11 Februari

Torsdag!
 
Håller på att planera helgen så det ska bli så bra som möjligt =)
 
Övrigt i dag efter jobb så ska det byggas en snögubbe om det går, sedan laga mat, natta barn och åka på träning och i dag står löpning på schemat =P Sist var det super jobbigt. Som det ska vara =)
 
Lite tips på en god maträtt
Panerad Torsk med dillstuvad potatis.
 
IMG_3686
 

För 4 personer behöver du: 800 gram potatis ( fast sort ) 4 fina torskfileer 2 dl vetemjöl 2 ägg 2 dl ströbröd + salt & citronpeppar

Dillstuvningen:  3 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl grädde 1 kruka finhackad dill salt & peppar

Gör så här:  Skala och skär potatisen i mindre bitar, som på bilden. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist ströbröd + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken.

http://www.jennysmatblogg.nu/page/2/

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0