13 Januari

Fredag den 13 onde =)
 
Äntligen fedag och helg =) Jobbar bara 2 h till sen blir det raka vägen hem. vi har faktiskt inte mycket planerat i helgen och det är skönt. Ska ha fasters tjejer hos oss på lördag en stund. Vi ska kika på Tindras innebandy match.
 
Ha en fin helg =)
 
Får se om det blir bad i dag, vi brujar ju bada på fredagar så . =)
 
mera bakning
 
Strass kakor
Bildresultat för kakor

40–45 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
100 g mörk choklad, smält

 
Annons

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

3. Tillsätt potatis- och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en lite lös deg.

4. Spritsa ut degen med en sprits försedd med stjärntyll till längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–13 min. Dela längderna i 3–4 cm långa bitar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna ligga kvar och kallna på plåten.

5. Doppa ändarna på kakorna i smält choklad. Låt kakorna stå en stund i kylen så att chokladen stelnar. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.

 

 Dansk Drömkaka

DSC_6924

 

Kaksmet:
3 dl socker
4 st ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker

Topping:
125 g smör
3 dl farinsocker
½ dl mjölk
3 dl kokosflingor

Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Smält smör i en gryta och tillsätt mjölken. Rör ned den ljumma blandningen i äggmassan och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker, blanda försiktigt.

Häll smeten i en liten långpanna (24 x 38 cm) med bakålåtspapper och grädda i 180 grader i 20 minuter. Gör under tiden toppingen.

Smält smöret och tillsätt mjölk och farinsocker. Rör ned kokosen och rör till en jämn smet. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över kakan. Höj ugnsvärmen till 200 grader.

Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få lite färg. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad.

 

 
 
Är du en jordnötsälskare borde du absolut testa dessa! De är väldigt smidiga och går riktigt snabbt att göra.
 
8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
225g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl sirap
200g mjölkchoklad
 
Häll sirap, strösocker och jordnötssmöret i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen och ha medelhög värme. Det får inte koka. 
Blanda rice crisp och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan jordnötssmörsmeten över puffarna. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, ca 20x30 cm. Tryck ut smeten jämnt i formen och ställ in i kylskåp. 
Smält chokladen över vattenbad. Häll sedan chokladen på kakan och bre ut ett jämnt lager. Ställ kakan i kylskåp. 
Skär sedan bitar som du tycker är lagom stora och servera sedan.
 
Snickerskakor
 
8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
225g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl sirap
200g mjölkchoklad
 
Häll sirap, strösocker och jordnötssmöret i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen och ha medelhög värme. Det får inte koka. 
Blanda rice crisp och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan jordnötssmörsmeten över puffarna. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, ca 20x30 cm. Tryck ut smeten jämnt i formen och ställ in i kylskåp. 
Smält chokladen över vattenbad. Häll sedan chokladen på kakan och bre ut ett jämnt lager. Ställ kakan i kylskåp. 
Skär sedan bitar som du tycker är lagom stora och servera sedan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0