag på att gå på ett body pump pass men vi får se, kanske blir en löptur istället =)
 
 

25 September

Då var fredagen här =) skönt
 
Snart dags för lunch på hansons, sedan jobba på en stund till innan det är hemfärd. Novelia är med mormor i dag så ska de hämta Tindra på skolan sen. =)
 
Vi ska hem och baka en paj som vi ska bjuda på som efterrätt, har inte bestämt vilken paj ännu men något med vit choklad =p Vi får hem Emma och Pär på middag, det ska bli roligt. Ska prova ett nytt spel och se om det är kul.
Innan dess ska vi kika lite på marknaden som är på bruket, kanske en tur runt hammardammen också, det beror på tiden =)
 
10 år med min älskling =) Tiden går snabbt altså, 2 underbara barn och ett fint hus har vi skapat =)
 
 

24 September

Torsdag!
 
snart så är det helg =)
 
Det gick jätte bra att lämna bort ena katten i går, barnen sa hej då singah ha de så bra. De var medpå det hela och trodde också att det var de bästa vi kunde göra. Leo den andra katten satt med oss i soffan igår och verkade inte sakna honom ett dugg.
 
Fårr se om det blir en promenad med syster lite senare idag, det är väl vad som är planerat vad jag vet.=)
 
 

23 September

Onsdag!
 
Vi har haft lite kattproblem hemma som jag inte skrivit så mycket om men idag kommer ena katten flytta till ett annat hem. Jag hoppas det blir bra då jag inte tror den trivs hos oss då den inte är rumsren och är elak mot oss. Den andra katten som vi ska behålla är lugn och tycker om att bli klappad och är mer social.. Hoppas detta blir bra nu.
 
Annars så har jag börjat med mer löpning nu när dte inte 'r fotbollsträningar och det har känts bra än så länge. Idag ska jag också ut på en tur. Idag ska vi också gå igenom alla vinterkläder för att se vad som ska köpas nytt och så =) Inget annat planerat
 
Ett litet kakreccept till er
 

  

100 g smör
½ dl socker
½ dl farinsocker
1 dl jordnötssmör
1 ägg
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
mini marshmallows

1. Värm ugnen till 190 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ihop smör och båda sockersorterna.
4. Tillsätt jordnötssmör, ägg och vanilj och fortsätt att vispa. Tillsätt till sist vetemjölet och blanda tills allt är helt blanda.
5. Rulla små bollar av degen, platta till dom något och lägg på några mini-marshmallows. Ta sen en annan boll och lägg ovanpå. Tryck ihop och rulla ihop till en ny, större boll. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6. Baka sen kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och njut!


22 September

Tisdag!
 
Trodde jag skulle känna mig utvilad i morse efter att jag gick och la mig när Per åkte och jobbade natt skift men njaa var inte så pigg och akert som jag trodde. =)
 
Här är tjejernas rum som är klara =)
 
¨Nu syns inte hela rummen men jag kan knäppa lite mer kort.
Vi blev nöjda och barnen lika så.
 
 

Nu är också barnens fotbollsträningar slut för säsongen. De har ju sin dans på söndagarna men de vill börja på innebandy så jag tor jag ska anmäla dom till de den 8 oktober.
 
I

21 September

Måndag!!
 
Happ helgen gick ju fort som vanligt.
 
Vi hade det super mysigt på tjejkvällen hos Jessica, vi landade hemma vid halv 9, barnen var trötta så de gjorde kväller då.
 

Lördag morgon började med en promenad för mig, sedan så höll vi på inne med allt. Gjorde två blåbärspajer , städade, lyfte möbler, skruva och så kom Elin och gjorde fransar =) 18:30 kom alla gäster, vi bjöd på fläskfilégryta med pressad potatis och sallad, Sen paj med vaniljvisp till efterrätt. Roliga lekar och tjejerna vann så klart. Kvällen slutade 2:30 så var det läggdags.
 

Uppe med tuppen när klockan ringde kl 8 då var det dags för att åka till samling för borta match mot Ockelbo. Tyvärr em förlust med 0-2, det var 0-0 i första halvlek och en sån dålig plan med höööögt gräs så det var så jobbigt att springa. Vi hade några chanser med ribbskott och sånt så det var synd. Vi hade roligt och alla var nöjda ändå. Väl hemma så hämtade jag barn i muntebo så åkte vi på badkalas.
 
 
 

17 September

Torsdag!!
 
Börjar närma sig helg och jag är super taggad på det =)
 
I går hann vi med allt vi skulle med åkande till Gävle och valbo, fick med allt förutom ett par hyllor som jag skulle ha ovanför skrivborden på barnens rum. Vi åt mat på donken =). väl hemma blev det nattning av barn och grejjade hemma.
 
Idag så är det möte med fotbollen och sista utomhusträningen =)
 
Skulle knäppa kort på rummen men får göra det i dag istället.
 
Fina höststövlar, kängor åt mig å barnen håller jag på att kika på
 
 

16 September

Onsdag!
 
Denna dag är det fullt upp , jobb som vanligt då sedan ska jag och barnen styra bilen mot Gävle och handla lite på biltema,jula och lager157 =) Per blir kvar hemma och skruvar ihop möbler så de kan sova där i natt. Det blir så fint jag kommer knäppa kort i dag så ska ni få se.
 
Igår spelades det match hemma mot Gävle, serie ledarna och som blev klar igår att gå upp i div 2. Vi förlorade matchen med 3-0. Vi fick spela mycket försvar och det är inte min starka sida och har aldrig varit det heller.
Jag ordkade nästan hela matchen, det var på slutet av sista halvlek som jag fick ett slag mot örat/tinningen och fick hemskt ont i huvudet så jag bytte och tog en ipren, det känndes bra efter matchen sen men öm och röd som tusan på örat idag. Ny match på söndag och sista för i år.
 
Igår efter jobbet så tände jag ljus hemma och poade, barnen lekte med kompisar tills det var dags för middag .
 
 

15 September

Tisdag!!
 
Gud sån grå, mörk regnig dag, uscha
I dag ska det spelas match hemma och det är sista hemma matchen för i år. Hoppas det inte regnar bara.
 
Rummen börjar ta form i morgon eller på torsdag flyttar dom in i rummen =)
 
Tänkte ni kunde baka något gott i detta grå väder
 

  

Nutella Cookies

Relaterad bild

 

 

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

0,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl nutella

.

Vispa ihop äggvitor och florsocker i ca 1 minut. Rör ner kakao, mjöl, vaniljsocker och nutella. Spritsa ut 20 kakor över två plåtar med bakpapper. Grädda i 175 gr i ca 9 minuter. Låt svalna på plåten.


14 September

Måndag!!
 
Dagen går riktigt fort lär jag säga, snart lunch sen står det inte på förns man är hemma. Bara stress på måndagar, hinner lagom hem och fixa i ordning barnen så de är ombytta för sin fotbollsträning, packa med något att äta till dom och mina egna fotbollskläder.  (hoppas det går bra idag)
 
Helgen har spenderats väl
 
Badhuset
 
 
Ikea , köpis, rusta, ica maxi och Öob, kändes som vi var överallt. Per jobbade em/n så vi löste allt själv så vi slipper åka och köpa allt de där nu i veckan, Köpte skrivbord 2 stycken, saker till skrivborden, pennor färg, ljus, och lite smått krims krams. Väl hemma igen kl 18 så åkte vi ner och umgicks med mamma/mormor och blev bjuden på mat =) Hon var också änka då pappa/morfar jobbade. Vi kikade på tv och åt gott till.
 
 

En riktig hålla på inne dag i går, jag tok rensade ur barnens rum, det blev en sopsäck med bara massa bös och skit som inte använts. det blev rent och fint och alla lådor, förvaring är nu sorterat och alla saker har sin plats. Det blir perfekt nu när de snart ska flytta in i sina nya rum =)
 
En del av vårat kök =)
 
 

11 September

Yes yes nu är det äntligen fredag =)
Jbbar några timmar till sen är det hemgång. Hämta hem mina tjejer från skola/dagis så åke vi hem och packar badkläder så ska badhallen få ett besök av oss =)
Kvällen ska vi avsluta med grillat, hoppas vädret blir lite bättre iallafall.
 
Helgen ska spenderas på bästa sätt, vara med familjen <3
 
 
 

10 September

Torsdag!!
 
Det är väl för skönt att det är fredag, denna vecka har jag längtat efter fredagen väldigt mycket och till helgen så  klart =)
 
Nu snart blir det lunch med mamma <3
 
Gårdagen så var det full fart hemma, började med tvätt och plock, sedan målning av tak och rust. Lagade en god kycklingrätt och sedan åkte vi till muntebo för att gå ut med mamma och pappas hundar medans de var i Gävle och var barnvakt.
 
 

9 September

Onsdag idag!
 
Det känns så tråkigt nu efter att jag tittade på matchen i går och dom var så duktiga och kämpade på. Vi har haft sån otur nu efter uppehållet, många skador, sjuka och nya spelare som kommit in och fått börja spela match direkt och så har vi väl inte tränat så mycket på spel. Nu får vi se hur det blir om det blir någon inomhus och hur det ser ut tills nästa säsong om jag fortsätter? det ör frågan nu kan jag inte svara på det. Jag hoppas jag är tillbaka nästa vecka.
 
Mera baktips!! lite favoriter jag har =)
 

 

 Dumle kakor fast mer mer choklad

 IMG_1421

 

200 g mjukt smör

1,5 dl socker

3 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

30 dumlekolor (köp i lösvikt, oftast billigare)

 

Blanda i hop smör, socker, mjöl , kakao och bakpulver till en deg. Rulla 30 små bollar och lägg i aluminiumformar över två plåtar. Jag har använt den större modellen. Tryck i en dumle i varje degboll. Grädda varje plåt för sig i 175 gr i 14-15 min. Låt kallna.

 Dumlekakor

 IMG_0909

 

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

ca 16 dumlekolor

.

 

 

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smörvispet och blanda till en deg. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till lite på bakplåtspapper. Placera dumlekolor enligt bilden. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.

 Havrekakor med choklad

 

 

150 g smör

1,5 dl socker

1 ägg

2 dl havregryn

2 dl kokos

ca 150 g schweizernöt

 

Smält smöret i en kastrull. Tag av ifrån plattan och rör ner sockret. Rör ner ägget. Rör till sist ner havregryn och kokos. Rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i 20 folieformar. Tryck i en stor ruta choklad i varje. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna helt innan de går att lossa ur formen.

 
 

8 September

Tisdag!
 
ja det gick ju så där att  träna i går, jag körde uppvärmning och kände väl att det var jobbigt, typ som att kondisen var borta. Vi hade lite skott och spel men spelet så orkade jag inte riktigt, kommer säkert ta ett tag innan man är tillbaka i sin bra form. Jag tänker inte spela match idag, jag vill inte att det ska ta om det är jag livrädd för, jag väntar hellre för länge fast jag är väldigt spel sugen.
 
Åker ner och hejjar fram laget senare iallafall<3
 
Länge sedan jag tipsade om något gott recept
 

Havre- & Nutellakakor

Ta fram dina vackra kakformar och baka de här Nutellakakorna.
 
Goda munsbitar där spröd mördeg möter krämig Nutella.

Ca 20 små

150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
ca 200 g Nutella
ca hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

2. Forma degen till runda bollar och tryck ut dem i valfria, lite fastare formar, av folie eller plåt.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 11–14 min.

4. Smält Nutellan över vattenbad. Häll den 
i formarna och dekorera varje kaka med en hasselnöt. Låt fyllningen stelna.

 
 

7 September

Måndag igen då!
 
Äntligen är dagen här då jag tänkta pova träna =) Jag har gått lite promenader i helgen och det har kännts bra, dock hostar jag än men betydligt mycket mindre. Vill inte missa fler matcher nu för vi har ju så några kvar.
 
Barnen har sin träning först idag så blir de kvar med mig på min så det blir en lång eftermiddag/kväll för oss. Lär gå och köpa lite fika som de kan äta sen.
 
mer i helgen
 
Rust å rust, nu är det golv, tapetsering, lista och måla en sväng till kvar att göra
 
 
Mina älskade fllickor <3
Här skulle vi åka till torsåker för att fira kusin Towe 2 år
 
 
Väl hemme igen så bytte novelia om och så gick vi till kompisen Fabian. Hemma så hade Tindra och kompisen Filippa tjej mys.
 
 

4 September

Fredag!
 
Det känns fint med helg =)
Efter jag hämtat barn på skola och dagis så åkte vi in mot sandviken. Det ska inhandlas nya stövlar och presenter till helgens kalas. Barnens kusin Towe fyller år och Novelia ska på kalas hos kompisen Fabian.
 
Vi ska väl fortsätta med rust i helgen, kanske ta lite lättare promenader.
 
Gjorde nyss en beställning på bästa håroljan och lite annat smått och gott från Lyko.se
 
 
Stövlarna som jag är ute efter åt barnen
 
 
Ha en fin helg <3

3 september

Torsdag!!
 
Snart helg och det gillas. =)
 
Idag är det fotbollsmatch på stålringen, Sverige-Norge p18, jag ska i alla fall åka ner och kolla få se om barnen följer med för matchen startade kl 17 så då är det inte sent. Få se om några fler följer med =)
 
Detta väder blir man ju inte glad och pigg över men jag saknar sommaren, semestern, varma lediga dagarna
 
 
Vi skulle ha varit ut och fiskat lite någon dag.
 
 
 
 

2 September

Onsdag!
 
Det regnar jätte mycket ute idag,det är ju tråkigt de.
 
Igår efter jag kom hem från jobbat så grejjade vi lite hemma, fönstren är nu på plats och det blev jätte fint, bara målning kvar nu men då kan det inte regna för panelen runt fönstren ska målas. Det går saknta men säkert frammåt. vi åkte också till valbo i går för inköp av regnställ så lager 157 fick sig ett besök. Så kikade vi på fotboll när vi ändå var där, mitt lag kmpade mot valbo och det är så jobbigt att stå på sidan och inte kunna vara med. snart så snart så =) fortsätter det så h´är så kan jag börja träna nästa vecka.
 
Idag blir det väl att fortsätta hemma. Katterna är jag lite sur på för de är inte rumsrena, de går på lådan men de dugen inte hela tiden så de lägger sina behov på andra ställer, grrr så drygt och äckligt tycker jag.
Katter ska vara renliga djur tycker jag. Nu får det bli ändring.
 
Tindra har följt med en kompis hem från skolan nu två dagar och de trivs jätte bra ihop vilket är super kul <3
 
Novelia hänger med pappa Per om dagarna när han är ledig, i dag är de i Torsåker och umgås.
 
Lager 157 billoga bra galonställ
 
  

RSS 2.0