30 December

Men godag då!! =)

Väntar på att Per ska göra klart målningen på köksön så vi kan åka och handla mat och diverse till morgon dagens tillställning (NYÅR). Pju i dag har det städats och tvättats, tvättat upp alla stolsdynor och filtar med mera =) Blir ju lortigt till slut med alla kladdiga barn fingrar.

Till kvällen blir det att göra någon god mat och spela bingolotto.

I morgon börjar vi dagen upp i hoforsbacken då vi ska ha pulka/bob åkning och så klart tävling =) Grilla körv ska vi gö å. Sedan hem och dusch och göra klart för kvällen då vi ska äta god mat och spela spel med våra grannar =) Så får vi se vilken gata som vinner sandgatan, acktjärnsgatan eller svedjegatan =) Barnen hoppas jag på är snälla och leker bra och orkar vara vaken länge =) annars får dom väl gå och sova i sängar barnvagnar eller liknande det fixar sig. 

Ja då så Gott Nytt År På Er Alla =)





Julklapparna









Ja sen massa annat som jag inte knäppt på =P

Bvc i dag med lill tösa =) 70 lång och vähde 9,1 kg =) mamma och pappas gobit vettu.  Tindra vägde 300 gram mer när hon var ett halv år hehe...



Älskar sina julklappar men brödrosten ligger nog högst på listan eller bobben..

Våran Jul 2010






Tittar efter tomten



Tur att hon tror på tomten iallafall hur chokad får man vara? ;D



Avslutar med när vi fick hjälp upp från diket =)

27 December

Jaha är julen över nu då eller? Tänka sig att man längtat så efter julafton så känns det som om den är över på en piss kvart =) men gud så trevligt vi har haft. nu vill jag inte se en kötbulle på länge. Vanlig måndag i dag och Per jobbar men säkert inte så länge. Blir väl att prova bobben som tindra fick och en efterlängtat lång promenad =)

 Dagen före jul blev det bara mys med bad i Borlänge och bingolotto hos mamma och pappa.

Julafton- Först firade vi hemma med en mys frukost och barnen fick öppna det flesta av sina julklappar. Dom bestod av kök, docka, dockvagn, matvaror, leksaksbilar, med mera det är så fullt med leksaker nu och vardagsrummet ser förjävligt ut. Måste få struktur på det hela. Ja sen åkte vi till svärmor/farmor och svärfar/farfar och åt mat då och kollade kalle anka julklapparna sparde vi till annandagen då alla kunde vara med att byta för vi hade ju lotto dragning om vem vi skulle köpa till =) Sedan efter kalle anka drog vi till muntebo för att fira jul med min familj och det är så kul när alla kan vara med. mat igen och sen kom ju jultomten och snacka om att Tindra blev chokad haha, hon blev inte rädd bara mest förvånad att tomten var hos henne och gav henne julklapp. tomten fick till och med en kram. Tindra charmade alla när det var dags att öppna allt och skrek åååhhh guuuud =) Älskling. Mycket julklappar

Juldagen- Jullunch i muntebo, sedan stressa ner till Uppsala til Pers mormor och morfar för att fira jul där, Mat och julklappar igen =) Hemma sent och då fick det bli en film,.

annandagen- Julfirande i prästhyttan hos farmor/farfar med mat och julklappsbyte. Per hade ju mig så av han fick jag en fin skjorta från h&m. Jag hade johan och han fick lite sprit =) Barnen fick ju julklappar som vanligt och många, Vi hade ju lottodragning för vi blev ju bjuden på resan till gran canaria här om 3 veckor eller 2 veckor kanske det är?? ah snart iallafall =) Ja sen blev det kalas på hotel Hof då bror fyllde år igår.

Har dock inga bilder att lägga upp då jag tror kameran är kvar i P-hyttan.

Som ni kanske märkte så var ju inte vädret de bästa igår för att köra bil. tror det tog 40 min ner till torsåker igår. Vi åkte av vägen så en traktor fick dra loss oss =) Sen skogsvägen tfram till huset var dte ju ingen som hade åkt så vi plogade ju vägen med våran låga bil =) snö på rutorna så man fick chansa vart vögen gick ;D haha nerverna var utanpå hela vägen från Hofors. fram kom vi och likaså hem =P





22 December


Grattis på halvårs dagen våran lilla Novelia Gabriella Tiffany Forsberg =)

Verkligen julstökande på gång här hemma =) Alltså städande. Snart ska vi gå upp på övervåningen och tat tag i den. Torka golven å allt vad städa heter =P men skönt å ha de gjort sen, vi kommer ju inte vara hemma mycket över jul men den korta tiden vi är hemma vill vi ju ha snyggt hemma =)

Får se om jag orkar köra ut bilen ur garaget och ta oss ner till Mamma och pappa och sedan handla lite på systemet och i mataffären. Hämta en fin gran från skogen ska vi göra också när pappa Per slutar. Ska färga håret på syster också. Ja en hel del att göra.

I morgon blir det Aqua Nova och kupolen =) Sedan uppesittarkväll hos mamma och pappa med försmak på julen =) myyyyyyyysssss




21 December

Men nu så står julen vid dörren =)

I dag har jag och mina små hjärtan vart till Valbo och julhandlat klart =) Trodde vi aldrig skulle komma fram då vi fick åka 40km/h från barkhyttan till sandviken =( var bra less då och alla andra bilar med som stod i kön.. (plogbilen)..

Det gick så bra så att åka med tjejerna själv dom var så snälla så, vi åt mat och Tindra fick springa runt lite och hon är duktig att hålla sig in till mig för hon är ju så blyg för andra människor. Sen somnade dom båda samtidigt och jag fick shoppa i lugn och ro =) Nu är allt klart vi ska väl slå in det sista i kväll när barnen sover ;D. Äntligen fick jag tag på vitt bord och stolar från Ikea då det vart slut i flera månader. Så jag och tindra har skruvar ihop allt och ställt det på hennes rum..

Nu är jag ny solad och ska snart få våfflor som älsklingen håller på och gräddar.

20 December

Åh herregud vilken bus unge Tindra är i dag. vägrar lyssna, river i allt, är väldigt högljud, klättrar på allt och vad mer?? Hon vaknade kl 6 i morse =( Nu ska hon bara få sova högst 1,5 timme på dagen över 2 timmar blir för mycket. Nu ligger hon med napp och snutte i Novis babygym och har värsta skrattanfallen =P kan inte låta bli att skratta ;D Go bit.

Vi har nyss vart ner och handlat, det var skönt att passa på innan alla är ute i julstressen. Men jag skulle låtit bli att åkt för jag sladda rakt in i en snöhög och våran fina m3 spojler blev lite sprucken. pappa per blev inte så glad men vad gör man? olyckor inträffar. Tror det går att fixa ;D (jag måste skärpa min bilkörning) men det är ju så kul.

jaja i dag ska vi väl ta oss en promenad, skotta, in och baka en god kaka, åka till city gross och handla en julklapp till tindra som jag sett, Vi passar väl på att handla mer säkert. Var meningen att vi skulle åka igår men jag vela inte köra när det var sånt snö kaos och Per var inte så körglad efter ett julbord med massa alkohol. Blev jysk istället med köp av nya täcken och kuddar, då vi haft våra i 5 år =/... I morgon ska jag och barnen och mamma/mormor och gammelmormor åka till valbo för de sista julklapparna =)

helgen som var blev det ett besök på hoforshallen och jag tror vi mest satt i bubbel poolen för vi frös så hemskt Tycker det är aldeles för kallt i hoforshallen. Aqua nova är bäst för där är det varmt och skönt. Dit ska vi åka på Torsdag och sedan avsluta i kupoolen. Bingolotter ska inhandlas men det vill jag köpa i Borlänge för i Hofors vinner man aldrig på nå lotter =P.

Men vad jag älskar julen..



17 December

OOOOch det är Freeeeedag ;D ooooch 6 dagar kvar till julafton ;D Jag är fortfarande som ett litet barn som längtar till julafton och tycker det bara är sååå mysigt. Händer rätt mycket nu dagarna innan jul. Det ska köpas klart med julklappar, det ska handlas mat, det ska slås in paket, det ska tas in en gra och ja den vägen är det =)

I dag fredag då har vi inte bestämt riktigt om vi ska åka in till gävle eller valbo när Per slutar. Det är vädret som avgör och vi står också emellan att åka och bada som vanligt på fredagar!!! ja vi får se helt enkelt.

Gick en kort promenad nu då snön piskskade mot ansiktet och otroligt dåligt plogat. Jag fick skotta snö hemma och skotta fram bilen istället. Tjejerna sover ute i vagnen då fast i garaget. Ingen som vaknat än så hoppas dom sover ett tag till så jag får sitta här i lugn och ro ;D en stund...

Ha en bra helg

16 December

Godermorgon!

Min mage är inte alls som den ska i dag, men hoppas det blir bättre. Jag och Malin bestämde oss efter vägen till dagis att vi ska äta på hansons i dag =) Små tjejerna får följa med medans de större är på dagis. Om det inte snöar tar vi oss en promenad ner. Nu ska jag gå och ta på mig nå andra kläder än en mysdress och fixa till håret lite, just nu ser jag ut som en dalkulla med flätor. =P snyggt!

FM i går och det var ett nytt program och jag ska säga att jag tyckte bättre om de förra för då var det mer armar och jobbigare. igår blev jag inte så svettig men jag har träningsvärk i ben och mage så det var väl ganska bra iallafall. Mitt träningskort går ut nu sista December och jag funderar på om jag ska börja med fotbollen igen eller gym??? får se det är ju så många som slutat med fotbollen nu och det verkar bara vara yngre förmågor som spelar, inget ont om de. Saknar ju alla gamla spelare så klart. Får kolla lite på hemsidan tror ja.

Gud satt och kollade på gamla kort när jag var gravid och hur jÄ...la tjock jag var. Jag är så glad nu att jag gått ner 24 kilo och jag kan inte förstå att jag vägt så mycket helt ofattbart. Men när jag var gravid så tänkte jag bara på mat och massa gott. =) Värt mödan garanterat Våra prinsessor är det bästa som finns ;D

nä man kanske skulle ta tag i sig själv nu då.

Minernas grimas =)



Tindra är ledssen för att hon inte fick leka med tv dosan =(

15 December

Nyss lämnat Tindra bus på dagis, blev bilen då det är -17 grader ute =( för kallt tycker jag att stoppa ner dem i vagnen. Nu sitter Novis på golvet och jag letar efter en ny bilbarnstol åt henne. Hennes börjar ju bli för liten. behöver ha en 0-25 kg eller något liknande. Kanske någon här som vill sälja en???

Onsdag i dag och jag tror vi inte har något planerat. träning för min del i kväll bara men före? Det får dagen visa. 

Tindras teckning sitter uppsatt inne på ica =)



Min lilla gran som jag fick kasta ut, den dog visst =/


14 December

Bara 10 dagar kvar till jul, helt otroligt vad fort det går.trots att jag är henma om dagarna =)

Novelia har blivit så duktig nu hon kan sitta och leka på golvet i timmar , visst händer det att hon lägger sig ner efet en stund men det är bara att resa upp henne igen. I lördags satt hon och lekte och jag höll på i köket och var inne i min stressiga stund glömde helt bort att hon satt och lekte för jag hade fått för mig att hon sov hmmm hur det kan bli.

Här hemma spelas det julmusik och jag försöker planera dagen, vad ska vi hitt på? promenad efter lunch "givet" Haa i går fick Per sin julskinka iallafall, vi utmanade oss i en jägarvila som det heter när man sitter 90 grader mot en vägg, han vann ju  =/

Mitt hår med hårförlängningen. Har inte tappat en ända slinga så det här gjorde du bra Erica ;D


vardagsrummet med nya dörren.



mina hjärtan


13 December

Lucia!
Johan och Therese fyller år i dag med, grattis till dem =)

Vi är lite fryssna här hemma efter att ha vart på Tindras dagis och tittat på henne och alla de andra barnen som hade lusse firande ;D mormor/morfar, moster och kusin jonna kom också och titta på =) Tindra och Novelia fick vara pepparkaks gummor. sedan traska vi hem och gjorde ordning mat och sedan stressa ner på bruket för att se ridande lucia. Tindra älskar hästar och sjöng med ;D Blev ett inpulsköp på happy homes med.

Funderar på om jag ska ut och springa men jag tar mig inte riktigt för. Kanske beror på att jag är fryssen. Per tycker vi ska åka ner och köpa julskinka men det tycker inte jag.  =P får se vad som händer hehe






12 December

Inte någon träning i dag heller!!! Jag blev så slapp nu så här på kvällskvisten och vi har haft främmande av grannarna dels fam, sjöberg och Kjellsson lundmark =) Synd på tårtan bara som hade tagit smak av tacosen som vi åt i går kväll =( men men det dög nog med fika bröd.  Skulle behöva träna eftersom det var ett tag sen nu, jag har ju vart sjuk så det blev ju inget denna vecka. Men det är bara att ladda om tills nästa vecka altså i morgon =P

potatisgratäng står i ugnen lika så kycklingen som ligger i en stekpåse. Ska bli gott, jag blir så sugen på något salt när man ätit sött i 2 dagar nu.

lucia i morgon på dagis det ska bli så mysigt. Vi håller på att ladda kameran nu. viktigt

Hej hej

10 December

Och det är ingen vanlig dag för det är min älsklings födelsedag hurra hurra hurra ;D Hela 27 år blir han gammel gubben då. Han får pressenter av oss när han kommer hem från jobbet. igår lära han bara klämma och känna på paketen och tönta sig om var det var haa.

julfesten i går var väl helt okej. Maten var ju inte den bästa men kladdkakan till efterätt vägde ju upp det hela ;D Blev en cider till maten sen var det bra, det var inte så många som drack. Blev lite lekar och mitt lag kom 2:a. Var hemma kl 8 mamma fick hämta mig och skjussa hem mig. Fick kålpudding hemma hos mamma och pappa igår på dagen och hur gott var inte de då så säg ;D fick också matlåda som jag och Tindra ska äta till lunch i dag. tur vi har!

Måste också ner och handla i dag för det blir ju att göra tårtor för i morgon kommer det ju en hel del folk som är fika sugen =) Vill också få i mitt löshår för jag har ju lånat den där tången av en som jag inte känner. Till kvällen kanske det blir en tjejkväll hemma hos Elin i storvik och titta på idol, men hon var lite förskyld i går så hoppas hon mår bra i dag =P. Det visar sig.

Nu är det dax för Novis att sova en förmiddagslur.

trevlig helg


8 December

Äntligen en lugn stund i soffan =)

Barnen tittar på pippi nu innan kvällsmaten och dom är klistrade framför tv båda 2 konstigt nog. I dag blev det att hämta passen och jag kom in 10 minuter innan de öppna så vi fick stå och frysa en liten stund. Svängde in i valbo för inköp av klänningen som jag sett på h&m och så blev det ett par leggings från gina tricot. Mer hade vi inte tid med då Novis fick äta sin lunch i kundvagnen innan vi styrde hemmåt. Hämtade ut ett paket och lånade en tång för att sätta i löshåret med nu saknas det bara att sätta i det =) carro kanske kommer i kväll men det beror på om hon är pigg eller inte.

Har fixat uppe på Tindras rum, tog upp en hylla som stått ute på altenen som passade utmärkt i Tindras rum. Har också städat bland mina kläder som legat utspritt på Novelias rum så nu ser det bra ut ;D

Kolla sikka godingar




7 December

Goder afton!

Här hemma har vi nyss ätit köttfärslimpa, sås och potatis =) proppmätta sitter jag och barnen i soffan och Per gick ut i garaget för att måla på matsalsbordet och lite annat. Syster har också vart här och färgat min utväxt. Julia och jonna har busat med Tindra och Novelia. Dagen har gått då fruktasvärt fort i dag, jag stod och målade och tittade på klockan kvart i 2 och fick stressa iväg till dagis och hämta hem Tindra bus. Glömde ju bort att ta undan rollern så den torkade ju fast =/ men så kan det gå. Nu hoppas jag på att barnen vill somna tidigt så jag kan fortsätta måla och poa lite.

Imorgon tänker jag och Novis åka in till Gävle och hämta passen och svänga in i valbo för inköp av en klänning. =) Får se om Carro kan sätta i mitt hår i morgon med ;D

Dåliga bilder man f´år med min mobil, har ju slarvat bort sladden till vanliga kameran =(




6 December

Men vad segt klockan går!!! Jag tycker vi har gjort hur mycket som hellst nu på morgon kvisten. Kanske beror på att Novelia vaknade kl 6 och sedan inte vilja somna om. Tagit reda på tvätt, lekt, städat och självklart ätit frukost, bytt några blöjor, vaggat Novelia som sovit 45 min.

Haa Tindra då hon är helt inne på Pippi långstrump och det är så roligt för hon kan typ alla scener. När det kommer här kommer Pippi långstump då ska det dansas för fulla muggar. Och när fru prysselius kommer på cyckeln säger Tindra  alltid  Mamma! Det är väl för att vi cycklade så mycket i sommras. Så blir hon rädd när skyltdocks armen vinkar hejdå från sockerdricksträdet haha.  Vi tycker det är roligt.

Måndag i dag och vi ska på öppna förskolan, blir promenad ner dit.
Hinns inte mycket mer än så,


5 December

Vad tusan håller jag på med?? Självklart är det December men jag har lyckats skrivit November på två rubriker i rad =P jaja.. Har kanske för mycket att tänka på vem vet!

Söndag i dag och vi har hunnit med en vänta tur och retur till valbo, jag hade fått på mailen att atalje stor och liten var på besök i valbo =) Dom kommer från gotland egentligen och gör resor runt i hela Sverige. Dom fotade Tindra när vi var på öland när hon var ett halv år så det passade bra att dom var just här nu när Novelia snart är ett halv år. Det jobbigaste med i dag var att vi kom in till 10 för det var då det stod på mailen att det skulle börja men när vi kom dit skulle det börja 11. Vi fick gå runt och runt en stund.

I dag ska vi hem till Pers lillebror Johan för att träffas och äta julmat och dra lott om vem vi ska köpa julklapp till. Det är bra för då blir det inte så mycket julklappar. Barnen får ju som vanligt mycket julklappar men vi vuxna drar lott =) Är inte så pigg i dag men det får gå ändå. Tindra och Novelia och också snoriga och hostiga.

Gladast!!



Världens längsta ögonfransar


4 November

God morgon!

Lördag morgon och sitter i soffan och äter en mys frukost =) Har sovit ut ordentligt och jag känner mig som en hellt ny människa pigg och glad och saknar mina små hjärtan ;D Funderar på om jag ska passa på att sola en sväng som var 100 år sen kan ju va bra att börja samla på sig lite färg innan vi åker nästa månad =P barnen ska vi hämta vid lunch, vi åker bil ner så får Per ta alla grejjor med sig så går jag hem med barnen så dom får sova lunch.

Åh på mtv spelade de nyss Volbeat-fallen den är en av favaritlåtarna nu gud så bra den är. Vi gjorde ju en skiva med bara Volbeat för 1,5 år sen ungefär och den är helt spårlöst försvunnen så nu ska det göras en nya med nya låtarna också =) Ska nog knåpa ihop en hard dance mania skiva också. bra blandning.

För övrigt i dag så har vi direkt inga planer men det blir väl att hålla på hemma =)


3 November

Oj oj här hemma är det barn fritt och det är en sån jobbig känsla tycker jag, Per kan kloppla av och inte tänka på det men inte jag. Mammas go fior är hos mormor och morfar och ska sova där i natt =) Hoppas Inte mamma slipper vara uppe mycket i natt och att Novelia sover. En sak är säker iallafall att jag ska sova hoppas jag. Jag har världens bästa föräldrar som ställer upp på allt. =) Mamma erbjöd sig att ha tjejerna för hon är ledig i helgen och pappa är ju sjukskriven.

I dag har  jag och tindra vart och badat i badhuset, det var kul att ha lite ensamtid med henne och bara busa ;D Novelia fick stanna hemma med pappsen för hon är ju så snorig.  Nu så här på kvällskvisten sitter jag med en skål gräddglass för jag har så ont i halsen och det blev ju inte bättre för att jag badade. Jag har gjort massa nytta som att måla på allt som inte var vitt i hallen. Per håller på att såga upp ett stort hål i väggen ut på altanen för att sätta in vår nya altandörr som var bra mycket bredere än den som satt där =P Har ju hållt på nån timme nu.

ja bäst att kolla på idol nu.


2 December

och vi glömde öppna lucka nummer 2 och titta på julkalendern =P det blev lite stressigt i morse med allt. Åh jag har sovit super dåligt nu i 3 nätter eller Jag nä Novelia har sovit dåligt i 3 nätter och hon väcker alla i huset för hon har börjat vakna till och grina väldigt högt så jag vet inte om det är tänder eller växtvärk eller vad det nu kan vara =P Men på dagarna är hon super glad och kanske bara sover högst 3 timmar på en dag, helt normalt om man tittar på barns sömn. Men när ska hon ta igen nätternas sömn? det kan man ju fråga sig jag skulle vilja gå och lägga mig nu ja och sova till i morgon men det går ju inte =/.

På våran mätare står det -20 grader men jag vet inte om det stämmer för när vi var ut så känndes det inte så kallt. Vi tog bilen iallafall till dagis men jag tycker det känns så onördigt när det är så nära starta upp en bil och varmköra i 10 min sen köra till dagis på 1 min och sen hem igen. men men kan det sluta vara så kallt nu!!!!!!

Jag börjar också bli lite sjuk =( kännde på träningen i går att jag var seg i kroppen och i dag känns det konstigt i halsen och tårarna rinner på mig. trök. Bara negativt i dag.

Kanske blir trevligt mot kvällen om alla är friska och krya för ett besök på storviks marknad.

1 December

Väldig jobbig morgon var det här hemma när Tindra skulle till dagis och har vaknat på fel sida. Vägrade klä på sig, vägrade ligga still för byte av blöja, kastade yougurt på golvet, rev ur gummisnodden ur håret hela tiden och tjatade om mer meeeeeeer när hon fick sin första chokladbit ur chokladkalendern men vägare förstå att man bara får 1 om dagen! åh men nu är hon på dagis och har super skojj, jag fick en puss innan hon gick in. Blir att hämta upp henne strax före halv 2 då det är ett besök på bvc och föräldragrupp.

Novelia sov så länge nu på morgonkulan här så jag har hunnit plocka fram tomtar och bäddat i julpåslakan i sängen våran, plockat lite med de ena och det andra. Funderar just nu på vad jag ska laga för lunch åt mig själv? Kan det vara gott att göra en omelett med köttfärs eller älgfärs är det sen igår. =P Helst av allt skulle jag vilja ha en god sallad från hanssons eller depå ;D Synd att det är så kallt annars hade man kunna tagit sig en promenad ner och ätit nå gott med nån =)

Fick just sms att tjejernas pass har kommit så det blir att styra in bmw:n mot gävle någondag ska då också passa på att försöka hitta nån fin klänning till julfesten med jobbet nästa vecka =)


RSS 2.0