31 Januari

Sissta Januari!
 
Kall dag i dag. Börjar alltid morgon med att gå med Jeppe så skön start på dagen och så blir man pigg. I bland hinner jag längre å i bland kortare.
 
I går började Tindra med sin teater på entre ungdom och det var jätte kul enligt henne, hon ska spela snövit =)
Fick hjälp i går med att hämta på fritids å skjutsa till folkan, snälla syster ställde upp då per jobba eftermiddag och jag slutar efter 15. Tur man har familjen =)
Tog en fin bild i går när solen gick ner, det var ljust ända tills 16:30 i går =)
 
 

30 januari

Måndag!
 
Denna månad är snart slut så är det februari snart =) Hemma har vi nu en 8 åring, så mallig å nöjd efter helgen. Veckan här så börjar Tindra med teater på entre ungdom. Sedan deras innebandy träningar. Jag ska ta långa promenader denna vecka och börja jogga igen så man får upp konditionen, den är inte på topp nu sen efter cupen då jag började med att göra illa knä så det var 1 vecka vila med det, sedan blev jag sjuk så då blev det vila 1 vecka till. Så nu är det dags för träning.
 
Helgen i bilder.
 
Fredagen så var det pyjamas party, Tindra bjöd hem tjejerna från klassen å lite fler kompisar. Hon var så nöjd över alla sina presenter hon fick, Tjejerna som kom var nöjda med lekarna, pizzarn å godis å snacks =)
 
Lördag
Började morgonen hemma med frukost å promenad med Jeppe sen åkte vi till hoforshallen för att först kika på kusin Jonna som spelade match och sen Tindra som hade match =) De vann å var så duktiga. tindra var nära att göra 2 mål lill stumpan.
 
Väl hemma igen så förberedes det för att Tindra skulle i väg på disco på Folkan =) Hon blev upphämtad av kompisen Fanny =)
 
 
Söndagen
 
ställde klockan på 7 så smygde jag och Novelia ner för att fixa frukost och hämta paketen så gick vi upp och sjöng för Tindra. Så glad och nöjd blev hon
 
 
Vidare sen till Sandviken för Novelia hade samling kl 9 på jernvallen. De spelade matcher med knatteligan. Duktiga dom var både vinst, oavgjort och förlust. Åt lunch där sen åkte jag och Tindra hem för att förbereda kalaset som var kl 14. novelia fick åka med Selina och anna hem =) Novelia gjorde mål på sista matchen så duktig och synd att jag inte fick se det. =)
 
 
Kalaset gick fint, ännu mer fina presenter å pengar. Nu ska hon shoppa loss i sthlm nästa helg =)
 
 

27 Januari

Fredag!!
 
Jises helgen är här =)
Denna helg kommer gå i ett. I dag ska Tindra ha pyjamas party för tjejerna i klassen, blir pizza, lekar med mera =)
Lördag så blir det innebandymatch för Tindra, sedan ska vi fixa tårta, sen ska hon på Disco på kvällen med en kompis. Söndag så fyller hon år så vi ska fira henne på morgonen med sång och presenter, sen ska vi åka till sandviken då Novelia ska spela innebandy match =) Sen hem och förbereda inför släkt kalaset. Fullt upp med andra ord.
 
I veckan här har jag också varit hemma från jobbet då jag varit så hes så jag trodde jag aldrig skulle få en röst tillbaka igen. Nu så är den tillbaka =)
 
Lite bakning i onsdags
 
 
Klippte Tindras hår i veckan med. Nu blev det tjockare och finare.
 
 

23 Januari

Måndag igen!
 
Har precis käkat lunch. Inga planer i dag, har väl tvätt å så hemma som lär göras, Per ska in till sjukhuset och hälsa på sin mormor som fått en stroke. Tråkigt, barnen blev så ledsen när vi berättade för dem. 
 
Helgen som gått
 
Badhuset fredag sedan mat på Pinchos på kvällen, mycket trevligt och gott
 
 
Lördag morgon ringde klockan 6:30 då förberedde vi oss och åkte på samling vid hoforshallen då Tindra skulle spela match i Gävle. På vägen dit så började oljelampan att lysa så typiskt så jag svängde ini sandviken då för att köpa olja men det var stängt då på morgonen, Då fick jag svänga in vid hagaström i stället för att köpa och fylla på, Vi kom iallafall till gävle och Tindra fick komma lite senrare men de hade iallafall glömt alla match kläder hemma i Hofors så de fick vänta ett tag på att kunna byta om och värma upp =P Matchen var spännande och så många chanser de hade men det slutade 4-3 till Gävle. Vi stanna till i valbo och handla lite
 
 
Kvällen så var vi bara hemma
 
 
Söndag
Höll på hemma sedan skulle vi på Dop för lilla Adrian som skulle döpas. Fint och roligt då den mellersta grabben i syskonskaran börja leva rövare så vi skratta alllihopa. Gott med fika efterråt, Melissa följde med med hem sen då de lekte några timmar.
 
 
 

19 Januari

Torsdag!
 
Fint med helg snart.. Kommer vara en händelserik helg.
 
Tindra ska spela sin första innebandymatch så då åker vi till gävle 7:30 på morgonen, lite tidigt men vad gör man inte för sina barn =) Blir besök i valbo på hemvägen fixa dop present och present till svärmor som fyller år den dagen. Vi ska också på dop i helgen för Adrian, barnens kusin =) I morgon är det badhus ocg sedan ett besök på Pinchos.
 
I dag är det de vanliga dagliga bestyret skjutsa Novelia på innebandy träning, laga mat och plocka hemma.
 
Kanske vi passar på och bakar något i helgen med om Tid finns.
 
Detta såg gott och fint ut, chokladbollar på pinne med fint strössel
 
Bildresultat för chokladbollar på pinne
 
Tårta?? vad ska man hitta på till sin 8 åring då?
 
Fyllning är betämd , hennes favoriter
Bildresultat för nutella Bildresultat för hallongrädde
 

16 Januari

Måndag!!
 
Tillbaka på jobbet igen efter helgen.
 
Ny vecka nya utmaningar. Är väl som förra veckan, skjutsa till barnes träninger, promenader med Jeppe, träning för mig. Fredagen blir det Pinchos besök med familjen, vi bokade bord här om dagen =)
 
helgen som varit
 
Badhus fredag, på kvällen blev vi solo jag å per då barnen vela sova över hos sina kompisar.
 
 
 
 
Lördagen, vi var ute mycket. jag var också barnvakt åt brosarns flickor, vi åkte sen till Falun för att köpa nya vinterskor åt Novelia. Hitta lite annat smått å gott med.
 
 
Söndag
 
Började morgon med att Kika på tindras innebandy match, hon spelade inte men snart är det hennes tur. Väl hemma fick Novelia hem en kompis så de lekte mtcket. Jag å Tindra bakade lite muffins. Blev en film på eftermiddagen och popcorne. =)
 
 
 
 

13 Januari

Fredag den 13 onde =)
 
Äntligen fedag och helg =) Jobbar bara 2 h till sen blir det raka vägen hem. vi har faktiskt inte mycket planerat i helgen och det är skönt. Ska ha fasters tjejer hos oss på lördag en stund. Vi ska kika på Tindras innebandy match.
 
Ha en fin helg =)
 
Får se om det blir bad i dag, vi brujar ju bada på fredagar så . =)
 
mera bakning
 
Strass kakor
Bildresultat för kakor

40–45 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
100 g mörk choklad, smält

 
Annons

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

3. Tillsätt potatis- och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en lite lös deg.

4. Spritsa ut degen med en sprits försedd med stjärntyll till längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–13 min. Dela längderna i 3–4 cm långa bitar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna ligga kvar och kallna på plåten.

5. Doppa ändarna på kakorna i smält choklad. Låt kakorna stå en stund i kylen så att chokladen stelnar. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.

 

 Dansk Drömkaka

DSC_6924

 

Kaksmet:
3 dl socker
4 st ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker

Topping:
125 g smör
3 dl farinsocker
½ dl mjölk
3 dl kokosflingor

Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Smält smör i en gryta och tillsätt mjölken. Rör ned den ljumma blandningen i äggmassan och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker, blanda försiktigt.

Häll smeten i en liten långpanna (24 x 38 cm) med bakålåtspapper och grädda i 180 grader i 20 minuter. Gör under tiden toppingen.

Smält smöret och tillsätt mjölk och farinsocker. Rör ned kokosen och rör till en jämn smet. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över kakan. Höj ugnsvärmen till 200 grader.

Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få lite färg. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad.

 

 
 
Är du en jordnötsälskare borde du absolut testa dessa! De är väldigt smidiga och går riktigt snabbt att göra.
 
8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
225g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl sirap
200g mjölkchoklad
 
Häll sirap, strösocker och jordnötssmöret i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen och ha medelhög värme. Det får inte koka. 
Blanda rice crisp och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan jordnötssmörsmeten över puffarna. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, ca 20x30 cm. Tryck ut smeten jämnt i formen och ställ in i kylskåp. 
Smält chokladen över vattenbad. Häll sedan chokladen på kakan och bre ut ett jämnt lager. Ställ kakan i kylskåp. 
Skär sedan bitar som du tycker är lagom stora och servera sedan.
 
Snickerskakor
 
8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
225g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl sirap
200g mjölkchoklad
 
Häll sirap, strösocker och jordnötssmöret i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen och ha medelhög värme. Det får inte koka. 
Blanda rice crisp och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan jordnötssmörsmeten över puffarna. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, ca 20x30 cm. Tryck ut smeten jämnt i formen och ställ in i kylskåp. 
Smält chokladen över vattenbad. Häll sedan chokladen på kakan och bre ut ett jämnt lager. Ställ kakan i kylskåp. 
Skär sedan bitar som du tycker är lagom stora och servera sedan.
 

12 Januari

Torsdag!!
 
Håller på att planera Tindras pyamasparty hon ska ha när hon fyller och sedan vad jag ska baka till kalaset för släkten =)
 
Övrigt i dag har Novelia innebandyträning så blir väl inte så mycket gjort. Ska eventuellt ta en löptur senare i kväll få se väglaget =)
 
 
Hitta detta goda recept i dag från
www.jennysmatblogg.se
 
Gräddkola snittar

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 gram ako-kola ( gräddsmak )

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.

IMG_7070

Nu kan du baka in den hackade kick-kolan . Dela i tre och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler

 

Dumle brownies

IMG_4064
Det här behöver du till formen 20*25 cm:

100 gram smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
15 hackade dumle

1 dubbeldaim

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte.
Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter. Hacka daimen genast och strössla över. Ställ sedan kallt i 2-3 timmar innan servering.

Galet god och så enkel att göra. Fungerar bra att frysa in.

 

 


11 Januari

Onsdag!!
 
Såå dålig uppdatering här. uselt. Man kommer av sig liksom.
 
Jobbar på in i de nya året. I dag började skolan också igen så barnen har haft ett skönt långt jullov =)
 
Sen sisst har vi varit ute mycket, åkt skridskor, avrit i skogen, spelar fotbolls cup i ockelbo,
I dag har Tindra innebandy träning. Jag funderar på att bli medlem i fabriken så jag kan gå dit och träna.
 
 
 
 
 
 

2 Januari

Ja ha då var det nytt år igen då 2017 =)
 
Måndag!
 
Tillbaka på jobbet efter en skön julledighet med familjen =) men det gick så fort som vanligt. Tänkte lägga upp massa bilder från våran jul och nyår =)
 
Badhus dagen före julafton
 
 
Bingolotto med familjen =)
 
 
Julaftonsmorgonen då tomten hade lämnat ett stort paket utanför deras dörr =)
 
 
Höjdpunkten var när barnen fick öppna sin marcus & martinus paket =) vi ska till sthlm och kika på dem den 11 februari. Blir hotell och shopping med =)
 
 
Julafton fortsatte hemma hos mamma och pappa. Kikade på kalle och sedan började vi med maten =) vi sov över så kunde barnen gå och sova när de vela. Mysig julafton.
 
 
Juldagen så åkte vi till torsåker för att fira jul  med pers släkt
 
 
Annandagen blev det bio och shopping =)
 
 
mellandagarna bjöd skogmys med grillad korv =)
 
 
träning får man inte glömma.
 
 
Nyår började vi med korvgrillning med barnens kusiner och föräldrar.
 
Sedan mot kvällen kom syster med familj och mamma och pappa. vi åt 3 rätters, spela spel och mycket skratt blev det den kvällen haha. När vi skulle bära ut brickan med all champange så tappa syrran några glas i golvet och så tog mamma över medans syrran tvätta av sig vid duschen men hon råka ha på takduschen så hon blev rätt blöt =) Medan mamma stod i hallen så skratta vi för fullt och ännu mer glas åkte ner (plastglas) men kladdigt värre i hallen. Vi kom ut i tid iallafall och tittade på fyrverkerierna och fick lite champange iaf =)
 
 

RSS 2.0