10 September

Onsdag!!
 
Nu går vi mot helgen =)
 
Spelades match som sagt i går mot Hille, tyckte vi tog tag i matchen bra vi gjorde första målet, sen gjorde de 1-1 och då hände de något med oss, hakorna var nere i backen.Tycker det är så svårt som lagkapten att peppa och komma igen, några vill inte alls höra, de flesta vill nog höra mer från sidan vad man kan göra, vart man ska vara, hur man kan göra de bättre? nog om de vi förlora med 4-2 gjorde ingen bra match. Nya tag träning i kväll, måste ta med mig tjejerna i kväll, per jobbar em. brukar gå bra att ha dom med =)
 
men hallå älskade choklad recept ni måste prova dessa, jag provade dom för någon månad sen.
 

Fudge brownies

19:3_Brownies_2
(recept av Roy Fares(
Tryffel
  • 150 g mörk choklad, 55 %
  • 1 ,5 dl vispgrädde
  • flingsalt att strö över
Brownie
  • 150 g osaltat smör
  • 2 ,75 dl strösocker
  • 1 ,5 dl kakao
  • 0 ,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  1. Tryffel
  2. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
  3. Brownie
  4. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  5. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
  7. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40-50 minuter. Serveras rumstempererad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0