8 Oktober
150 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl havregryn
2 dl kokos
ca 150 g schweizernöt
Smält smöret i en kastrull. Tag av ifrån plattan och rör ner sockret. Rör ner ägget. Rör till sist ner havregryn och kokos. Rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i 20 folieformar. Tryck i en stor ruta choklad i varje. Grädda i 175 gr i ca 15 min. Låt svalna helt innan de går att lossa ur formen.
Tindra vill göra cupcakes någon dag, vi tittade på barn som bakade på tv här om dagen och då finns det bra grund reccept. vi gillar citron muffins
citron muffins
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
skal av en citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13 min.
Frosting Bara att testa fram vilken frosting som är godast =) lägga till och undersöka
Ingredienser
Cream cheese frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citron, saften
- 100 g Philadelphiaost
- Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här
- Cream cheese frosting
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. - Vispa i Philadelphiaosten.
- Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.