16 December

Onsdag!
 
Det är inte många träningar kvar nu innan bilma cup är i Ockelbo, vi är dock väldigt några som har tränat och vi som har tränat har varit samma personer. Lite synd faktiskt men vi åker och gör vårat bästa, vi kan inte göra mer. Sedan till nästa säsong här så är det inte klart ännu med tränare så vi vet inte mer än så och det gör att man inte känner sig 100 % sugen på att spela fotboll =P
 
Nog om det så kommer lite recept på mina favorit julgodis =) Jag vet inte om jag ska baka så mycket mer men nån sak till går ju =P
 

Cornflakesgodis med choklad 

Det här behöver du :  50 gram smör 125 gram mörk choklad 3 msk ljus sirap 6 dl cornflakes ½ dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR : Smält smör, choklad och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner cornflakes och kokos. Klicka ut i formar, låt stelna.

 

Rosa snöbollar

Det här behöver du :  200 gram vit choklad 2½ dl koksflingor 1½ msk pressad citronsaft

Rulla i :  1 dl kokosflingor Röd karamell/hushållsfärg

GÖR SÅHÄR : Bryt ner chokladen i en porslinsskål, tillsätt kokos och citronsaft. Smält över vattenbad eller i micron. Rör ihop allt sammans och forma till bollar som du rullar i kokos.

Här har jag färgat kokosen med vanlig hushållsfärg. Häll kokosflingorna i en påse och droppa ner lite hushållsfärg, fyll påsen med luft och förslut sen är det bara att skaka om så har du färgade kokosflingor!

 

Maraboufudge

Det här behöver du : 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 gram smör 2 msk flytande honung 100 gram marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

Knäck 

ca 40 st Det här behöver du : 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1/4 dl finhackad sötmandel

GÖR SÅHÄR : Blanda socker, grädde & sirap i en tjockbottnad kastrull. (Recepetet är enkelt att komma ihåg, 1+1+1) Låt koka upp, rör om med träslev så allt blandar sig. Låt sedan knäcken småkoka på låg värme (2:an på plattan) utan att röra om! Efter ca 10-15 min, gör ett kulprov. Fyll ett glas med kallt vatten, ta en tesked av knäcksmeten och slå i vattenglaset! Ta upp knäcken från botten! Kan du forma smeten till en kula är knäcken färdig, om inte koka en stund till och gör om kulprovet. Tillsätt sedan mandeln i smeten och ta bort från spisen! Häll upp i knäckformar! Låt stelna i kylskåpet på en bricka! Med detta receptet behövs det ej så lång koktid eftersom mängden inte är så stor som i de flesta vanliga recept!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0