30 september

Måndag!
 
Sista september nu, i morgon kliver in i oktober. höst på riktigt.
 
Barnen är på dagis och var överlyckliga i morse efter att vart ledig några dagar. Packade med 2 stora påsar, huvtröja, flecetröja, skaljacka, skalbyxor, fingervantar, stövlar, vanliga skor så nu har de lite att välja på efter väder.
 
Helgen har varit bra =)
 
Torsdags mys med storhjärtat för han skulle ju jobba natt helg han
 
 
 
Fredag - Var ledig så sov inte så länge var pigg halv 7 =) men försökte ligga kvar så länge som möjligt men gick upp och gjorde god frukost =) baka scones. Novelia är den som sover längst i familjen.  Vi packade ner massa god fika och tog en promenad till lissjön, Novelia i vagnen och Tindra cykla brevid hon är så duktig blev ju iallafall 4 km fram och tillbaka.
 

Vi skulle vart på tjejkväll i storvik men Elin blev sjuk så vi flyttade det till nästa fredag =) något att se fram emot då. Vi hade tjejkväll hemma, god mat efterätt och kika idol och myste med massa ljus och brasa. Vi besökte ju marknaden men det var inget att hänga i julgranen. Hämta ut Tindras didrikson overall men den fick skickas tillbaka för den var för stor, beställde en mindre strl.
 
 
 
Lördag - åt frulle och sen drog vi iväg för shopping medans pappa sov efter sitt nattskift.
Lördagsgodis höjdpunkten för barnen. Blev pressent till deras kusin anton och till Amandah. Köpte hem massa doftljus och mat bara.
 
 
Kusin anton 2 år =)
 
 
Lördag kväll barnen somna vid 20 och jag inte långt där efter heller =) jaja rolig lördag kväll, per jobbade ju natt annars hade jag väl suttit uppe längre
 
 
Söndag morgon, utvilade och pigga så efter frukost tog vi en promenad/jogg vi skulle se några hästar men inga var ute. Tindra var återigen duktig att cykla några kilometer.
 
 Dusch ocg fix så åkte vi ner på byggdemarknaden i torsåker =)
 

Avslutade denna dag med ännu ett kalas hos Amandah
Älskade ungar vad vore jag utan er?

4,2 mil har dessa ben gått under mån-sön =) ska räkna ihop vad det blir denna vecka. å jag tycker löpning är roligt nu när det går bra..
 

26 september

Torsdag är som min fredag i dag :) ledig i morgon, underbart. 
 
har hunnit med en löptur och badhuset med mina tjejer :) dom träffa kompisar i badhuset så det hade riktigt skoj. Vi har ätit lassang och tindra sa att det var jätte gott! Vad bra sa jag då äter vi det i morgon också? Näe så gott var det inte. Barn är ärlig! :) 
 
väntar in per som är hemma vid 22 då blir det ett glas vin och choklad :) och någon bra film. The coloni Var jätte dålig se inte den.
 
 

25 September

Onsdag!!
 
Känns redan mycket bättre med onsdag helgen närmar sig och har massa roliga aktiviteter väntar..
 
I dag när jag slutar ska vi åka och hälsa på min mormor =) hon blir så glad över besök och bakar alltid något gott tills vi kommer. Därför jag tycker om att baka så mycket för när vi var smp var vi ofta hos mormor å morfar då bakade vi massvis. Sen min mamma har också bakar mycket i sina dagar. Min frys är full med muffins, bulllar, kärleksmums. Vi började fylla frysen i går med mat och mer ska inhandlas. Vi är månads handlare vi när vi handlar mat så kompiliterar vi bara lite med sånt som fattas mjölk typ.
 
Gårdgen kom jag ut på löpning vid 20 tiden och det gick så bra benen var pigga och kändes som jag kunde springa hur länge som hellst.
 
I dag är det vila, Per ska ut och jobba em
 
 
 
 

24 September

Tisdag!
Grått, segt, trött och inga planer för dagen riktigt
 
I går så hämta jag barn på dagis sen åt vi bara mellis så var det dags för dans för tjejerna igen =) vi hämta Filippa och åkte ner. Jag tog ett varv runt hammardammen medans och handlade lite. Per gjorde klar middagen så vi behövde bara sätta oss ner och käka när vi kom hem =) Jag drog på fotbollsträning, endast 6 stycken så det var ingen speciell träning.
 
I dag efter jobbet ska jag ner till muntebo och leverera new body och hälsa på lite =)  Eventuellt förbi mormor med rabarber också får se. Pankaka planerad i kväll och jag ska ut på en kvällsjogg när barnen somnat.
 
Kan ju dela med mig lite recept  finns ju så mycket äpplen nu och varför inte ta nytta av dem.
 
 
 

Saftig Äppelkaka

 

 

cix tis, 2010-05-04 11:47

En riktigt härlig, saftig äppelkaka som smakar som bäst när den fortfarande är lite ljummen, serverad med massor av vaniljsås...

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 st äpplen

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 1 msk strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor.

  3. Smält smöret och låt det svalna.

  4. Vispa ägg och socker pösigt.

    Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten.

    Rör till sist ner den smälta smöret.

  5. Häll smeten i formen och rada sedan ut äppelskivorna i formen.

    Strö över strösocker, farinsocker, kanel och ringla till sist det smälta smöret över äppelskivorna.

  6. Grädda ca. 40 minuter i 175 grader.

     

     

    Meny-0602-appelkaka-m-vanil

                  12 portioner           

    Ingredienser

    Till 12 bitar behövs: 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl vetemjöl 150 g kesella lätt 2–3 äpplen ½–1 tsk kanel 2 tsk (rå)socker Servera med: vaniljvisp

    Äppelkaka med vaniljvisp, 4.9 out of 5 based on 9 ratings

    Gör så här

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulvret och vaniljsockret med vetemjölet och rör ner tillsammans med kesellan. Häll smeten i en lättsmord form med löstagbar kant. Stick ner klyftade äpplen i ett vackert mönster. Strö över kanel och (rå)socker. Grädda i 175–200° ca 30 min. Servera med en liten klick vaniljvisp.

    Smördegsknyte med äpple

     

                    De här knytena är verkligen lättgjorda, tack vare den färdiga smördegen. Servera knytena ljumma tillsammans med glass elle vaniljsås.                     

    2stdjupfrysta smördegsplattor 2ststora äpplen 3/4dlcrème fraiche 3/4dlmörkt muscovadosocker 1stägg Till servering: glass eller vaniljsås

     

                    Gör så här

                                1.                                 Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna. Skär dem mitt itu. Kavla ut dem till kvadrater, ca 15 x 15 cm.

                                2.                                 Skala och skär äpplena i tärningar. Blanda med crème fraiche och socker. Fördela fyllningen på smördegsplattorna. Vik ihop kanterna mot mitten så att det blir ett knyte. Tryck ihop hörnen med tumme och pekfinger.

                                3.                                 Lägg knytena på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda äppelknytena ca 15 minuter tills de fått färg.

     


23 September

Hej Måndag!
 
Var verkligen super trött i morse somnade om så skönt när Per gick upp till jobbet 05:00 i morse och vissta att min klocka ringer inte förns 7 somna om så skönt men då blev jag så trött istället när det var min tur att gå upp. Tindra och Novelia sov också i våran säng de kom väl in vid 04 i morse typ och tror Tindra avr trött när min klocka ringde hon bara klev upp sprang ut i hallen och ropa godmorgon mamma =) haha ja godmorgon sa jag från vårat rum här är jag. aha trodde du var nera jag mamma, men du låg ju brevid mig sa jag =) oj då jag var nog virrig.
 
Helgen gick ju fort som vanligt trots en ledig fredag, men helgen har vart hektiskt massa med aktiviteter =) gillar det.
 
Torsdagen gjorde vi Valbo hela dagen/kvällen. Beslöt mig för en vit fin top från bikbok till dopet =) barnen fick också massa fint och alla pressenter hitta vi.
 
 
 
Fredag, började med en löptur som gick jätte bra vet dock inte hur många km det blev närmare 1 mil =)
Sen åkte vi och handlade för allt som behövdes i helgen. Åkte sedan till Torsåker för att hälsa på lilla Towe, barnens nya kusin och pers syster dotter =)
 

Fredagen fortsatte vi sedan med kalas hos Justin som blev 1 år, tyvärr hann jag inte med nå kort på busungen =) go fika sen lämnade vi kvar tjejerna där som följde med farmor och farfar hem och sov kvar där.
 

Här väntar jag på Per som Bara sla duscha och fixa sig, för vi skulle ut på church street och käka =)
 

God mat som vanligt
 

Lördagen sov vi ut försökte iallafall =) böjade med en promenad och jag fick med mig Per det var ju så trevligt =) sen hämta vi bara barnen och åkte på dop
 

Novelia då jag måste ju bara berätta =) Hon är ju så rolig hon tar ju efter vad man säger hela tiden och hör hon något roligt så upprepar hon det. Prästen sa detta är en fest för Bianca i dag.. FEST hahahah han sa fest mamma hon skratta och slog sig på knäna =) älskade skrutt..
 
Söndagen började med en löptur sen dusch å fix så åkte vi ner till affären och sen åkte vi till lekparken vid värna och lekte några timmar
 
 
Sen baka vi bullar =) fyllning smör, socker, kanel, vaniljsocker, sirap, riven fazer choklad, mandelmassa. gött som bara den
 
 
 
 

19 September

Torsdag!
 
Äntligen  ser jag ljuset ur tunneln snart helg =) skönt, mycket skönt jag har sett fram emot den här helgen som kommer väldigt mycket nu. 1 års kalas, hälsa på barnen nya kusin, jag å Per ska ut och äta middag, dop, middag med grannarna och bio =)
 
I dag ska iallafall jag, barnen och mamma in till valbo =) handla allt som pressenter och något nytt att ha på oss. Vi åker när jag slutat, om inte Per hade hafr 2 bilar hemma som han ska fixa så hade han hängt med. Jag har funderat på dessa godingar
.
Amelia lace peplumCandy peplum
 
Annars ska jag hinna med en löptur i kväll innan hela sverige bakar.
Rolig fotbollsträning i går trots att vi var få och kallt ute. Nu ska vi bara ha på måndagar kvar inna vi går in och kör inomhus i November, Hoppas vi blir mycket folk =)
 
Lekte lite hos Jennie, alva å thilde i går =)
 
 
 
 
 

18 September

Onsdag!
 
Måste tillägga att det känns som den längsta veckan någonsin  =P
 
I dag ska vi hälsa på Alva å Thile och så klart jennie =) efter de blir det hem fixa middag och åka på fotbollsträning. Mer än så hinns inte med.
 
Gårdagen så hann jag bara hem byta om pussa på tjejerna så gick vi upp till syster då barnen fick baka med sina kusiner å vi gick ut på promenad. Efter de gick vi till Filippa och lämnade en stekpanna =) Hem och åt mat sen natta vi barn. Låg på soffan hela kvällen det var så skönt.
 
 
 
Dessa ska jag göra och bjuda på lördag =) enkelt och smarrigt
 

 smördegsplattor

 nutella

1 uppvispat ägg

  Florsocker

Gör så här : Ställ ugnen på 225 grader. Kavla smördegsplattorna något. På ena sidan brer du ut  en klick med nutella. Vik ihop till ett paket, pressa ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg , och strö över flagad mandel. Ställ in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de blivit frasigt gyllenebruna) pudra på florsocker

 

 

 

 


17 September

Tisdag!!Nu har hösten verkligen kommit, gula löv, kyligare ute, blir mörkare tidigare med mera. Jag gillar sommaren och våren mest av allt, jag klarar mig gärna utan höst och vinter. Jag tycker om vintern och snö för barnens skull enbart =) Igår så var det premiär för mina dans prinsessor att gå på born to move på aerostep =) de var så kul tyckte dom och deras vän Filippa går också med dom där. jag lämnade dom sen drog jag till hammardammen och sprang av mig 2 varv 5,8 km sen passa på att handla lite innan hämtningen..  I dag så är det inte mycket planerat än att en promenad med syster ska göras och sen får vi se vad som händer. dyker alltid upp något per ska ut sista natten sen är han lång ledig.   Men så sugen jag blev på att baka bullar med vaniljkräm =) efter sett det på instagram och även på flera bakbloggar 

Det här behöver du till 25-30 bullar :

50 gram jäst ( för söta degar )

150 gram smör 1/2 msk malen kardemumma 5 dl standardmjölk 1 kryddmått salt 1 dl strösocker 1 ägg 1 tsk bakpulver 11-13 dl vetemjöl

Smält smör Socker

MarsanKräm ( Vanlig som blandas med mjölk går jättebra)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt till fingervarmt ca 37 grader. Blanda ihop lite smörvätska med jästen, lite i taget, tills den löst upp sig. Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.

Fortsätt sedan att rör ner resten av mjölet, spar eventuellt lite tills du bakar ut. Degen ska inte bli för hård,minska då hellre på mjölet. Så att inte bullarna blir för hårda och torra sedan när de har gräddats. Låt degen jäsa under bakduk i ca  40- 50 minuter. Baka sedan ut den,  arbeta den smidig och dela den i ca 25 stycken delar. Rulla ut och lägg varje bulle på en plåt med bakplåtspapper. Tryck sedan en grop i varje bulle med mjölad tumme och fyll i med vaniljkräm. Låt dessa bullar jäsa ytterligare i 40 minuter. Vispa ett ägg för hand, och pensla bullarna innan gräddningen. Ställ ugnen på 225 grader. Och grädda dem sedan i mitten på ugnen  i 5- 8 minuter.   Eller tills de har fått fin färg. Smält smör i och häll upp socker i en annan skål. Pensla de varma bullarna med smöret och doppa gensat i strösockret. Låt bullarna svalna på galler.


16 September

Måndag!
 
Helgen rusade förbi bara för att det var fullt upp hela helgen,
 
Torsdag eftermiddag besökte vi badhuset och det var första besöket sen de öppna igen efter semestern, det var uppskattat. fler besök lär de bli, nu hinner vi inte i helgen så det blir någon dag i veckan här.
 
Fredags åkte vi till storvik för lek å gofika hos elin å Thilda. väl efter de var det bara hem och förbereda taco mys Per kom lagomt hem från utfyllnads jobb.
 
Lördag sovmorgon till 8, började med en löptur och en sen frukost, sen så slängde vi ihop en kladdkaka för Jennie, alva och Thilde kom på besök =) barnen lekte sig super trött. Vi tog en cykeltur till time senare för inköp av lördagsgodis, Novelia somnade bakom mig i cykelsitsen. =).  Grillad kyckling med taco tillbehör till middag och dans och tok framför teven. Blev en brasa också så man vart så där lagomt trött och mosig.
 
söndag sov till 8 igen, frukost och packa väskan för att dra på fotbollsmatch =) sista matchen för i år och vi vann med 2-1 väldigt viktigt =) vi låg under med 1-0 och v var så nära hela tiden men fattades det lilla extra sen så =) Väldigt trött efteråt vi skulle se smurfarna 2 men ett tekninskt fel även denna helg så det blev ingen. tråkigt tyckte barnen. jag hade ingen större lust att åka till gävle själv med tjejerna för Per jobba eftermiddag, Hoppas vi kan se den snart =) vi hyrde iallafall en film och käka popcorn.
 
Badhuset, Novelia åker kana =)
 
Fika hos elin =)
 
Fika hemma hos oss tror det var gott =)
 
Jag, jennie, thilde och tindra =)
en sovandes Novelia =)
 
mys lördag
 
Baka kärleksmums i går efter matchen för att fira segern. var så hungrig ju då matchen spelades precis över lunch och kommer hem s¨fanns ingen mat klar så äter jag hellere sånt här =) rekomenderas inte haha. Mamma o pappa kom också på besök så de fick smaka =)
 
 

12 September

Grattis Elin på din dag =) hon fick ett litet paket i morse något som hon verkligen behövde =) strumpor.. haha nu slipper jag se omaka par och håliga =P
 
Torsdag i dag ;D innebär fredag i morgon och helg
 
I dag ska vi besöka badhuset med Katrin å Filippa å fabian =) ska bli roligt, tjejerna ser verkligen fram emot första badhus besöket. Kvällen avslutas med en löptur och sen älsklings programet hela sverige bakar.
 
Blev pankaka i går och det rekomenderas inte att äta före träning =) med gott vare som alltid
 

11 September

Onsdag!!
 
Började lite senare i dag då Tindra skulle till Tandläkaren =) det gick super bra och hon är ju så duktig. Nöjd tjej efteråt med ny tandborste och en ring. Novelia var också överlycklig att få lite melon lack på tänderna och en tandborste å ring hon med =) även fast det inte var hennes tandläkartid.  Nu är de på dagis och leker och jag är på jobbet som det ska vara.
 
Började rensa igår och la upp massa på köp och sälj som overaller, mössor vanta, fodrade galonställ. Har mer i dag att lägga ut som skor flece tröjjor med mera, har ju inte mage att slänge allt och kan inte spara på kläderna längre heller. Barnen blir glada för de får pengarna i sina spargrisar och så får de köpa något för dem =)
 
Mer planer för dagen? baka lite tänkte prova dessa  nedanför. fotbollsträning till kvällen
 
 
 

100 g smör

1 dl socker

2 msk sirap

1 msk grädde

3 dl havregryn

1 msk mjöl

 

Koka upp smör, socker, sirap och grädde och låt småkoka några minuter. Rör ner mjöl och havregryn. Täck en plåt på 20*30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 200 gr i 10-15 minuter. Låt svalna i några minuter och skär sedan upp bitar. Låt svalna helt.

 

Men titta på dessa då =) muuummms

 Twix kaka ;D

 

Du behöver till ca 20 kakor 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten: 4 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 125 gram rumstempurerat smör
Kola: 175 gram smör 2 dl socker 3 dl grädde 1/2 dl ljus sirap Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. ( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen. Låt stå svalt.  Skär bitar med en vass kniv  så fort kakan stannat till sig. Alltså den ska inte bli för kall, då kan det bli svårt att skära fina bitar.

Ett tips !! När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel. Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras


10 september

Tisdag!!
 
jeej tisdag nee, gud så tråkigt, måste hitta på någon riktigt rolig aktivitet dessa dagar förut var det match på tisdagar som man såg fram emot.   Men i kväll är det pompdelux visning hemma hos Sanna det ska bli roligt =) det är ´barnkläder..
 
I går så gjorde jag lite allt möjligt, barnen lekte så bra med sin granne så de vela inte bli störd så jag städade, hängde tvätt fixade på gården fixade i garderoberne med kläder såg så mycket de inte kan ha nu ovraller med mera man kanske skulle gjort sig av med sånt. Vi ska ju inte ha nå mer barn =) om det är så att vi skulle få en sladdis så köper man nytt då ;D Det var en bra fotbollsträning i går också, hann hem och se ensam mamma söker också =) snart börjar hela sverige baklar som är ett till måste titta på pogram. 12 september 21:00 Hela Sverige bakar på 7:an =)
 
 
Vill ni ha nå nytt recept så kommer det här ;D
 

IMG_7337

Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen.

Detta behöver du: Muffinsformar : ca 20 st 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 vaniljsocker 200 gram smör 1 burk sötad  kondenserad mjölk Noblesschoklad

Gör så här: Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar.  Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.

 
Sen ett tips på kladdkaka i stor ungsform perfekt till kalas
 

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen 3/4 dl vetemjöl 2 1/2  msk kakao 1 tsk bakpulver 100 gram mörk choklad 3 ägg 2 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 140  gram rumsvarmt mjukt smör 100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

Gör så här : Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.

 

Lycka till ;D

 
 

9 September

Måndag!
Dags för uppdatering, sitter och gäspar på jobbet, jag är så trött i dag, sov ganska dåligt då våra barn dela säng med oss och de vill absolut inte gå tillbaka till sina sängar och somna om. suck hoppas det går över snart för det blir så trångt. Klockan ringde 06:40 , sedan gick jag till jobbet i morse då blev jag pigg men nu är jag trött igen. Dags för frukost tror jag.
 
Vi vann igår på matchen ;D tjoho 2-0 till oss mot Ockelbo vi hade kunna gjort fler mål också. Jag spelade höger back, för vi hade ju inga fler backar så då fick jag den platsen och jag som är van att vara mittfält fick tänka om att inte gå på utan bara styra av och hålla markering hela tiden. Det är ingen plats för mig för det är ingen jobbig plats eller var inte i går iallafall då de inte hade många anfall. Sedan fick jag kliva upp i andra halvlek å då blev jag tvär slut fort och hade inte kommit igång riktigt. men vinst blev det och det var det viktigaste ;D
 
I dag så har vi väl lite att göra hemma, tvätt och sånt som kommit efter, vi har ju vart i stugan torsdag-söndag =) vi hade det jätte mysigt som vanligt, åt gott och jobba lite på stugan.. =)
 
Nya  fejk please jeans å tröjja
 
Nya träningskläder, jag beta av några kilometer i skogen under helgen 6,8 km i torsdags 4 km i fredags. lördags blev det bara promenader
 

Mina fina tjejer som sprang runt i sommarkläder för de var ju så härligt väder i helgen =) Vi skulle gå och plocka kantareller här och hitta massvis på vårat kantarellställe =)
 

Vi bakade en härlig äppel/kanel paj
 

Här är lite av bygget där Jacuzzin ska sitta =) nu är det kors staket runt om och inoljat så det blev fint =)
 

I går skulle vi se smurfarna efter min match men då var den inställt så vi tog ett besök på time å köka glass i det varma vädret 25grader varmt
 
 
Efter allt gott ätande på dagen så tog vi en promenad i skogén med grann hunden otto och kasta pinnar och lekte, tävla upp för backar å allt å fy vad jobbigt de var ;D
 
 

4 september

Onsdag!
 
Inte långt kvar till helgen, hoppas helgen kan påbörjas tidigare då vi planerar att åka upp till stugan =)
 
I dag så ska det klippas gräs och barnen ska få hem sin kompis Filippa på besök =) Hämtning på dagis sen så. Kvällen kommer avslutas med fotbollsträning då tjejerna kommer va med för per jobbar och ingen barnvakt =P går bra de å..  Just ja våran nya braskamin blev super fin vi montera ihop den i går kväll efter per kom hem fr´ån sitt em pass. Måste knäppa kort på den..
 
Fick leverans från lyko i går lite nya viktora secret bodylotion se något super bra till håret uniqone =)
 
 
 
 
 
Så här trött var tjejerna i går efter lunchen och de skulle in och duscha men men får bli dusch i kväll då =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 September

Nu är det tråkiga Tisdag, ingen match i kväll heller som brukar vara höjdpunkten på denna dag, den ska spelas på söndag =P hemma mot Ockelbo/åbyggebo bara vinst som gäller alltså.
 
I dag som sagt ska vi fortsätta med vårat projekt på basidan som jag och barnen starta igår efter skogsvandringen då vi plockade blåbär =) vi sätter hallonhäckar med fina stenar runt. Sen har jag ideer om att måla några lådor (pallkragar) som ska fint grus runt å även fina stenar där har en bild i huvudet.. =)
 
I dag mina vänner har jag träningsvärk i måna lår fy fan säger jag bara för grodhopp =P bra träning i går jag är mycket nöjd, hoppas på bra träning i morgon också.
 
 
Barnen har haft besök av sina kusiner på förmiddagen, snart ska dom på dagis så har jag hämtning sen =)
 
 
 

2 September

Men goodag å heej september månad! Kallt är det och hösten har börjat.
 
Måndag helgen gick fort för fort. Har haft det trevligt i helgen. Lördagen började vi med en lång promenad Tindra cykla och Novis åkte vagn, var ner och handla. Sedan satt vi igång med muffinsbak sen vidare ner på Stålringen för att titta på fotboll och umgås med fler i laget =) lämna barnen hemma sen vidare ner på bergsmannen för mat med några tjejer från fotbollslaget gött och trevligt. Vidare hem till Karin för att spela spel sen tog jag min cykel och cykla det fortaste jag kunde och fan måste va rekord från min sida nog vinet som gjorde det ;D
 
Söndagen blev det inte mycket gjort. städade, bytte sängkläder hälsade på uppe hos malin och sen besökte syster med familj som vart i turkiet 1 vecka nu =) Vi åkte sedan på Bio på folkan Alfons Åberg hokus pokus, det var en bra barnfilm =) Tindra hade lite otur, hon började blöda näsblod så vi fick byta papper lite då och då. sen satt hon popcorn i halsen å hosta som bara den. Ja tjejerna gjorde tidigkväller sen och jag med jag somna vid 21 tiden =) utvilad i dag..
 
I dag ska vi ut i skogen och plocka blåbär med Malin å alla barnen =) ska bli mysigt. Kvällen avslutas med fotbollsträning
 
Bio
 
Lagfest
 
Tacos hemma i fredags
 
 
 

RSS 2.0