28 November

Måndag!!
 
Men vilken helg det varit, det har gått i ett hela tiden, stress hit och dit uscha men så är det när det blir mycket att göra. Har inte hunnit mnjuta av en första advent som jag vela, nog kom allt upp i fönstren men allt som ska ner i källaren då? usch å säda hann jag inte. men jul blir det ändå =)
 
Fredagen.
 
Direkt efter jobbet så satt vi i gång att baka, blev pepparkakor, lussebullar och pepparkakshus, men det blev stressigt ändå med att packa sen de som skulle med upp till Jessica för barnen skulle sova där och jag och Per åkte i väg på julbord i falun. vi tog tåget dit  och det var smidigt och bra, gott jukbord och bra show =)
 
 
 
Lördagen efter uppvak så hämta vi hem tjejerna, började plocka lite hemma hängde upp nån gardin å stjärna och så sen kom bror med sina barn Bianca å bella så jag var barnvakt åt dom =) Hann dock inte pynta nå mer och saker överallt, pjuu, vi åkte senare till tomtesmyg i torsåker. efter det så blev det mat och sen bastu hos grannarna. Mycket trevligt.
 
 
Söndagen.,så fixade vi en mysig första advents frukost sedan lära vi åka till sandviken på rusta för att köpa kablar och sånt till några julstjärnor, skarvsladdar med mera, stress hem för att barnen skulle på baskalas hos bästa vännen Nelli, efter de stressa vi hem för att sedan åka till torsåker på mat och lottning av julklappar =) Vä'l hemma så skulle barnen i säng och jag och Per krigades med de sista julstjärnorna som skulle upp och städa undan kartonger, lampor å blommor. pjuu vilken helg.
 
 
I dag så är det miniträning för tjejerna, jag och per skulle behöva åka till toys för att hämta julklapparna som vi beställde dit =) Sedan har jag fotbollsträning. Jag ska stressa ner jag ska =)

25 November

Fredag!!
 
Det är ett väldigt tjat om black friday! får sms och mail från alla håll och kanter i dag =)
 
Snart hemgång, hämta hem barnen från fritids, vi ska sätta i gång att baka pepparkakor och lussekatter. Blir att julpynta lite med =) Mysigt!!! julmusik är ett måste.... Efter de blir det att fixa i ordning oss för julbord borta i Falun, jag och Per tar tåget dit så är lilla syster snäl och hämtar oss sen. Barnen får sova hos moster Jesica. Ska bli gött med julbord och underhållning.
 
Bildresultat för julbordBildresultat för julbord
 
Mycket mer som händer i helgen, ska vara barnvakt i morgon åt Bella å bianca, sen ska vi på tomtesmyg sedan blir det mat och bastu med grannarna mot kvällen, Söndagen lika så fullt upp, badkalas och sedan mat och lotto dragning i torsåker med Pers familj så vi vet vilken vuxen vi ska köpa julklapp till =)
 
 
 
 

24 November

Torsdag!!!
 
Så ja snart helg!
 
I dag har Barnen innebandyträning, jag tänkte jag skulle hinna med lite hemma först med jul dekorationer =) Hissgardinerna sitter uppe iallafall =) I morgon kommer belysningen upp med.  Få se om Tindra vill träna med de mindre barnen, hon får om hon vill annars tränar hon nu med med flickor som är 1 år äldre änenne men Tindra är ju född i januari så hon är bara 1 månad mindre än många som fyller sent på året.
 
Första träningen med flickor 07/08 Hon var ju så nervös först och vela gärna titta på vid vissa övningar, men det gick bra för henne tycler jag =)
 
 

21 November

Måndag!!
 
Helgen har varit så lugn å skön. Nu vardag igen och alla dessa sysslor. I dag har barnen mini träning och jag har fotbollsträning.
 
Fedagen
Hämta hem tjejerna från skolan och åkte hem och packa badkläder och bästisen Nelli följde med till badhuset, Tok tjejerna.  Blev övernattning för tjejerna hos Nelli så jag å per Hade tomt hemma så vi började rusta övervinigen i hallen.
 
 
 
Lördag morgon, tog en skön sovmorgon, ut med jeppe på en promenad och en sen frukost. Vi åkte till Korså julmarknad. Mysigt som vanligt, åkte detta år dit tills de öppna så det inte skulle vara så mycket folk. God fika hann vi med =)
 
 
 
Söndag, lika här en skön sovmorgon, ut med en promenad med Jeppe, sen kom barnens kusiner upp och busade sp blev det en pizza lunch.
 
 
efter allt slöande i helgen så var det skönt med en jobb och en massage =) En tjej på jobbet kom hem och masserade mig och det var hur skönt som hellst.
 
 

18 November

Fredag!!!!!
 
åh vad skönt. Snart hem gång och helg, ska hämta barnen när de slutar skolan, sen bär det nog i väg till badhuset. =) Efter de blir det att laga nån god mat och dricka ett glas vin och mysa ner oss i soffan. Lugn skön fredag med andra ord..
 
Har inte mycket planerat i helgen, det är korså julmarknad hela helgen så kanske man tar en tur upp dit. Det visar sig.
 
I går var det innebandy träning och det går bra för systrarna Forsberg =)
 
 

17 November

Torsdag!!
 
Denna vecka har sprungit i väg härligt. Helgen är välkommen =)
 
Veckan som varit har de varit fullt upp med olika aktiviteter som både jag och barnen varit på. Våra olika träningar och skjussa hit och dit. =)
 
Lika i dag, skjussa dem på innebandyträning.
 
första advent börjar närma sig, jag har redan fuskat lite med att äta julskinka och pepparkakor med ädelost på ochäven lite julmust =) Har satt upp två hjärtat i fönstret i köket som lyser. Vill börja baka massa godd julgodis å lussebullar. Snart så.
 
Lilla Jeppe =) så glad han ser ut haha
 
 

14 November

Måndag igen!
 
Ja helgen går ju så hiskeligt fort ju!!
 
I dag har barnen miniträning de ska på, sen hem och äta mat sen ska jag i väg på min fotbollsträning. Nu börjar inomhussäsongen igen =) Det är faktiskt roligt tycler jag.
 
helgen
 
Fredagen så passade vi på med ett bad efter jobb och skola. mormor och barnens kusiner följde med. Bianca och Bella.
 
 
Lördagen höll vi på hemma, tog en löptur på mamma och pappas band. Tindra sov hos emma och Novelia och nelli sov hemma med mig, Per jobbade natt så jag blev inte ensam. Hade massa ljus tända och tittade på så myc´ket bättre. Dock började de brinna i en ljuslykta så det lukta brännt hemma ett bra tag och stearin över golven =( ska skrubba med massa diskmedel och varmt vatten fick jag höra.
 
Söndag och farsdag
 
 
Vi firade Per när han vaknade upp från sitt nattskift, han fick lotter och godis av barnen =) åkte hem till min pappa på eftermiddagen han fick lotter och godis av mig med =) blev inte många knop sen, höll på lite ute, barnen skulle åka skkidr, sen fick de basta hemma hos grannarna och rulla i snön =)
 
Ute dag i går
 
 

11 November

Fredag!!!
 
Äntligen säger jag. Snart lunch det blir på grillköket i dag. Sedan är det hemfärd och hämta Tindra hemma så ska vi på utv samtal. Efter det ska vi bada och mormor och barnens kusiner följer med =)
 
Blir bara lungt å skönt till kvällen. Bara mysa.
 
Mys hunden Jeppe
 
 

10 November

Torsdag!!
 
Ja helgen står för dörren =) Härligt.
 
Kallt å friskt ute i dag med en massa snö som kommit
 
Jeppe gillar snön
 
 
I går var vi och fick mat hos mamma och pappa och frira henne en gång till =) Det bjöds på smörgåstårta som var hur go som hellst och till efterrätt blev det choklad lassange!!! hur gott var inte de tro?? mums men mastigt.
 
 
Här är receptet
 
 
 

1 paket Ballerina
6 msk smält smör
200 gram cream cheese
4 msk socker
2 msk mjölk
3 dl vispgrädde
1 paket chokladpudding (exempelvis Ekströms 120g) + 5 dl mjölk att blanda puddingpulvret med
choklad till garnering

Gör så här:

1. Krossa kakorna och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut kaksmulorna i botten på en form och låt stå svalt några minuter.
2. Mjuka upp cream cheesen i en mixer eller med elvisp. Tillsätt sockret, två matskedar av mjölken och en halv deciliter av den vispade grädden. Bred ut cream cheese-blandningen över kaksmulorna i formen.
3. Blanda ihop chokladpuddingen och låt den stå svalt och stelna.
4. När chokladpuddingen stelnat, bred ut den över cream cheese-lagret i formen och ställ svalt några minuter.
5. Toppa lasagnen med resten av den vispade grädden. Sprinkla över choklad.
6. Låt stå svalt några timmar, gärna över natten.
7. Servera och njut!

chokladlasagne

 I dag är det dags för innebandy igen för tjejerna =)

 

 

 
 

8 November

Tisdag!!
 
Hipp hurra för min kära mamma som fyller 60 år i dag =) oj oj så gammal du blir eller ??? I morgon kommer vi och äter smörgåstårta hos dig =) längtar. Vi firade mamma på cinderella kryssningen för en månad sen.
 
 
I dag är det inte mycket som är planerat, handla hem lite mat, hålla på hemma, skott igen ser det ut som =P
 
i går kvar det kladdkakans dag vi lagade ingen kladdkaka för vi försöker hålla oss borta från socker så gott de går denna månad, =) blir ju så mycket av det i december,
 
Favorit kladdkaka just nu är denna
 
Kladdkaka med pepparkaka smak!
 
 
pepparkakskladdkaka5
 

150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Lätt försiktigt ut några pepparkakor ovanpå smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.


7 november

Måndag!!
 
Vilket snö väder vi har. En hel del snö så här tidgt på året, jag tycker de kan komma runt första advent annars blir vintern så lååång.
 
I dag efter jobb så ska tjejena bara byta om och åka vidare på deras miniträning de har på måndagar, jag ska passa på att skotta. Lär hjälpa min gamla karl som har ont i ryggen =)
 
Bilder sen helgen
 
Fredagskvällen var det dags för halloween disco på lillåskolan. Barnen fick ha en varsin kompis med sig och de hade haft super skojj.Hemma så åt vi god mat och kikade på idol innan vi alla blev trött och la oss i tid. =)
 
 
 
Lördag morgon.
 
Började med en härlig promenad med Jepper sen efter vi fått i oss frukost så åkte vi till borlänge och leklandet leo stod på listan. Det var super trevligt där och stort och mycket att göra för barnen så dit åker vi fler gånger =)
 
 
trötta och sluta efter vi kommit hem, Jag laddade om batterierna och åkte ner till muntebo för att springa på bandet där =) Novelia gick lite bus eller godis. lugn kväll hemma i tv soffan, somnade även tidigt denna kväll =)
 
Söndag morgon, god frukost med julmusik och julskinka på mackan =)
Jag pysslade hemma med en krans till ytterdörren, var ute i skogen med jeppe å hämta granris. Höll på inne och poade med de mesta. Barnen lekte med kompisar. =)
 
 
Barnen har också börjat på innebandy och de tycker det är jätte kul =)
 
 
 

4 November

Fredag!
 
Ja nu är det snart helg igen och så har det hunnit blivit November här på bloggen =)
 
I dag är det dags för tjejerna att gå på halloween disco, de ska ha en varsin kompis med sig. som dom längtar..
 
Sedan sisst
 
bio besök har vi hunnit med, vi såg Trollz den var super bra =)
 
 
Kalas i bmx hallen =)
varit i Avesta =)
 
 
Hälsat på barnens minsta kusin på Forsvebrg sidan =)
 
Lilla Adrian
 
 
 
I helgen så ska vi besöka leos Lekland i Borlänge, det har barnen vela gjort länge =)
Sen får vi se vad som ska göras.

RSS 2.0