27 December

 
 
Lördag i dag och tänkte väl uppdatera lite nu efter jul här :) Dagen som man vänta på så länge gick över så fort. 
 
Julafton började hemma med paket öppning som tomten hade lämnat under granen när vi sov ;). Nöjda och glada barn och så klart föräldrarna. Fortsatte sedan hos mormor å morfar, hjälpte till med all mat, åkte Bob, titta på Kalle, åt massa julmat och tomten kom. Underbar dag/kväll i muntebo med hela min familj <3
 
 
Juldagen, började med packning och frukost mys hemma. Sedan åkte vi till malmjärn till Pers föräldrars stuga. Där firade vi jul nr2 med hela familjen Forsberg. Vi sov över, lika barnens faster Med familj. Grillade korv, tomten kom och massa julmat även den dag :) barnen lekte med julklapparna å med kusinera. Vi spela spel långt in på natten och några glas vin för mycket blev dr ;) nejdå roligt hade vi å viktigast att mitt lag vann
 
 
 Annandagen så åkte vi hem från malmjärn, elda lite hemma och drog till valbo där även alla andra var :) åkte sedan att fira min bror som fyllde år. Väl hemma igen tog vi de lungt. 
 
Idag lördag har vi nyss varit i muntebo å ätit mera julmat men nu är de slut på de :) nu får de räcka man tröttnar till slut på maten. Hockey å filmer blir det hela kvällen. :)
god fortsättning på er
 
i morgon åker vi till stugan och stannar över nyår ;) gott nytt år

22 December

Men nu ni, dan före dan =)
Det snöar ute och det är minus grader och vitt på backen. Gud så glad jag är i dag.
 
Undrar om fler tänker gå i affärer i dag? Jag å Per ska in senare i dag så får barnen vara med mormor å morfar. Vi ska ha bara köpa nån julklapp till jullotteriet och så ska jag göra en spraytan i Gävle.
Hinner dock inte med fotbollsträningen i kväll, vi ska få mat i muntebo när vi kommer hem sen =) lyx,
 
I helgen så var vi på ett fantastiskt julbord i Sundborn i Dalarna, det var vid carl larsson gården, så mysigt å juligt och inte på tal om maten =).
Vi har nu granen inne som är pyntad och fin, vi tog oss en tur i går efter frukost. Vi leta å kolla å ingen passade bra, sen så stod den bara där en fyllig fin gran. Lite roligt när vi skulle hem med den, jag körde å Per höll i granen med handen genom fönsterutan å den släpades lite i backen. Det fick inge bra så han kasta upp den på taket och höll i den genom att ha armen ut genom fönster på bilen =) haha roligt var de och in kom den.
Så nöjd med fransarna som vanligt bästa Elin <3
 
 
 
 

19 December

Fredag!!!
men den älskade dagen är här =)
Vi har haft julklappsbyte och massa fika tidigare i dag. Jag fick en jätte söt tomte, den kommer verkligen passa in hemma. Jobb fram till 13:45 som vanligt på fredagar. Vi tänkte bada men vi är lite snoriga jag å barnen så vi tänkte vara ute i dag. Ska hämta in lite mer granris och poa hemma. Laga god fredagsmat och ha fredagsmys.
Lungt å skönt med andra ord.
 
Helgen är planerad så, Jag å Per ska i väg och äta julbord i morgon i Falun =) Barnen får vara med mormor å morfar medans. Det ska fyllas på med fransar, slå in lite paket, ta in granen eventuellt.
 
Inte långt kvar till Jul nu.
ledigheten börjar snart <3
2 veckor och 3 dagar ledigt.
 
Tomten jag fick
 
 
 

18 December

Torsdag!!
 
Det doftar julmat i hela byggnaden här, det är dags för julbord på jobbet, mums
 
Det har kommit lite mer snö nu i natt så jag fick pulsa i snö till jobbet i morse och det gjorde ingenting =) Hoppas barnen har roligt när de leker ute i dag när de är ledig. Nu går de bara på måndag sen är de julledig till 14 Januari.
 
Längtar och längtar  tills ledigheten å julen och allt som hör där till
 
i dag så ska jag göra två kransar, sen så är det inte mycket planerat, vi kanske ska slå in några klappar ikväll när barnen somnat. Jag ska också ut på en löptur.
 
Lite juligt hemma
 
 

17

December
 
Lite puder snö på backen, det är minusgrader men inget mer än så. Lite juligare blev de allt.
Onsdag i dag, brukar vara fotbollsträningar då men i kväll är hallen stängd så då blir det löpning på egen hand. Har inte bestämt mig ännu vart, hur långt jag ska springa.
 
Barnen har gjort så fint julpyssel på dagis dessa dagar, vi måste in med granen snart så de får hänga upp allt fint. Men på söndag tror jag stor granen kommer in för den lilla vi har i hallen får de inte plats med sånt på.
 
Knäcken blev super god, för goda. Är det jul så är det =) tycker jag.
Nästa projekt blir julskinkan, mums
 
Mina fina flickor <3
 
 

16 December

Tisdag!!
 
Nä nu vill jag ha snö
 
I dag har vi bara planerat att göra knäck =), har lite tvätt och sånt, eventuellt blir det ett styrkepass hemma.
 
Här kommer recept på våran favorit kaka som vi bakar till jul =) från grunden kommer den från min mormor som brukar göra denna men utan dajm, det är något vi har lagt till =)
 
Recept kommer här
 
 

 
 
Du behöver (till kakan):
 
150 g Smör
2 Ägg
3 dl Socker
1 ½ dl Mjölk
4 ½ dl Mjöl
2 ½ tsk Bakpulver
1 pkt Saffran
2 tsk Vaniljsocker
Glasyr:
40 g Smör
2 ½ dl Florsocker
En skvätt vatten
1 Dubbeldaim
Så gör du:
Sätt ugnen på 170 grader (varmluftsugn:150 grader)
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg & socker ljust och pösigt.
Mortla saffran med lite strösocker & blanda sen mjöl, bakpulver, saffran och vaniljsocker,
rör om & rör sedan ner det i äggsmeten
omväxlande med mjölken.
Rör till sist ner det smälta avsvalnande smöret.
Häll smeten i en smord form (eller en form med bakplåtspapper).
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
När kakan svalnat kan du smälta smöret till glasyren, rör sedan ner florsockret
& dutta i lite vatten tills glayser fått en bra konsistens
& bre den sen över kakan.
Slutligen, strö över krossad daim

15 December

Måndag igen!!
meen sista jobbveckan innan julledigheten =) Det ska bli så skönt, längtar som bara den..
9 dagar kvar till julafron
 
Barnen är lediga i dag så de håller på å pysslar hemma, när jag kommer hem så ska de bakas rockey road, Sveriges mest bakta julgodis, enkelt och gott. Till kvällen blir det fotbollträning.
 
Rockey Road
 
Jag har
1 påse Dumle
2 st Daim
2 påsar skummtiomtar med jordgubbssmak som jag klipper i bitar
1 påse salta nötter
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
 
 
Blandra runt dem på en plåt med bakplåtspapper, smält chokladen över ett vattenbad, häll sedan över blandningen och rör runt. Låt stelna sedan kan du skära rutor och förvara i kylen.
 
Helgen i bilder
 
Shopping plus ikea där av lite korv ätning innan vi skulle vidare på kalas hos barnens faste Therese. gott fika och bus med kusinerna.
Tjejkväll hos Elin, blev bjuden på god mat, sedan blev Elin dålig och det visa sig vara magsjuka =/ japp vi klädde på oss och gick ner till affärerna där ridande Lucia kom =) mysigt med synd att Elin blev kvar hemma och blev dålig, men vi hann med att träffas nån timme iallafall. Väl hemma sen då tittade vi på 100 åringen, den var bra.
 
Söndagen så tog vi det lungt och skönt hemma med 3 dje advent, fika myste och pysslade lite julpyssel, När Per kom hem från sitt skift så åkte vi till högbo julmarknad, mormor och morfar haka på dem med. Men gud så mycket folk det var, bilkö och ja man fick träna sig fram om man vela kolla på sakerna som de sålde. Vi köpte inget, barnen träffa på tomten och fick lite godis. Stanna där av på Öob på vägen hem, Knäppte inga bilder från marknaden tyvärr.
 
 

12 December

Fredag =)
Härliga dagen är här.
 
Planer för helgen är att fira barnens faster Therese, ha tjejkväll hos Elin och titta på ridande lucia sedan så ska vi hinna med högbo julmarknad =) en mysig helg har vi framför oss
 
I går var vi på tomtekväll som sagt, köpte korv med bröd, godisklubba åt barnen, tävlade om pressent kort på ica, handla hem lite där i från med, barnen lämnade teckning till tomten och fick godis påse.
 
Novelia var lite skrajj för tomten <3
 

trevlig helg =)

11 December

Torsdag!
Lika som i går med vädret, regningt och plus grader.
 
Närmar sig helge n =) Känns som fredag i dag, efter jobb så ska jag bara hem en sväng, hämta familjen och åka ner på tomtekväll. Det hade ju vart mysigt med snö, lite mer stämmning då.
 
Tindra var väldigt trött i går efter hon busat på dagis hela dagem, sedan fortsätta busa med kusinerna, så hon somnade på skrivbordet efter maten =)
 
 

10 December

Onsdag!
I dag är det ingen vanlig dag för det är Pers födelsedag hurra hurra hurra =)
Paket å fika efter vi slutat jobbet i dag. Pers syster med familj kommer och svärmor och svärfar. De kunde inte komma i söndags när vi hade kalaset så de fick komma idag.
Blir inte så länge då jag slutar vid 16 sedan är det läggdags för tjejerna vid 19 tiden. Jag har träning vid 20 i kväll. Så ser dagen ut.
 
Grattis igen min älskade sambo och bästa pappan till våra barn <3

9 December

Tisdag!!
 
Solen skiner, det är runt nån minus grad men ingen snö.
 
I dag så är planerna så att efter jobb så ska vi åka och köpa pressent till pappa Per. <3
Till kvällen när barnen somnat ska jag ut på ett långt löppass tänkte jag.
 
I går så var det lucia firande på barnens dagis, jag hann bara hem så fick vi börja med att byta om till lucia kläder. Mormor och morfar kom och kikade också. De är så duktiga <3 Lagade mat och sedan var det Fotbollsträning.
 
 
En tråkig sak är att mamma och pappas hund Lady fick komma till himlen i går, hon var 8 år gamal och tyvärr är det så med större hundar att de inte lever så länge. Hon var dålig nu på slutet. Älskade fina Lady. Per fick berätta för dem i morse nu när han är ledig. De tog de bra, Novelia blev lite ledsen men sa sedan att nu är hon i himlen med morfar Sune =) Kommer säkert fler frågor när jag kommer hem.
 
Kärleksfulla Lady
 
 

8 December

Måndag!
Dagarna går och vi har redan haft andra advent, snart är det jul =)
Men jag vill ha snö, det var ju så mysigt i fredgas och lördags när det var lite snö och då fick jag mer julkänslor.
 
Helgen
Som sagt i fredgas var i badhuset efter dagis/jobb, sedan stanna vi till lite snabbr på affären så körde vi taco fredag när vi kom hem. Titta på idol finalen och bara myste.
 
Vackraste tjejerna <3 så lycklig  att vi har er.
 
Lördag så vaknade vi upp i bra tid inte för sent och inte för tidigt, började med frukost, fixade håret på tjejerna, knäppte julkort, det tog sin lilla tid de =)
Vi gick sedan ut, barnen lekte i snön, jag körde ved, Per fixade en bil. Sedan så var det dags för barnen att åka ner till muntebo till sin mormor och morfar med alla kusinerna och ha pepparkaks bak och fixa pepparkaks hus. Jag tog en löptur med Lova (svart viita hunden) . Hemma igen dags för matlagning vi åt ganska sent men det gjorde inget. Blev kyckling i sweat chilisås blandning med ris till. Sen började så mycket bättre och tjejerna gjorde kvällen en stund in i programmet.
 
Söndag- Vaknade i god tid =) runt 8 , tog mig en löptur, sedan bakade vi i hop saffranskakan med dajm på. Dusch och fix, sedan pysslade vi hemma, la upp fika, tände ljus, städa lite och sen kom gästerna för att fira Per som fyller år på onsdag. Han fick massa fint =) Avsluta kvällen med pizza
 

5 December

Fredag!! Det snöar ute och det tycker jag är bra =) Vill verkligen att barnen ska få vara ute och bygga snökojjor, snögubbar, åka bob och bara vara ute å leka. I dag efter jobbet så ska vi åka och bada, det var ett tag sen nu men det är för det har varit massa annat inplanerat på helgen. Inte långt kvar på arbetsdagen. Till kvällen ska de lagas någon god mat och kika på idol finalen. Övrigt i helgen så ska barnen ner till muntebo till mormor pch morfar och baka med alla kusinerma, mys pys, vi ska också fira Per i helgen som fyller år =) Vill ni baka den godaste fudgen?!!! Kolla här Polly Fudge 3 dl grädde 1 dl ljus sirap 2 dl socker 50 g smör 140 g polly godis Koka grädde, sirap och socker tills att smeten precis klarar kulprovet. Rör ner smöret så att det smälter helt. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner pollygodiset så att det blandar sig helt och allt godis smält. Häll upp i en form på ca 15*20 cm och låt svalna. Ställ den sedan i kylen, gärna över natten innan du skär lagom stora bitar av den.

4 December

Torsdag!
Då var det nedförbacke till helgen =)
 
I morse var det Tindras tur att få gå till tandläkarn, hon var så duktig så. Hon gillade verkligen inte bananlacken hon gick och harklade sig lite efterråt. Lämna dom på dagis och gick till jobbet sen. Tindra ska tillbaka i mars för att fota tänderna för hon tappa de så tidigt och henens vuxentänder har kommit upp på nederkäken och de vill se hur de andra tänderna ser ut bakom mjölktänderna som ska tappas =)
 
Har i dag en planerad promenad med syster när jag slutar, barnen vela ha lite kusin mys så de ska få vara med dom medans. Sen ska vi pyssla i hop en tomte med granris att ha ute vid bron, den kommer bli så fint. Det är någonting nu varje dag fram till jul. Dessa förberedelser =) älskar det <3
 
Mina Favoriter på julen
                
 

3 December

Onsdag!
 
Idag kör första onsdags träningarna i gång, vi har tidigare haft på torsdagar kl 18 som har vart en dum tid tycker jag. Men nu blir det 20:30 och så ska vi ut och springa innan, perfekt tycker jag =). Hinner dock bara träna till 21 i dag då Per ska ut och jobba natt.
 
Bygget i går med pepparkakshuset blev bra =) Tjejerna gjorde ett gott arbete. den lyser upp så fint nu i köket för vi satt in en ljusslinga i huset och prydde med bomull runt om så det ser ut som ett vinter hus.
 
 
Barnen verkligen älskar den här högtiden med jul, de är så lyckliga å glada. det händer så mycket varje dag nu fram till jul =) All förberedelse som hör där till.
 

Snart premiär för Sune i fjällen, den ska vi bara se =)
 
 
 
 
 

2 December

Tirsdag!!
Kommer lite lätt små vita flingor farandes i luften, hoppas på lite mer snö =)
 
I dag har tjejerma bestämt att bygga ihop pepparkakshuset och dekorera det, så de ska vi pyssla med när jag hämtar dem från dagis sen. Sedan de vanliga med tvätt och matlagning, (blir lax i kväll). Ska också köra lite styrka sen när barnen somnat så de slipper se mamma hålla på i vardagsrummet  ;)
 
Dessa ska jag porva i veckan här
 

Chokladfudge med sötmandel

45–50 bitar

400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad

Garnering
florsocker

 

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.

3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.

5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.

chokladfudge1


1 December

December
Julens tid är här, vinter träden bär lite frost men inte snö som många önskar. Jag vill gärna ha snö runt julen det blir så mycket mer stämmning då. Barnen fick öppna sin första lucka ur kalendern i morse, de var glada och förväntansfulla över att se julkalendern på tven med. Jag gick till jobbet så jag få se julkalendern i kväll om jag hinner de före fotbollsträningen.
 
Helgen har varit bra som vanligt, kommer bilder här.
 
 
Team efterrätt, den blev god, men hade gärna vela ha saltlaktits istället för sötlakrits. Efterrätten gick hem hos många, Olle som var chef där var väldigt rolig och trevlig. Vi laga maten, vi åt tre rätters, städa undan, prata och skratta massa. Alla gjorde en bra insatss.

Lördag morgon, vaknade när Per gick upp till jobbet, kunde inte somna om. Låg och drog min innan jag ringde mamma och hörde hur det gått med tjejerna. Kl 9 var jag i muntebo typ. Fika lite där sen åkte vi och kikade på Jonnas innebandy match. de vann med 24-1 såå duktiga.
 
Fortsatte sedan ner till årets tomtesmyg =) Alltid mysigt. Kvällen spenderades hemma med familjen, vi laga god mat och bara var.
 

Första advent, mys frukost med första ljuset tänt
 

Vi satt igång med julbak, tjejerna var såå duktiga att baka, pepparkakorna gjorde inte jag något av alls de skötte dom själva, ja jag stoppa in och ut dem ur ignen som förvisso fungerar igen. Den retades med oss i lördags kväll.
 

RSS 2.0