30 April

Då var det sista april =) härligt jobbar bara halv dag i dag så det är ju super härligt.
 
Ska hem, käka lite och hämta barnen på dagis =) sedan ska vi ner till affären. Ska plocka lite hemma sätta på stolsöverdragen på stolarna som jag tvättade i går.
Jag känner fortfarande av halsen lite och är lite snorig men det är inte så farligt.
Gårdagens träning var inte skojj det var hagel/snö, blött på planen, jag fick så ont i fötterna för de var så kallt. Jag kände mig inte pigg så jag drog 30 min innan träningen sluta. Det var skönt att ställa sig i duschen.
 
I dag som sagt ska vi fira sista april. vi får hem främmande vid 18 tiden. Mamma, pappa, syster med familj =) Vi ska grilla. Hoppas det finns en kase som vi kan kika på ikväll. Det brukar vara vid tolven men han som äger marken var inte sugen att tända den ikväll. Men vi ska ha trevligt det är klart.
 
Fredagen 1 maj så får vi besök av, Jessica, melina & elin och Thilda. ska bli trevligt med en tjejkväll =)
 
Lördagen och söndagen är inte planerad mer än att tjejerna har ett badkalas att gå på.
 
Trevlig valborg!!!

29 April

Onsdag!
 
Det är som en torsdag eftermiddag nu, fredagskänslorna börja komma =) är ju bara halv dag i morgon så det känns ju super.
 
Lite regn i dag i luften, paraplyet fick användas i morse när jag gick till jobbet, gräset behöver väl lite rgn å. men i morgon får det inte vara regn då måste det ju vara soligt och varmt så vi kan vara ute å grilla, sitta på altanen och gå å kika på kasen sen. Hoppas på vädergudarna.
 
Jag började känna av halsen i går kväll och i dag så känner jag av den ännu mer, jag är inte tjock i halsen men det gör ont. Typiskt. jag står nog över träningen i kväll om det inte blir bättre, men vi hoppas på de bästa =) Får ju skäll om jag tränar med halsont!
 
Gårdagen hämtade Per och pappa mig på jobbet, så åkte vi hem till dem i muntebo, jag färgade utväxt på mamma, barnen lekte ute, gubbarna snickarde på framsidan, det kommer bli så fint. Bara det blir bättre väder så ska jag hjälpa till att måla huset deras. svart med vita knutar. de byter ut trappen och dörrar med och gör en fin trall  här på framsidan med en stor skön soffa med bord och parasoll. avslutades med pizza =p
 
 

28 April

Tisdag!!
 
Nu är det inte många dagar kvar på april, vi har precis bestämt vad vi ska göra sista april på torsdag =) Det kommer bli mycket trevligt.
 
Per och barnen åkte ut till hammarby  för att hjälpa pers mormor med stugan,en annan jobbar ju, i bland kommer jag och tänka på hur mycket jag missar med familjen när jag jobbar men istället är jag ju ledig varje helg, röda dagar, men de här mitt i veckorna som Per är ledig i bland, när han har sina skift men då åker ju han på att jobba på helgerna i bland också. Snart börjar ju Tindra på skolan så då blir det bara Per och Novelia hemma om dagarna när han äe ledig.
 
Mina sötnosar
 
 
Gott enkelt fika =) dessa baka jag i går muuuums!!
 
Goda segmjuka kakor som ger mersmak.
 
 Ca 32 st

5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.

2. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.

 

27 April

Måndag!!!
 
Haft en super bra, rolig helg <3
 
I dag är det åter till jobb och de dagliga sysslorna. Fotbollsträning sent i kväll, sen i maj  blir det bättre tider.
 
Fredag började med inköp av allt som tillhörde helgen. Hade två matcher på fredagen, första förlust och andra vinst =) väl hemma sen hade vi lite fredagsmys innan vi stupade i säng hela familjen. klockan stod på 06:00 för det var ju match start kl 07.. Höll på hela lördagen sen med matcher, åkte mellan hemmet och hoforshallen, vi tog och badade lite mellan matcherna med mormor och bianca. Skjussa Tindra på kalas hos en kompis. Förberedde grillningen då grannarna kom över =). Hämta tindra och sen åt vi massa grillat, det var såå gott. Spela spel kansle drack ett glas för mycket vin. Var så super trött och somnade ovaggat strax efter 24. ställde klockan på 08 så var det dags för match igen 09, vi förlora dock och åkte ur tuneringen. men det har varit roligt som vanlligt.
 
Gårdagen efter vi åkt ur tuneringen så förljde Tindra och Novelia med Filippa på born to move då Filippa hade uppvisning och fick ta med sig vänner. Tjejerna var super glada. Hela dagen hade vi hemma sen, höll på lite ute och sen vart det kalas några hus upp på gatan, syster och jonna. Gott fika. Var i soffan resten av kvällen med godisskålen och lite film.
 
 
 
 

24 April

Fredag!!
Men så härligt, Allt är på topp =)
Inte så lång arbetsdag i dag, det gillas.
 
planer för dagen är att göra så mycket som möjligt hemma, sedan startar ork handbollen i dag, vi har första matchen 16::20 och sista kl 19:00. Det ska blir rologt och mina tjejer är så taggade, de tycker det är jätte kul att vara där.
 
 
 
Vi kommer vara mycklet i hoforshallen i helgen, vi ska också bada i badhuset med mamma/mormor och barnens kusin Bianca, Tindra ska på ett kalas hos en kompis, det är också kalas för syster och Jonna. Så vi har en hel del att göra =)
 
Hoppas ni får en fin helg
 
 
I går pannkaka i huset på sandgatan =)
 
 
 

23 April

Torsdag!!!
 
Håll i er hårt i dag när ni går ut, för det blåser storm vekligen ibland. Hoppas det lugnar ner sig.
 
Städ torsdag och pankaks torsdag är det i dag =)
Så mig hittar ni hemma i full fart med städning, byta sänkläder, tvätta, hänga ut tvätt och sedan steka pannakor på de. Ska ta mig en lugn jogg senare i kväll också.
 
Här har ni en paj som passar utmärkt till helgen efter grillningen.
 

Hallon Paj 

IMG_8132 

 

Till pajbotten behöver du:
4 dl vetemjöl
150 gram smör
1 dl socker

Fyllningen:
400 gram hallon ( jag hade frysta)
1 1/2 dl fast hallonsylt
1 1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Crisptopping:
50 gram smör
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl

Gör din hallonpaj så här: 
Ställ ugnen på 180-200 grader. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen ( 22-24 cm) . Ställ sedan kallt i 20 minuter, ta ut och nagga den lätt med en gaffel och förgrädda den i 15 minuter.

Under tiden gör du fyllningen, mosa ihop alla ingredienser till den i en skål. Om ditt skal har sjunkit ihop något i kanterna kan du nu pressa upp det igen med hjälp av en sked, Sedan  fördelar du ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.

När du gör crispet så smälter du bara smöret i en kastrull, och när det börjar dofta härligt nötigt tar du bort det från plattan. Rör ner havregryn,socker och mjöl och fördela ut över pajen.

Ställ in pajen i mitten på ugnen och grädda i cirka 30- 40 minuter.Fyllningen ska bubbla och pajdegen ska få lite färg innan den är färdiggräddad.

Servera sedan med vaniljsås eller lättvispad grädde.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/page/3/


22 April

Onsdag!!!
 
Ja det är väl inget speciellt mot de abdra dagarna, det är ju fotbollsträning i kväll. Så i dag blir det inte att vara ute lika länge på gården, utan vi får göra lite tidigare middag och läggning så barnen är pigga och glada när de ska till dagis i morgon när jag har lämning. I går lekte de ute till halv 7 innan vi åt mat och duscha och grejja så de somnade inte förns vid 20.
 
Ser väligt mycket emot helgen då det är orken handboll =)
Vi ska grilla med grannarna också så jag har funderat ut en efterrätt i dag.
 
I går var det fantastiskt väder ute. Hängde tvätt och det torkade direkt. Tog en skön jogg vid 20 på kvällen och det var svalt och lungt ute, helt vindstilla.
 
 

21 April

Tisdag!
 
Vädret fortsätter att briljera. Väldigt skönt.
 
Gjorde nyss en välbehövlig beställning på skor åt mig och barnen =) Hoppas vi blir nöjda när de kommer. Deichman.se har mycket fina barnskor nu. Jag hitta ett par vanliga sneakers. Som sagt vanliga skor till barnen med kardbordband går ju åt precis som leggins som går hål på knäna hela tiden.
 
I dag så fortsätter vi att vara ute, ska sätta upp barnens gungor om Inte Per hann göra det innan eftermiddags jobb.

20 April

Måndag!!
 
Jag känner mig pigg och utvilad, det blev sov morgon hela helgen och mycket motion. I morse så knalla jag till jobbet som alla andra månar, det var skönt i morse, härlig temperatur. I dag så är vi nog ute mesta dels efter jobb och dagis, sedan är det ju sen träning 20:30 till 22:00 zZzzzz
 
Helgen gick ju som smör i solsken. Fika på bakerian, hälsa på hos Malin och barnen, varit ute och hållt på med allt i trädgården, grillat, bakat, barnen har lekt med massa kompisar, spelat match, altanhäng med grannarna och fika.
 
Elsa har gjort premiär ute nu =)
 
 
Matchen blev 0-0 mot sätra..
 
2-2 i matcher mellan skellefteå och växsjö =)  Per är en sån supporter till skellefteå han är så insatt och ja det är på liv och död när matcherna spelas. Tror på guld i år igen till skellefteå.
 
 
 
 
 
 

17 April

Fredagen är här =)
Denna veckan gick fort faktiskt, konstigt de där hur det  känns.
 
Efter jobb så blir det att möta upp Malin med barn så ska vi fika på bakerian och barnen får leka =) Sedan lite inhandling till helgen, grillning på G.
 
mer planer för helgen är att hålla på hemma, barnen ska leka med kompisar och så är det en sista DM match i helgen som ska spelas.
 
Godast på grillen och tillbehören
Fläskfile och kyckling
Hallomi och  god sallad
kall sås på creme fresh med sweat chili sås, svartpeppar och salt.
 
 
 
 
så här blev muffinsen iallafall i går
 
 

16 April

 
I dag ska vi baka när jag kommer hem, vi ska gå upp till Jonna, barnens kusin som har brutit benet, så tänkte vi kunde ge lite fika åt henne =) Vi får se om en springtur hinns med. Är rätt trött i kroppen efter gårdagens match som tyvärr blev förlust. Ja jag ska inte säga så mycket om den, det var mycket som inte fungerade och vi har en hel del att träna på.
 
Amerikanska chokladmuffins
 
 
4 dl mjöl
1,5 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g choklad, valfritt blanda mörkt och ljust eller mixa hur ni vill vit choklad är också gott
1ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
 
Ugn 175 grader
 
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt.
Viska ägg, mjölk och olja i en egen skål. Sedan blanda i hop allt.
Fördela ut smeten i stora muffinsformar och tryck i chokladbitar i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min
 

Hallongrottor

  • 250 gram rumstempererat smör
  • 1 ½  dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • hallonsylt eller vad ni vill ha

Det är vaniljåulvret som gör att det får god smak, ej vaniljsocker.

1. Vispa smör, strösocker, vaniljpulver och bakpulver med en elvisp i en bunke..
2. Dela upp degen i 16 formar, gör en fördjupning i varje form och klicka i lite hallonsylt.
3. Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200 gr.


15 April

Onsdag!!
 
Snart dags för promenad och lunch. Ser till att dricka mycket vatten i dag så jag slipper då ont i huvudet i dag när det är match. Hoppas solen och värmen håller i sig till i kväll. Vi har hemma match mot skutskär ännu en DM match. Lite bättre förutsättningar i dag då vi har avbytare.
 
Per och barnen skulle åka till sandviken efter lunch och hälsa på sin mormor och byta till sommardäck på hennes bil. Per är ju så snäll hjälper alla han kan och säger aldrig nej till något. <3
 
Päron celsius är god men jag gillar ju min cola ja bäst av allt . Blir en innan match start =)

14 April

Tisdag!
 
Funderar just över vad jag ska skriva! Har inte mycket att komma med i dag. Blev ju ingen krattning i går då jag körde in ved i källaren istället =) Jag hade två duktiga hjälpredor med mig.
 
Får köra lite tips på bakning så här års, april maj är en månad med mycket kalas för våran del
Lätt att baka som räcker till många
 

Kolamums med kokos

kolamums6
Farinsockret ger en lite kolaktig smak, men kan bytas ut mot 1 dl strösocker.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl farinsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
150 g smör, smält
4 dl vetemjöl

Kolaglasyr
125 g smör
1 ½ dl strösocker
¾ dl vispgrädde
¾ dl ljus sirap
1 tsk kakao

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i 18–20 min.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

 

Philadelphiabullar med kanel

philadelphiabullar4
 Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

Garnering
ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.

5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.

6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.

 

Ananaskärleksmums

ananaskarleksmums5

5–6 ananasringar i konservburk (spar spadet i ett glas)
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan bytas mot ½ tsk malen kardemumma)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl ananasspad

Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
40 g smör, smält
4–5 tsk ananasspad
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll av ananasspadet i ett glas (används till glasyren). Skär ananasringarna i mindre bitar.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör, mjölblandningen, filmjölken, ananasspadet och ananasbitarna i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 21 x 31 cm i diameter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.

6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar med en vass kniv. Jämna gärna till ytterkanterna.


13 April

Hej och hå, Måndag igen!
 
Tänkte fortsätta med krattningen so, jag höll på med i flera timmar i fredags efter jobbet =) nästan klar. Så härligt att vara ute nu när vår värmen har kommit och sol på de. Barnen leker så bra ute med kompisar, de springer hus till hus. kvällen kommer avslutas med sen fotbollsträning.
 
Helgen
Fredag efter att ha varit ute hela dagen så gjorde vi god mat och sen hade fredagsmys.

Lördag
 
poade mesta dels hemma, sedan åkte barnen i väg med Per till Torsåker de hälsade på hos kusinerna och sedan hem till farmor. Veden är nu klar och är hemma =). Jag åkte lite senare till samlingen för vi hade match hemma mot stensätra DM match. Vi hade dock inte de bästa förutsättningarna då vi bara var 11 spelare så inga avbytare. men vi gjorde det bra och första halvlek får vi ta med oss. matchen slutade 0-4. Vi var också 1 kort på planen sista 15 min men vi gjorde så gott vi kunde, orken tog dock slut på mig och många andra med.
 
Dusch och fix hemma, lämnade barnen till deras moster och kusiner, de skulle sova där. Mysigt. Carro kom upp och gjorde mig sällskap innan vi åkte till Bergsmannen för att möta upp laget och äta mat. Gott som vanligt. Vi fortsatte hos mig med spel och umgicks. Jag knäppte bilden men  ha ha de syndes inte vad de var på bilden =)
Vi hade trevligt. Fler sånna träffar tycker jag,
 

Söndag
 
Försökte sova ut men vakna när Per kom hem från natt skift men hade svårt att somna om, låg och drog mig till 8 då blev det frukost =) Hämtade barnen lite senare, Per åkte och hämta sista veden. Jag fick hem Elin som gjorde fransar på mig och mamma. Bästa Elin. Sedan åkte vi till muntebo för att umgås med barnes kusin Bianca med familj som var på besök =). Sedan handla hem tacooos, alltid gott. Vi myste sedan i soffan restan av kvällen.
 

Våran gofis Elsa =)
 

10 April

Fredag!!
Konstigt att denna vecka som har varit kort vecka gått så oootroligt långsamt.
Men nu äntligen fredag =)
 
Jobb nån timme till, sen hem till familjen så får vi se vad vi hittar på i dag, inget planerat mer än att per ska ut och jobba natt helg. Planerar maten just nu och tror vi kör på detta längre ner.
 
Övrigt i helgen är det math,DM spel första matchen ut är i morgon ,mot Stensätra. Sedan lite förberedelser så ska vi käka på bergsmannen med laget, sedan åker vi hem till mig och fortsätter med spel och en fortsatt trevlig kväll.
Barnen ska sova hos moster och kusinerna =)
 
Söndagen blir att hålla på hemma, Elin kommer och fyller på fransar på mig och mamma.
 
Nyttig paj
Kycklingpaj
 

Pajdeg

1 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
1 msk krossade linfrön
1 dl lättkesella
75 gram äkta smör

Blanda mjölsorterna och linfröna. Ha ner kesella och smör och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 h och kavla sedan ut till degen och lägg i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader och följ sedan receptet.

Kycklingpaj, ca 4 port

1 grillad kyckling
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1/2 dl riven ost

Dela kycklingen i mindre bitar. Skölj och ansa purjon, strimla den sedan. Skölj och finhacka paprika. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs ihop purjo, paprika, och kyckling i en stekpanna. Tillsätt chilisåsen och vetemjölet. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt allt småputtra några minuter. Blanda till sist i ananasen och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet med kycklingröran, strö över lite riven ost. Kör in i ugnen (225 grader) ca 15-20 minuter. Servera med sallad.


9 April

Torsdag!! =)
 
I dag är det städ och tvätt på listan =) byta sängkläder, fixa ute på altenen och städa av där.
Tindra skulle hälsa på värnaksolan i dag med sin dagisklass, lycklig tjej var det i morse när jag gick till jobbet.
 
Tips, kika in på www.hm.se de har rea på nu på massa fint. jag klicka hem lite åt barnen
 
 
 
Kikar okcså på lite nytt till deras rum som vi bestämt att börja med i augusti/september =) h&m har väldigt fina saker de med =)
 
matta
Vägg dekor fjärilar.
 

8 April

Onsdag!!
Yepp  vi går mot helgen =) Vilket fint väder vi haft, soligt och sköna grader.
Händer inte allt för mycket i dag, jag ska hämta barn på dagis sedan ska de få vara med sin moster å kusinerna medans jag är på träning.
 
Hittat lite roliga recept som ska testas här fram över =)
 

Kanelbullekladdkaka

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/kanelbullekladdkaka/
kanelbullekladdkaka4
 

10–12 bitar

150 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

 

Morotstekakor

 
morotstekakor1

Ca 20 st

Mjuka tekakor som blir extra saftiga med rivna morötter i degen.

ca 100 g morötter, rivna
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
1 ägg
12–14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv morötterna. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp. Tillsätt smör, salt, ägg, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter, med en kakform eller ett glas.

3. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

 

Stora Hallongrottor

200 g rumsvarmt smör

1,5 dl socker

3,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl marsanpulver

.

Tryck ihop alla ingredienser till en deg. Dela i ca 12 bitar. Rulla till en boll. Placera varje ”boll” i muffinsformar. Tryck ett hål i mitten på varje kaka. Fyll med hallonsylt. Grädda i 225 gr i ca 8-10 min.


7 April

Tisdag!
Men det känns som måndag, vi tackar för att det är tisdag =)
 
Påsken är över och det gick ju så fort som vanligt, ledig från onsdag eftermiddag tills i dag,
Vi har haft det underbart skönt <3
 
Bilder
 
När vi kom upp på onsdagen så började vi elda direkt, packa in saker och började kolla hockey =)
Morgonen började med löptur i skogen och sedan god frukost på de. Sedan kom syster med familj upp så körde vi grillkväll med dem. några glas vin och bara umgås.
 
Fredag. Började också med en springtur innan alla vaknade =) mamma, pappa, bror maria och bianca kom också upp. vi körde påskägg jakt. Lyckliga barn, syster och jag tog en lång promenad  Det blev lax, pressad potatis och god sallad till middag =) å mammas goda köttbullar.

Lördagen (påskafton), jag och syster tog en promenad, barnen gick ut i skogen på äventyr med maria. Vi hjälpte mamma med maten, kika hockey, var ute och dona, åt all den goda påskmaten, lillsyster och amandah kom upp med så stugan va full och det är ju det som är så mysigt när alla ses.
 
Söndagen efter frukost började vi packa och röra oss hemmåt. Det var härliga dagar i stugan. Väl hemma efter lunch så började vi elda så vi fick upp värmen i huset. Vi fick också hem katten Elsa som var en överaskning för barnen. Vi har hållt de hemligt i några veckor =) De blev överlyckliga <3

Hon är så söt och lite rädd för oss ännu och saknar sin mamma så hon mjauar lite på nätterna.
 
I dag ska det inte göras så mycket, vara hemma och fixa med allt.
 
 
 

1 april

Onsdag!!
Vi är nu inne i april månad, ännu närmare sommaren =)
Jag har lurats lite i dag på jobbet jag gjorde så alla kolla ut genom fönstret =)
Per lurade jag också om att jag vänta barn, att jag mått så konstigt på månarna och illa mående att jag hade fått ett test av en kollega som hade i väskan. Jag sa så här duuu nu visar stickan ett plus och du vet ju vad det innebär? jaa att du ska göra abort sa Per. jag spelade på lite att det vela jag inte göra och fråga igen hur vi skulle göra och han sa men jag vill inte ha fler barn, då började jag skratta och sa april april gick inte att spela på nå mer. han sa pjuuu vad bra =)
 
Hoppas ni lyckas med era lurerier.
 
Idag åker vi till stugan =) weeeej. packat klart så allt ligger hemma, Per hämtar barn på dagis och mig sen i eftermiddag så åker vi. Vi stannar där tills på söndag. Vi blir många. först blir det bara vi tills i morgon och då kommer syster med familj. Fredag kommer mamma, pappa, bror, maria och Bianca upp och sover kvar. På lördag påskafton så blir det påskmat då kommer också lillsyster och amandah upp. Det ska bli mys.
 
Förra året i stugan!!
Hoppas på lika bra väder i år, meeen det ser inte lovande ut.
 
 
Glad Påsk =)

RSS 2.0