21 Oktober
100 g oreo kakor
75 g philadelphia ost
100 g mjölkchoklad
Hacka och mixa kakorna till små smulor. Blanda med Philadelphia osten och rulla små bollar. Frys in dessa i ca 30 minuter. Smält mjölkchokladen. Ta fram tryfflarna och doppa dem i chokladen. Låt stelna.
Dumle kakor
Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning : 32-35 Dumlekolor
Garnering : Strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter. Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.
Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/page/2/
After Eight-brownies
20 st
Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten som inte innehåller något bakpulver.
3 ägg
2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 g smör, smält
Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.