30 November

Då så sista November nu, skönt att kliva in i December för då känns det mer som jul. Och jag kan inget annat än att klaga på det kalla vädret =( för de första så kan vi inte vara ute så länge då fryser barnen även fast man klätt på dem mycket. För det andra blir det för kallt i garaget så vi kan inte måla de möbler som är kvar. För det tredje så dras det mycket pellets den är snart slut med i dag får vi påfyllning så jag måste hålla mig hemma. eldar för fullt i barskamin så värmen inne är det inget fel på ;D I dag ska Jonna vara hos oss och det passar bra för Tindra älskar att leka med henne och jag får lite lugn och ro =P eller lite iallfall har ju en till liten Vilda!

Var nyss upp och provade massa gamla kläder och jag blev så glad för jag kom i några gamla jeans som jag älskar ;D Bästa i dag.

Julbak i helgen som var =)


29 November

Måndag igen då!

Tycker att det är alldeles för kallt ute, det kan åtminstonde hålla sig under 10. jaja det går ju inte att bestämma direkt. Får se om vi tar pss ut på en promenad efter lunch då. Nu hålls det på att tvätta och damma av i vardagsrummet. Småtjejerna tittar på pippi helt klistrade är dom. Det ska hinnas med ett bvc besök i dag också för Novelia ska få 5 månaders sprutan =/ stackars barn. Kanske hjälper till att slänga massa skit från mormor och morfars hus, dom har flyttat till lägenhet nu och det är massa saker som inte får plats, kanske man kan hitta något fint ;D

Bilder från festen ;D

Anna & jag



hela havet stormar. skit kul men jag åkte ut todogt båda gångerna. alla fuskade ju ! =P


Blev lite för mycket för min kära sambo ;D


27 November

Lördag!

ska strax hoppa in i duschen men skriver ett snabbt inlägg här ;D

Till kvällst blir det 25 års fest uppe i haifstugan, mamma och pappa ska sitta här hemma hos oss och vara barnvakt. Mamma jobbar ju i morgon annars hade de fått sovit där, Pappa klarar inte av att ha båda 2 själv då han knappt kan gå på foten =P. Snällt att dom vela vara hos oss då.

I dag har vi bakat lussebullar och hunnit med att smaka några också =) plus lite julmust =P det var min lunch de. Gick en kort promme med massa snö i motvint =/ drygt.

lite kort på hissgardinerna bland annat.




26 November

Fredags kväll!!

Sitter i soffan och håller på att somna, det har verkligen vart fullt upp hela dagen ända sen vi vaknade. Vi drog in till Gävle vid 10 och fixade pass åt tjejerna. Gud så gulliga dom blev och det gick jätte bra dom var så duktiga så. Sedan blev det ikea för lunch och lite handling av ljus och korgar till hyllan som Per ska måla på söndag, vi fick vänta så länge på färgen synd de annars hade vi kanske vart klar ;D Vi var också in i köpis och handlade lite
kläder bland annat och pressent till Ante =) svängde också in på ica maxi i sandviken och rusta för inköp av lite julklappar åt Tindra och ljusslingor till trädet ute på gården =P ja sen hem då och julpynta upp allt. Bara vårat sovrum kvar nu, måste köpa julblommor i morgon för det ser lite tomt ut i fönstren.

gud så trött jag är nu liksa så min andra hälft. Vi har möblerat om i vardagsrummet också. Just ja jag och Tindra bakade pepparkakor också. Vad mycket också det blev då =P

Tror det får bli sängen nu.

Får se lite kort i morgon då



25 november

Sitter med Novis i knä hon har nyss vaknat upp från sin förmiddagslur. Snart ska vi bege oss ner till mitt jobb för att hälsa på för det var länge sen nu. Sen blir det hansons med elin och jessica ;D gotti gott. Tar oss en promenad ner och lagomt hem sen för att hämta hem Tindra på dagis. Sen ska det hem och målas så vi kan julpynta i morgon nu. Hälsa på mor och far ska vi nog också klämma in för jag måste ner och handla hem bak grejjer. Det ska bli snickerskakor, pepparkakor och lussebullar, sen är jag klar ;D

Hoppas på att hitta någon som kan sätta löshår också men det löser sig alltid. Om inte annat så får jag köpa mig en egen tång och lära syster hur man gör. =) hellst vill man ju slippa de. =P

ja kanske jag skulle locka till de slitna hår jag har då, skulle vilja klippa till mitt hår klippa upp det lite och sen sätta löshår så det inte blir så kort. (Mycket man vill som sagt) Vill tatuera in novelias namn också nu när jag har Tindras namn på ena armen.

jaja hej hej

Igen

Åh vet ni jag har nyss  vart ut på en kort promenad men jag blev så blöt om fötterna för jag drog på mig ett par vinterskor/stövlar som inte tålde vatten så bra. Nu skulle jag ta av mig dom så lossna ena saken till dragkjedjan så jag får inte av mig skon =/ blött å kallt ju jag har försökt med allt men jag tänker inte klippa upp skon för så billig var den inte! Ringde Per han slutar om 1 timme så han får hjälpa mig då, han bara skratta åt mig. jaja får sitta här med en sko på då.

Appropå något helt annat är det någon här som har en tång som man sätter i löshår med? såg att det fanns att köpa men jag vill ju bara ha lite fint långt hår över jul här. =P


24 November

Mitt i veckan!

Denna vecka tycker jag går segt, det är bara för att jag längtar tills helgen så mycket =). Då blir det ju julpynt, 25 års fest och annat skojj. Jag kom och tänka på en sak nu att när jag var yngre vela jag ha allt som man vela ha bara ha och ha, men det försvinner väl när man blir äldre tänkte jag? phuuuu det är lika i dag med det är så mycket jag skulle vilja ha och man vägrar förstå att man kan inte få allting heller.

igår bakades det en hel del bullar, dummlekakor och saffrans kaka. saffrans kakan tänke jag att vi skulle avverka på söndag när det är första advent, mys frukost onyttig frukost men ack så gott.

Måste göra en brasa nu och bädda rent i sängarna

vi hörs

åh vi hinner tyvärr inte bada på fredag.



23 November

Tisdag!

Lämnat Tindra bus på dagis, nu har jag och Novis hela dagen för oss själva och det ska vikas tvätt, promenera, hänga upp en jul utebelysning på altanen. Det är sista dagen på behandligen för Novis så hoppas det har gått över nu. Måste boka tid för efterkontroll för henne.

I eftermiddag blir den en hel del pulkaåkning för det bara älskar Tindra

Har inte mycket att skriva om känner ja. Det kommer bilder på fredag då vi bestämt att det ska vara klart här hemma ;D

Öppna förskolan igår



Baddax



Hahahahaha

22 November

Vi har i stort sett nyss kommit hem från öppna förskolan. Det tog en stund att gå hem då det var alldeles måddigt efter vägen. Novelia bjöd verkligen på sig själv där nere hon var på toppen humör, skönt att pencelinet börjar värka nu. Väl hemma vela Tindra åka lite pulka så visst fick hon göra det. Per har gjort en brasa nu för vi blev lite fryssen. Kollade igenom reklamen och fann massa goa baktips, blev så sugen att börja baka nu. På fredag ska vi baka lussebullar och pepparkakor. Det ska också bakas massa annat gott då Per fyller år snart. Snickerskakor är ett måste, lika så dummlekakor.

I dag är redan kvällsmaten fixad då jag stod och rullade köttbullar tidigare i dag. =) skönt.


Uppdatering sjukstuga

Novelia hade öroninflamation i båda öronen så nu har hon fått pencelin stackarn. Tänk om jag inte hade kollat upp det i dag så hade hela helgen gått och hon hade inte mått så särskilt bra. Tur att vi fick medecin och det ska botas.

För pappas del så var det inget som var brutet som tur var men en reäl stukning så han blir sjukskriven några veckor. Då kan han ju baka massa gott och vi komma ner och fika ;D bra ideé va?

Nu ska det blir fredagsmys


19 November

Fredag!

Bästaste dagen i veckan.

Jag och Per har precis målat på muren och den blev kanon fin, nu återstår det bara att måla all panel och list i köket så är det klart! =) Vi ska ta ett litet avbrott för att bege oss till hoforshallen men det är bara Per och Tindra som ska bada för Novelia är sjuk, hon har feber. Natten som var var inte skojj då hon sov så orolígt, från kl 02 var jag vaken till 06 sen tog Per över. Novelia och Tindra sover som stockar ute i vagnen. Bara bra för Novelia att sova ute i friska luften och hon fryser garanderat inte i sin åkpåse. Men jag vill kolla upp med Hc så det inte är öron eller något annat som spökar för febern började igår och hon gnäller hela tiden. Dom skulle ringa halv 3 så jag får väl pallra mig dit medans bad baddarna badar ;D

Helgen kommer bjuda på massa målning, så har vi bjudit hem farmor/farfar på mat i morgon. Kanske ett besök på rusta för lite grejjer jag vill ha.

Stackars min Pappa som gjorde illa foten igår på jobbet, hoppas det inte blev bruten men det får vi ju svar på sen.

Ha en bra helg alla

Gud vilken inspiration jag har med julpyntet



18 November

Torsdag!

Vilket innebär helg från dagis i slutet av dagen, Tindra är så himmla go lill hjärtat vill bara mysa och pussas och sjunga dag ut och dag in.  Novelia är mer nöjd nu när hon äter massa mat och får ersättning så snart är det dax för att sova borta någon natt ;D vi är ju bjuden på 25 års fest så vi ska se om någon är intresserad av att ha barnen då. Skulle vara så kul att göra något utan barnen och ta ett glas vin som jag inte gjort på 2 år =P men med våran otur så är det ingen som kan ha tjejerna.

Så fort Novis vaknar ska vi ner på bruket för lite ärenden. Per är ledig i dag och i morgon så han håller på och fixar här hemma så vi blir klar någon gång. Måste blir klar nu innan första advent när det ska julpyntas en hel del och innan Per fyller år. Muren ska jag måla i morgon och säkert en hel del panel och listor =P

Hoppas på ett besök på badhuset i morgon också.

17 November

Onsdag

vi har nyss kommit in efter 1 timmes promenad med malin och lilla Ida, det var skönt att gå ikylan. Tindra bus är på dagis och hon sa inte ens hejdå åt mig hon tog bara Filippa i handen och gick in =)

Undrar vad jag och Novelia ska göra i dag då? blir väl lunch och en till promenad fast lite kortare, ska tvätta upp lite soff överdrag och köksstolsdynorna så visst har jag att göra men det är tråkiga sysslor. åh inget roligt har jag att skriv om heller. Jag tror mjölkstockningen har släppt för jag har ingen feber och inte alls lika ont och mjölken börjar försvinna =)



Här går det undan kan jag lova det är bäst att passa tårna och hälsenorna för anars gör det ont när Tindra kommer i full fart med Novis

16 November

Och jag kunde ha mått bättre!

Vaknade i natt med jordens smärta i bröstet och frossa, jag har åkt på mjölkstockning nu när jag sluatat amma. Huvudvärk hade jag också fy vilken natt. Nu sitter jag och pumpar ur och tagit en alvedon hoppas på att må bättre. Jag kan knappt bära Novelia för så fort man nuddar till bröstet gör det skiiit ont.  men det går väl över om jag minns rätt efter Tindras tid.

Igår var vi på det första utvecklingssamtalet någonsin och det går så bra för Tindra hon är sån snäll kompis och bra förebild för de mindre barnen =) mmm man blir aldeless varm i kroppen när man får höra gott om sitt barn.

I dag ska det städas och plockas och målas, hann tyvär inte det igår då det var öppna förskolan så allt sköts åt sidan. Blev super glad att funktional moves är flyttat i tid på onsdagar =) jeej gillas!!

Nu ska jag ringa och höra vart mina julgardiner har tagit vägen ;D


13 November

Tjilivippen!

Lördag kvällst!

Här går nalle puh för fulla muggar fast det är julfirande och väldigt mysigt att titta på, en annan längtar ju hur mycket som hellst. =) Per och grannen fogar köks och hall golvet så vi blir kvar i vardagsrummet tills det är klart. Så fort det är klart ska det lagas mat som består av kycklinggryta med ris. Mamma och pappa har nyss vart upp och hälsat på en sväng. Vi har hunnit fram och tillbaka ner på bruket för att införskaffa farsdags pressenter åt min pappa och pappa Per ;D

I dag har Tessa och lilla Alva vart här på besök och tjejen hade blivit så stor för det var ett tag sen nu vi träffades. Vi tog en promenad och prata massa så tjejerna fick sova, tråkigt plask väder bara men det gick bra lite blöt om fötterna bara. Dagen har gått så himmla fort i dag synd de.


12 November

Skönt då vare fredag igen då =)

Fick massa gjort igår då vi skickade efter julkort och massa andra kort. Skicka efter julklappar åt mormor/morfar farmor/farfar. =) Tindras julklappar har vi börjat med det är så mycket vi vill ha åt henne medans Novelia inte alls behöver mycket, lite spel dosor och leksaker lite kläder i strl 74, 80.

I dag ska Per jobba em och får se vad jag och barnen hittar på för något. Glass ska det handlas hem iallafall gud så gott med chokladsås på. Hinns inte med någon spinning i dag heller, det hade vart skojj. Kanske mamma/mormor är ledig ah vi får se vad vi hittar på =)





11 November

Torsdag igen då jag tycker att det bara blir torsdag hela tiden konstigt de, det går så fort i veckorna så man knappt hänger med. Jag försökte gå och lägga mig brevid Per en stund nu men jag kunde inte slappna av jag har så mycket att poa med så men jag är grymt trött. Per har jobbat natt och det känns det som om jag har gjort också. Kanske somnade vid 23 sen vakna Novis och vela ha mat, slockna om nä då kommer en plogbil och hyvlar av vägen så jag trodde att huset skulle gå sönder och han höll på ett bra tag. Då vaknade Novis igen men somnade om efter en stund med lite klapp på rumpan. Somna om, Tindra kom in vid 5 snåret och krånglade lite innan hon somnade om. vid 6 tiden kom Per, halv 7 vaknade Barnen upp. =)

Härligt väder var det också jag trodde det skulle vara kallt men det var skönt så i dag blir det en till lång promenad ska försöka gå så att man kan gå till dagis direkt och hämta Tindra vid 2. Övrigt i dag blir det nog en hel del rustandes när Per är ledig i dag. =)

Tindra är tokig i mössor hon ska klä på sig hela tiden och syster


Tänkte jag skulle visa er hur fint det lyser på altanen med alla små led lampor som lyser upp, innan snön kom =)

(dålig bild)



Ah jag fattar inte hur jag kan ha träningsvärk än efter fm passet i söndags? går ju varje söndag men denna träningsvärk slår ingen annan gång. Vill gå på önsdagar också men jag är ett slakt kl 20:00 på kvällen. Nu ska jag leta efter fina bikinis som jag måste ha när vi åker, kolla efter ny barnvagn och bilbarnstol.

hejhå


10 November

Haaa denna gång stava jag inte fel på rubriken =P jag får många klagomål av min  kära sambo och min pappa att jag stavar fel och skriver fel men dom skrattar bara och tycker det är roligt. Jag skriver tydligen fel ordspråk osv ;D

Onsdag- Tindra fick gå på dagis i dag då hon var super pigg och klättra på väggarna här hemma ;D snööö sa hon i morse när vi klev upp och javisst fasen vad snö det hade kommit. Vi tog sällis med malin bort till dagis och vi fick gå med våra stora syskonvagnar mitt i vägen =P Vi tänkte ta en prommis efter lunch också, trevligt med sällskap och titta på lilla Ida =) övrigt vet jag inte rikigt vad dagen bjuder på lite pepparkakor oh mjölk kanske. Längtar tills vi får baka lussekatter här hemma muuums.

lite kort på våra projekt vi håller på med som tar tid.

Fönstrena före med fönsterbräda



efter med inbyggd fönsterbräda och självklart ska det målas vitt



Tjuvkik på hallen



Högbo


9 Noember

Tisdag förmiddag och hemma hos oss roar Tindra Novelia i baby gymmet. Dom är snoriga båda två så Tindra får vara hemma från dagis i dag. I natt sov Novelia oroligt så hon fick ligga på en kudde mellan oss så fick jag klappa henne på rumpan mesta dels hela natten. Trött ja

Helgen

Lördag
Då var det ju alla helgonas dag, vi gjorde god mat, var över till grannarna på fika =) åkte till kyrrgårn och tände ljus för min farmor och farfar och alla andra var så duktig och hade ficklampa eller liknande och vi hade ingenting och vi såg ingenting heller men det var ganska mysigt =P

Söndag
Då far vi till högbo för en familje mys dag och det hade vi, fint väder och god korv =) har kort i kameran men orkar inte lägga upp nå bilder nu.

Måndag
Min kära mor fyllde år så vi fick god smörgås tårta och vanlig tårta ;D

För övrigt i dag blir det att poa hemma,promenad och träniing.


5 November

Fredag yeeeesss!!!

Jag är på toppen humör i dag då jag fått sovit jätte bra ;D Nu var det bara Tindra som drömmde nå roligt så hon låg och skratta och sa neeej några gånger. Novelia vaknade bara 1 gång och vela ha mat =P. Gav Novelia ersättning innan sovdax så det kanske var det som gjorde det. Vi tränar på med flaskan och ersättning.

Planer för i dag då vi tänkte åka in till Gävle och valbo i dag jag och min familj ;D Per är ledig i dag så då passar vi på att göra något roligt. På söndag ska vi göra en rolig utflykt. Men i dag ska det shoppas ;D alltid skojj blir besök på ikea också. Först Jula då det ska inhandlas lite Per grejjer. Bilen kommer bli super fin med nya kjol paketet på men jag får hoppas att jag inte sladdar av det nu när det blir halt och vinter som jag är ganska dukltig på. (att krocka) =/

För övrigt ska det väl handlas hem massa godis då det är halloween =P Massa barn brukar komma och knacka på. Pumpan ska vi fixa i kväll och ställa ut.

Kanske ni kan få se bilder på hallen om det hinns klart nu ihelgen med målningen =P



4 November

Börjar med att säga att min blogg handlar om mig, min familj och huset som är ett rent projekt ;D Ni väljer att själva att läsa eller inte =P

Då så då var vi hemma igen på sandgatan. Har väl inte hänt så värst mycket i dag jag har mest varit trött och less på allt. Mesta dels motgångar nu, som  sömnen, internet, bilen, men det blir bättre.  Bilen måste ha ett nytt batteri tror ja för i går och i dag tog det tid för bempan att starta, bara man åker en stund hinner den ju ladda sig. Vi beställde mobilt bredband från Telia och vi fick inte igång det för simkortet saknades.

Sen det här när man hejjar på folk så smittar det ju av sig ganska mycket om någon hejjar och är glad så blir man ju glad själv. Men tyvärr möts man av sura, griniga ledssna människor som hejjar lite tyst tittar ner i backen eller kollar ut vad man bär för kläder, sånt hatar jag verkligen man blir så sur själv. Varför inte bara bita ihop och hejja och bjuda på ett flin det handlar om 2 sek. Jag höll på att börja lipa när jag gick hem från dagis dels för att Novelia sov oroligt i natt och tidig morgon och dels ett surt hej som jag fick, Och alla motgångar då. Direkt börjar man tänka men gud är det något jag gjort eller sagt eller blivit missförstånd om något? men det handlar ju om i det stora hela att personen i frågan mår dåligt. Jag fick reda på senare under dagen att människan inte mår bra och är väldigt speciell. då så då hoppar vi över dett kapitel. =)

I dag har vi promenerat, kollat in julklappar, hälsat på mamma/mormor, fick ny bakta bullar ;D. Funderar nu på att ta sig en springtur mot tolven innan middagen här. Sen ska Per ut i garaget och sprut måla massa möbler åt oss och bekanta. Min älskade sambo kom hem på lunchen med en sallad från depå som jag fick äta, underbart gott. Han tycker så synd om mig som får sova så lite. På helgerna turas vi ju om att få sova och det är min tur i morgon ;D



3 November

Sikken regning dag då!

Vi har nyss haft besök av Anna och Filippa, det är alltid trevligt att pratas och umgås ;D Funderar nu på att leta fram paraply och ta sig en promenad men före de ska jag väl äta nån lunch och Novelia en smak portion potatis med majs. Ska faktiskt börja med erkättning lite grann nu, ska prova i kväll när hon ska sova och se om hon är mer nöjd och sover bättre. Vaknar först vid 12 sen vid 03 sen strax efter 5 och vill inte somna om. Trött mor är vad jag är. På dagarna sover ju hon genomsnitt 5 timmar ska man minska ner det är hon ju bara grinig. Nattar båda vid halv 8 så sover novis till 12 ungefär men vi lägger ju oss inte förns 10, inte tänker jag gå och lägga mig kl 8 på kvällarna inte då får man ju ingen egen tid tillsammans.  ja ja

Funderar på valbo i morgon eller på fredag får se, nästa vecka blir det iallafall dit ned carro. Skulle vilja åka i morgon också, =) börja med julklappar.

Trevlig onsdag

2 November

Jag hade fått för mig att det var höstlov för alla barn i dag även dom som har allmän förskola,men så var det inte Tindra har dagis även på loven, det är när barnen fyllt 3 år och inte har full tid som de får ha lov. Så Tindra är på dagis och leker med sina vänner och hon trivs ju super bra. Det är väl snart dax för Novelia att vakna upp efter förmiddags luren här. Hoppas hon går efter klockan i dag för det har vart några tidiga månar här så i morse vaknade hon 5 men då bajsa hon ju ner hela sig så vi gick upp sen försökte jag få henne att somna upp, kl 6 gick vi upp så prova jag lägga henne brevid mig och tutta lite så då somnade hon. Jag fick sova till 7 då Tindra vaknade, Innan de så steg Per upp halv 7 så kanske 10 min fick jag sova. jaja får sova i graven iallafall =P

Ska åka ner och handla för att fylla upp kylen lite, sen kommer carro hit så ska vi väl ta en fika på hansons och färga håret på mig ;D Per ska fixa carros bil.

Men så kul vi hade på aqua nova igår och Novelia var nöjd hela tiden. Lurade mamma att åka tunneln och hon vägrade ett tag men så såg hon att det inte såg sa farligt ut så vi åkte allihopa. Julia höll i Tindra och jag Novis och mamma kom släpandes efter oss haha kul. En midre kul grejj var när jag och Tindra skulle åka forsen där vi tittade först och det såg ju lugnt och inte alls djupt ut. Första forsen gick bra sen kom vi till andra och jädrans vilken ström det var och djupt,både jag och Tindra hamna under vattnet och jag hann tänka men gud jag måste upp med Tindra fort jag blev så rädd och Tindra blev väl lite chockad men hon blev inte ledssen så det gick ju bra. Mamma fick ta henne så ´jag löft henne över kanten så åkte jag klart. Sista forsen jaa då tappade jag bikini trosorna haha gud men ingen såg för det gick så fort =P

Ska svabba av golvet lite snabbt nu bara ;D


RSS 2.0