10 september

Tisdag!!
 
jeej tisdag nee, gud så tråkigt, måste hitta på någon riktigt rolig aktivitet dessa dagar förut var det match på tisdagar som man såg fram emot.   Men i kväll är det pompdelux visning hemma hos Sanna det ska bli roligt =) det är ´barnkläder..
 
I går så gjorde jag lite allt möjligt, barnen lekte så bra med sin granne så de vela inte bli störd så jag städade, hängde tvätt fixade på gården fixade i garderoberne med kläder såg så mycket de inte kan ha nu ovraller med mera man kanske skulle gjort sig av med sånt. Vi ska ju inte ha nå mer barn =) om det är så att vi skulle få en sladdis så köper man nytt då ;D Det var en bra fotbollsträning i går också, hann hem och se ensam mamma söker också =) snart börjar hela sverige baklar som är ett till måste titta på pogram. 12 september 21:00 Hela Sverige bakar på 7:an =)
 
 
Vill ni ha nå nytt recept så kommer det här ;D
 

IMG_7337

Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen.

Detta behöver du: Muffinsformar : ca 20 st 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 vaniljsocker 200 gram smör 1 burk sötad  kondenserad mjölk Noblesschoklad

Gör så här: Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar.  Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.

 
Sen ett tips på kladdkaka i stor ungsform perfekt till kalas
 

Det här behöver du :

Smör & ströbröd till formen 3/4 dl vetemjöl 2 1/2  msk kakao 1 tsk bakpulver 100 gram mörk choklad 3 ägg 2 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 140  gram rumsvarmt mjukt smör 100 gram hackad valfri kvalitetschoklad

Gör så här : Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp.  Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.

Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.

 

Lycka till ;D

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0