27 Juni

Torsdag!!!
 
Och jag har semester nu ;D jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjj
 
Ska bara handla lite å packa allt så allt är klart =) Har bara en match som ska spelas i sandviken i kväll sen åker jag upp till stugan direkt efter matchen det blirmånga mil och sent men bad gör de =) att få vakna upp brevid mina små hjärtan gör mycket ;D Ett glas vi ska jag ta när jag kommer fram och bara njuta
 
Planer för i sommar
Vara i stugan
Besöka astrid lindgrens värld
Öland
små turer som Furuvik
 
 
Mycket sol vill jag ha ;D
 
 
Uppdaterar väl bloggen lite då och då under sommaren.

26 Juni

Onsdag!
 
Semestern närmar sig ;D
 
Saknar barnen ännu mer i dag, prata med dom tidigare i dag och fråga saknar ni mamma? mmm sa dom sen prata dom om att de hade målat på varandra. =) Lite trök väder i dag, blir att städa lite hemma, finns ju inga leksaker mer som ligger i vägen å deras rum är städade å fina.. I kväll blir det fotbollstränng och Per ska jobba natt så jag bllir helt själv hemma.. uvvva..
 
Gårdagen blev de poolhäng hos grannarna, klippte gräs, hängt tvätt, middag med Per, vi spela yatzy och åt jordgubbar med grädde senare in på kvällen =) Per föreslog att åka till lappens å äta glass men vi tog en yatzy kväll hemma.
 
 
Mina älskade små hjärtan
 
 
 

25 Juni

 
 
Tisdag!!
 
Fin väder, jag ska hem och lägga mig vid grannens pool å sola å bada =) Klippa gräs blir senare i dag de, ingen stress nu inte när inga barn är hemma. Så tyst och konstigt hemma, inga leksaker på golvet eller någon som ropar mamma... Prata med domtidigare i dag de hade de så bra uppe i stugan =)
Träning i går kväll vi var få personer och det är ju sååå tråkigt, hoppas det vänder
Ingen match i dag utan på torsdag.
 
Sommaravslutnigen i går var super mysig =) med festis å melon å massa nnat gott
 
 
 
 

24 Juni

Sista veckan på jobbet snart äre semester ;D lovley
 
Skjussa ner barnen till mamma o pappa i morse de ska vara där tills jag slutar, sen ska vi på dagis avslutning Per slutar 4 så han hinner med han också =). Sen tar pappa med barnen upp till stugan så ska de vara där uppe med dem, jag åker upp efter matchen på torsdag verkar det som nu =). Per kommer upp på fredag efter jobbet.  Mamma tar med min mormor å alla packning å Jacob å Jonna tidigare i dag så dom kommer få jätte roligt denna vecka ;D
Jag få syssla med fotboll ja hela veckan
 
Midsommar är över och vi har en 3 åring nu och jag å Per har vart förlovade i 6 år, amma o pappa har vart gift i 30 år så det var mycket som blev firat ;D
 
dagen före midsommar så blev det inhandling av massa paket till Novelia som hade 3 års kalas =) Vi gjorde tårta å stressa mest hela dagen =) Hon fick mycket paket som sagt och hon blev nöjd.
 
Midsommarafton. Vakna lite för sent stressa lite, kl 10 var vi i muntebo började plocka blommor, fixade stången och massa kransar =). Sedan vart kl 12 hem och byta om och sen ner till mamma och pappa igen dags för buffe, fira mamma och pappas 30 åriga bröllopp med jordgubbar å champange. Lillasyster fick pressent som fyllt år. Halv 3 gick vi ut till alla andra fikade och dansade runt midsommarstången =) Tipspromenad och jag kom på 3dje plats stort de jag som är så allmänbildad haha eller inte.. Sen blev det förberedelse för grillning, efter de den årliga fotbollsmatchen vi hann spela en stund sen kom ös regnet. =P. kvällen tog slut efter 22 då Tindra slockna på mormor å morfars soffa.
 
Midsommardagen  ,Novelia fyller år =) hon väckte oss och fråga om hon skulle få sina paket haha, så vi gav henne paketen och sjöng för henne hpn blev super nöjd go hjärtat.  fortsatte dagen med att åka ner å handla sakerna till lekarna. Vi har årligen fest hos oss då grannarna kommer och syster å johan.  Vi åt först sill lunch hos gry å patrik, sen skjussa vi ner barnen till mamma och pappa så de fick sova där =) Jacob å jonna med.  Vi samlades hos oss och föreberede all mat och sånt, sen dela jag ut lagen och sen fick de gå tipspromenad, de var så nyfikna på vad som skulle komma skall, ¨Började med första frågan, vem är snabbast? 1. Viktoria x Rickard ? 2 Tobbe?
Vi skratta så vi höll på att dö, först skulle de ha vasselin på näsan sen med armarna på ryggen så skulle de välta ur muggen med bommulsbollar och sen tillbaka med dem, några åkte ner på golvet och några vela inte släppa från näsan ;D Vi fortsatte sen hela kvällen med olika grenar, ballonger, slå in paket, äta munk, kinderägg med mera =) Höll ut till 02
 
Sov länge igår, vi gjorde inte många knop ;D
 
bilder
Novelias kalas i torsdags
Pizza ï kungsgården på torsdagskvällen =)
 
Midsommarafton i muntebo
 
 
Jag och Otto tog en löpning i lördags
 
 

19 Juni

Onsdag!!
 
Sista arbetsdagen för denna vecka ; hur underbart är inte det så säg =)
 
Är rätt stel i kroppen i dag, var på en promenad nyss och benen fick knappt att gå på nu vet jag att man går på fötterna! =) Matchen i går blev förlust sur förlust inge kul att förlora. =/ Jag gjorde mål på en straff och det var skönt och det fanns hopp i matchen i första perioden allt känndes bra, men sen tappa hela laget i andra halvlek som en epedemi som drar in över oss. Nog om de träning i kväll.
 
Hemma så ska det klippas gräs io dag, baka de sista, Tindra vela leka med Filippa så får se om hon kommer =) Lär städa i kväll efter träningen så jag slipper stressa med det i morgon..
 
Tjejerna går sista dagen på dagis i dag sen väntas 7 veckors sommarlov för dom ;D
 
 
Igår efter matchen
 
 
 

18 Juni

Säger grattis till min lillsyster som fyller år i dag hurra hurra ;D
 
Barnen somnade tidigt i går det vill säga efter middag å dusch kl 18, Per sov som ett barn då han med, jag hade lite långtråkigt när jag väntade in fotbollsträningen. I dag 'är dom utvilade och jag somnade vid 22 och vaknade när åskan slog till halv 6 tiden, men jag är pigg ;D inge hals ont som tur är blir match i dag hemma på stålringen.
 
Novelia tjatar om sitt kalas hon vill att det ska vara nu men snart är der torsdag =) go ungen, jag säger så här på torsdag kommer släkten så får du paket åååå tack mamma säger hon haha..  Blir svårt att åka och handla åt den lilla damen hon talar inte om vad hon vill ha, jo en ny skarkcykel ska hon få det vill hon ha bara med 2 hjul =)
 
 
 
 
Lite smurfar till hennes smurfhus, ah får se vad jag hittar på när jag åker in på torsdag =) Per jobbar så jag får åka själv å barnen får leka med mormor å morfar medans
 
 
 
 
 

17 Juni

Midsommar veckan är här!! =)
Underbart
 
Kort vecka och jag känner mig så glad i dag när man vet att det är midsommar snart och semestern närmar sig ;D
 
Helgen så har vi gjort lite allt möjligt =)
 
Fredag- Träning och studenfest hos grannarna =) mkt god mat och vin
 
Lördag- Blev fiske vid lissjön och sedan var det cirkus =)
 
Söndag-  Barnen var på barnkalas hos Anton =) sen kom farmor å farfar å grattade Novelia för de kunde inte komma på torsdag när det är tänkt kalas =) Vi grillade på kvällen och så hade jag gjort en rabarber/jordgubbs paj =) barnen slockna före 19 så de var pigg i morse när de skulle till dagis =)
 
Jag har ingen telefon =( den svarar inte när man försöker låsa upp den, nya delar beställda så hoppas de kommer snaaaart... Vi har bytt bil =) till Audi Eriks gamla å han tog våran.. jag var inte riktigt med på det först men sen blev det bra. Nyttigt att byta så man inte fäster sig så mycket till en bil =) Vi hade ju bmw:n i 4 år ändå. kanske kan bli en nyare sån sen vem vet,. =)
 
 
 Sebba
 
Tindra å majja å Novelia äter pannkisar
 

Novis
 
 
 

13 Juni

Torsdag!!
 
jeeej fredag i dag då vi är ledig i morgon ;D
 
Trök väder i dag, fy... Blir att vara inne sen tror vi ska möblera runt lite på barnens rum, Per ska jobba eftermiddag så vi får underhålla oss själva.. Gräset klipptes i går och rabarbersaft gjordes.
 
Vill ni också göra så gör man så här ;D suuuper enkelt å gött
 
 
 
 
 
 
Ingredienser

1kgrabarber 1.5lvatten 4.5dlströsocker 1stcitron, saften

 
Gör så här

                            1.                                 Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

                            2.                                 Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

                            3.                                 Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

 

Blev ingen match på lördag heller som jag hade planerat, men blir fiske på förmiddagen och cirkus på eftermiddagen istället...

 

I morgon fredag så ska vi fira grannen som tar studenten =) ev hinner jag med lite löpning före hoppas de..

 

 


12 Juni

Onsdag!!!
 
Närmar sig lunch  och jag vill äta min matlåda nu =) jätte smarrig ost å skink sallad.
 
Flickorna är med sin moster i kyrkan och kikar på sin kusin Jonna som har skolavslutning i dag så skulle de få fika =)) Per hade lite jobbigt i morse när klänningar skulle på och håret skulle fixas ;D
 
I dag inga större planer, klippa gräs och vara hemma, ingen träning i kväll Per jobbar Em.
Kanske ställer mig och gör rabarbersaft får se hur det ser ut med tiden =)
 
Kort från kyrkan
 
 
Blonda jag , saknar det lite men är nöjd nu med ;D
 
 
Hade Bianca mys i söndags =))
 
 
 
 
 
 

11 Juni

Tisdag!
 
Är så trött i dag, försökte pigga upp mig genom att ha sommriga kläder i dag =) Trött är jag för att båda barnen sov i våran säng i natt, den ena gnissla tänder och den andra snurra å rulla å grejja, och sist men inte minst min kära sambo som snarkar och byter sida varannan minut, suck Barnen vela inte sova i sina sängar försökte flytta dom men de var envis å skulle sova med mamma och pappa.. =P
 
I dag skulle det vara match men den blev inställt på grund av att huge inte hade folk till i dag. den blir flyttad får se om det blir match på lördag istället. Blir i vilket som hellst träning i kväll,,
 
I går skulle det vart dagis sommarfest men den blev inställt pga väderet så den blir ett nytt datum.. =) är ju så mysigt så hoppas det blir snart =)
 
Här är tårtorna som Novelia ska få på sitt 3 års kalas ;D gud så jag har letat runt efter fina goda tårtor
 
 
1 burk sötad kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1½ dubbeldajm (
3 dl vispgrädde

1. Koka burken med konderserad mjölk i en kastrull med mycket vatten, det ska täcka burken hela tiden. Koka i 2½ timma utan lock. Fyll på vatten emellanåt om det behövs.
2. Skölj burken i kallt vatten och låt svalna helt.
3. Ta fram en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter, och klä den med plastfolie.
4. Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med smöret, mixa lite till.
5. Tryck ut digestivekexen i formen och stoppa in i kylen i 1 timme.
6. Rensa, skölj och dela jordgubbarna.
7. Finhacka dajmen.
8. Vispa grädden, häll i ca 2/3 av dajmkrosset.
9. Ta ut formen ur kylen, lossa botten och dra försiktigt loss plasten. Lägg upp på fat.
10. Bred ut kondenserade mjölken, spritsa eller bred ut dajmgrädden, lägg på jordgubbarna och strössla över resten av dajmen! Låt stå kallt tills servering :)
 
 
 
 
 
Ni som vela baka dumle snittarna kommer receppt här
 
Sega Dumlesnittar
 
ca 45-50 stycken
200 gram margarin 2,5 dl strösocker 1 msk sirap 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4½ dl vetemjöl
ca 10 stycken Dumlekolor
 
 
 
 
 
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg.
Hacka 6-7 Dumlekolor i små bitar och häll ner i smeten. Rör om så att alla kolor blandas med smeten.

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg.

Hacka resterande Dumlekolor, ca 3-4 stycken, i små bitar. Strö över bitarna över längderna och tryck till lite lätt så de fastnar i degen.

 

Grädda 13-15 min i 200 grader. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

 

Här är andra tårtan men jag tänkte ha fingerkex runt =)

Fyllning blir det dumlefluff (grädde med smält dummle)

Sedan Hallon kesella

 

 

 


10 Juni

Måndag!
 
Tillbaka till jobbet igen, efter en låååång ledighet. Var så trött i morse när klockan ringde även fast jag somnade vid 22 igår.  Kollade på en bra film i går The passeges eller hur de stavas.
 
Haft en härlig ledighet ska försöka komma i håg vad vi gjorde.
 
Tisdag, gick hem vid lunch, hämtade tjejerna sen bakade vi lite ka´kor och dyligt, sen åkte jag på match och kom hem sent.
 
Onsdag, fin väder då  badade vi poolen på förmiddagen och sen var det dags för ett besökhos Tandis för Novelia, hon var så duktig och hade så fina tänder =) Efter de åkte vi till högbo med Elin å Thilda och spenderade eftermiddagen där. Novelia snurra å snurra på en gånga där så när vi åkte hem så var de kö å varmt i sandviken å då kom det en spya i baksätet gud så lesen hon blev men det gick bra, var ju inte bara 1 jordgubbe hon hade ätit under dagen haha.. Träning? nä vi var bara 4 stycken så vi passa lite sen hade vi möte ett tag..  
 
Torsdag
Fin väder, gick ut tidigt efter frukost å la oss i solen ;D eller la oss vi fixade på gården och fyllde poolen, mesta dels låg vi vid grannarnas pool. Gjorde en rabarberpaj som vi åt, var ju trots allt nationaldagen =) Grannarna fikade mes oss. Sen grillade vi med grananrna med jätte trevligt ;D
 
Fredag, fint väder ;D frukost intagen på altanen, så mysigt att sitta där, vi åkte sedan ner på bruktet åt på grillen med mamma å pappa sen gick vi runt lite, barnen åkte karuseller, Per passa på att handla medans vi gick runt, Blev en joggingtur med Sandra och Emma, skönt.. Blev grillning sen och vin med syster och familj.
 
Lördag- växlande molnighet, tog oss till ankracet, ej någon vinst med det srverades glass, fiskedam, ostkrokar och festis så barnen fick en hel del ;D Lunch hemma sen åkte vi ner med syster och jonna, Kolla lite på starkaste man och åkte karuseller ;D kika bessemerstjärnorna. Grillning sen när vi kom hem Per fixade lyx middag =))
 
Söndag- regn regn, vi var inne å bakade bullar och myste, sen sprack det upp, kikade in jeepar i böle, hälsade på kusin Bianca som sov över hos mormor å morfar =).
 

4 Juni

Tiisdag!!! då äre fredag för mig ;D hoppas på en kort arbetsdag det visar sig framåt lunch =)
Lång ledig då tills måndag, ska bli så skönt har sagt det förut.
 
Hoppas på lite värme för det var inte alls skönt i morse inte.. i kväll vankas det borta match i Gävle och jag ska skynda mig hem från matchen så Per får gå ut å göra sitt natt skift sen blir han också lång ledig =) undrar vad vi ska hitta på? hade vart trevligt med stugan, sen äre det också bessemer, vet inte om vi ska gå ut någonting det visar sig =)
 
Detta bakade vi i söndags inte såå långt kvar tills Novelia fyller 3 år ;D ute i god tid jämt ja.
 
 
 

3 Juni

Måndag!
 
Hej Juni!! =)
 
Snart slut på denna arbetsdag, ska hämta barnen på dagis sen får vi se vad vi hitta på , tvätt å plock å lek ;D.. kvällen avslutas med fotbollsträning. Syster kommer ner lyssnar på sovande barnen förhoppningsvis, med 100 % så sover dom nog.. Per jobbar em/natt denna dag så han ser vi i morgon =)
 
Denna vecka jobbar jag bara i dag ocg i morgon sen blir jag lååång ledig såå skönt ;D  får se vad vi hittar på ser ut att bli lovande väder.
 
Helgen var underbar , mycket grillning och sällskap, badning å solning. mycket trevligt. I går så badade vi i tolven det var ju så kvaft ute.
 
bilder från helgen
 
 
Lekstugan som fick lite hissgradiner å städning =)
Tindra badar i mormor å morfars pool 22 grader =)
 
Glass på time medan Tindra var på kalas hos sin dagis kompis Nima ;D
Detta var 22:00 på kvällen de lekte så bra och hade så kul. Grannarna som bor längre upp på gatan Malin å linus barn Ida och anton =) å ja Tindra har sockor på sig hon hade kätt ut sig sa hon =P
 
 

RSS 2.0