10 April

Fredag!!
Konstigt att denna vecka som har varit kort vecka gått så oootroligt långsamt.
Men nu äntligen fredag =)
 
Jobb nån timme till, sen hem till familjen så får vi se vad vi hittar på i dag, inget planerat mer än att per ska ut och jobba natt helg. Planerar maten just nu och tror vi kör på detta längre ner.
 
Övrigt i helgen är det math,DM spel första matchen ut är i morgon ,mot Stensätra. Sedan lite förberedelser så ska vi käka på bergsmannen med laget, sedan åker vi hem till mig och fortsätter med spel och en fortsatt trevlig kväll.
Barnen ska sova hos moster och kusinerna =)
 
Söndagen blir att hålla på hemma, Elin kommer och fyller på fransar på mig och mamma.
 
Nyttig paj
Kycklingpaj
 

Pajdeg

1 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
1 msk krossade linfrön
1 dl lättkesella
75 gram äkta smör

Blanda mjölsorterna och linfröna. Ha ner kesella och smör och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 h och kavla sedan ut till degen och lägg i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader och följ sedan receptet.

Kycklingpaj, ca 4 port

1 grillad kyckling
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1/2 dl riven ost

Dela kycklingen i mindre bitar. Skölj och ansa purjon, strimla den sedan. Skölj och finhacka paprika. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs ihop purjo, paprika, och kyckling i en stekpanna. Tillsätt chilisåsen och vetemjölet. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt allt småputtra några minuter. Blanda till sist i ananasen och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet med kycklingröran, strö över lite riven ost. Kör in i ugnen (225 grader) ca 15-20 minuter. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0