10 september
Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen.
Detta behöver du: Muffinsformar : ca 20 st 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 vaniljsocker 200 gram smör 1 burk sötad kondenserad mjölk Noblesschoklad
Gör så här: Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar. Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.
Det här behöver du :
Smör & ströbröd till formen 3/4 dl vetemjöl 2 1/2 msk kakao 1 tsk bakpulver 100 gram mörk choklad 3 ägg 2 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 140 gram rumsvarmt mjukt smör 100 gram hackad valfri kvalitetschoklad
Gör så här : Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.
Lycka till ;D