9 September
Dumle kakor fast mer mer choklad
200 g mjukt smör
1,5 dl socker
3 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
30 dumlekolor (köp i lösvikt, oftast billigare)
Blanda i hop smör, socker, mjöl , kakao och bakpulver till en deg. Rulla 30 små bollar och lägg i aluminiumformar över två plåtar. Jag har använt den större modellen. Tryck i en dumle i varje degboll. Grädda varje plåt för sig i 175 gr i 14-15 min. Låt kallna.
Dumlekakor
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 16 dumlekolor
.
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smörvispet och blanda till en deg. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till lite på bakplåtspapper. Placera dumlekolor enligt bilden. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.
Havrekakor med choklad
150 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl havregryn
2 dl kokos
ca 150 g schweizernöt
Smält smöret i en kastrull. Tag av ifrån plattan och rör ner sockret. Rör ner ägget. Rör till sist ner havregryn och kokos. Rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i 20 folieformar. Tryck i en stor ruta choklad i varje. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna helt innan de går att lossa ur formen.