11 September

Onsdag!!
 
Började lite senare i dag då Tindra skulle till Tandläkaren =) det gick super bra och hon är ju så duktig. Nöjd tjej efteråt med ny tandborste och en ring. Novelia var också överlycklig att få lite melon lack på tänderna och en tandborste å ring hon med =) även fast det inte var hennes tandläkartid.  Nu är de på dagis och leker och jag är på jobbet som det ska vara.
 
Började rensa igår och la upp massa på köp och sälj som overaller, mössor vanta, fodrade galonställ. Har mer i dag att lägga ut som skor flece tröjjor med mera, har ju inte mage att slänge allt och kan inte spara på kläderna längre heller. Barnen blir glada för de får pengarna i sina spargrisar och så får de köpa något för dem =)
 
Mer planer för dagen? baka lite tänkte prova dessa  nedanför. fotbollsträning till kvällen
 
 
 

100 g smör

1 dl socker

2 msk sirap

1 msk grädde

3 dl havregryn

1 msk mjöl

 

Koka upp smör, socker, sirap och grädde och låt småkoka några minuter. Rör ner mjöl och havregryn. Täck en plåt på 20*30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 200 gr i 10-15 minuter. Låt svalna i några minuter och skär sedan upp bitar. Låt svalna helt.

 

Men titta på dessa då =) muuummms

 Twix kaka ;D

 

Du behöver till ca 20 kakor 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten: 4 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 125 gram rumstempurerat smör
Kola: 175 gram smör 2 dl socker 3 dl grädde 1/2 dl ljus sirap Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. ( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen. Låt stå svalt.  Skär bitar med en vass kniv  så fort kakan stannat till sig. Alltså den ska inte bli för kall, då kan det bli svårt att skära fina bitar.

Ett tips !! När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel. Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0