30 November

Då så sista November och i morgon så hälsar vi december välkommern ;D wejj Fredag i dag...
 
Hemma är det klart i fönstrerna och julstjärnorna lyser så fint, har 3 hissgardiner att sätta upp i vardagsrummet men det skulle Per fixa när han har vaknat upp från sin sömn efter nattskiftet, Advensljusen står på köksön, tomtar å sånt plockas fram senare närmare jul . Blev nöjd med kransarna blev fint ljus i dom med ljusslingorna. Nu vill jag bara baka men det ska vi göra i morgon när vi vaknar ;D myys
 
Idag så jobbas det på fint väder ute det fastnar till och med snö på fönsterspröjsen. För se om vi hinner med badhuset i dag, till kvällen kommer mamma o pappa till oss på middag =) trevligt trevligt
 
I morgon blire det också tomtesmyg kl 15 missa inte de..
 
Åter igen 26 år? hmmm
 
 
 
 
 Inga russin tack ;D
Bästa julmusten
glögg ;D
 
Delar av mig av Lussebullar reccept men jag gör dubbel sats!!
 

Lussebullar med kesella

 30 bullar

 

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 1 ägg
  • ca 1 dl pärlsocker
  • ca 1 ½ liter vetemjöl
  • ägg till pensling

 

  • Smula ner jästen i bakbunken. Smält smöret, häll på mjölken och ljumma degspadet fingervarmt, 37 grader.
  • Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesella, salt, socker och saffran som stötts i mortel med lite av sockret. Rör tills allt löst sig och tillsätt ägg. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Sätt den att jäsa övertäckt cirka 60 minuter. Går lättast i en köksmaskin.
  • Forma lussekatter som S eller som runda bullar eller dylikt. Lägg dem på papprad plåt, stick ner russin som dekoration.  Jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter till gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0