26 November
en bra tisdag än då länge =)
Ska visa er sen allt julpyssel vi har gjort hemma. mysigt och jag är så glad den här tiden på året när man får förbereda inför jul, ha middagsbjudningar, åka och äta julbord. fira julafton och alla dessa lediga dagar för att umgås med familj å nära å kära. i dag ska jag och barnen ut i skogen och hämta lite små granar och annat, vi får plocka hur mycket vi vill för markägaren ;D Övriga planer så ska jag ut på en löptur och en solning.
gårdagen i allt pyssel så hann vi baka en saffranskaka också som är i frysen, mer ska bakas på fredag =) vill ni baka samma så kommer receptet här.
Ingredienser
200 g | smör, eller margarin |
---|---|
1 pkt | saffran, (á 0,5 g) |
1 st | sockerbit, eventuellt |
2 st | ägg |
3 dl | strösocker |
2,5 dl | mjölk |
4 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 nypa | florsocker, ev vid servering |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3. Smält matfettet, låt svalna. 4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. 5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. 6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. 7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.
Kommentarer
Trackback