20 April

Onsdag!
 
Har inte haft så mycket att komma med, inte direkt nu heller =P
Det är samma gamla rutiner, jobbar , håller på hemma, tränar och längtar till helgerna =) Låter ju skit kul??
Äh. Vi har i alla fall ett sovrum och ny säng det är såååå skönt att sova i en säng efter ett x antal nätter på soffan. Våra fina nattduksbord skruvade Per i hop i går. Nu är det bara lite piff kvar i rummet men det tar sin lilla tid att få i hop tiden till allt. Dagarna får gärna ha fler timmar.
 
Dessa nattduksbord köpte vi.
 
Bildresultat för nattduksbord trademax
Idag får vi se om vi tar en runda runt hammardammen, Novelia tyckte det var länge sen så vi kanske tar oss en vända. Sedan vela de baka kakor så det får bli lite sånt i dag då =)
 
Hallongrottor
 

Härliga hallongrottor (32 st små)

Hallonsylt: 1 dl frysta hallon 0,5 dl socker

Blanda frysta hallons och socker i en kastrull. Rör om tills hallonen smält och faller sönder och blandas med sockret. Låt koka 5 minuter, rör om då och då. Klart!

Kakor: 200 g smör, rumsvarmt 1 dl socker 4 dl vetemjöl 0,5 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl hallonsylt

Vispa rumsvarmt smör och socker luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Arbeta sedan in det i smörblandningen. Forma till en längd och låt vila 15 minuter. Dela längden i 32 bitar. Rulla bollar och lägg i småbrödsformar på en plåt. Gör en fördjupning i mitten och klickan i sylt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Låt svalna. Ät och njut!

Bildresultat för småkakor

Kolasnittar (ca 20 stycken stora)

100 g smör 1 dl socker 2 knivsuddar vaniljpulver (1 msk vaniljsocker går också bra) 1 rejäl msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat

Rör smör, socker, vaniljpulver (eller vaniljsocker) och sirap till en porös massa. Blanda mjölet med bikarbonaten och tillsätt till smörmassan. Dela degen i två delar och rulla ut till två ca 3-4 cm tjocka rullar. Lägg ut rullarna på plåt med bakplåtspapper, inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddning. Platta till rullarna så att de blir ca 1 cm tjocka. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär längderna medan de är varma i lätt sneda kakor.

Bildresultat för småkakor

 

1 dl socker

200 g  smör

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Ägg till pensling

pärlsocker

 

Knåda ihop degen och börja göra kringlor. In i ugnen på en bakplåtsklädd plåt. Pensla uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 175 grader i 10 min.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0