25 November
Onsdag!
Bara i dag och i morgon kvar att jobba på veckan =)
Regn å rusk i dag med usch sånt tråkigt väder.
I dag ska vi i alla fall upp med stjärnorna i fönstren. Jag satt upp de nya jul hiss gardinerna i går så det är klart. När jag kom hem från jobbet i går så satt all ute belysning uppe och lyste så fint =)
I dag ska det bakas pepparkakor på sandgatan och jag tänkte också göra saffransbullar , inte katter men bullar =)
så har vi frysen full sen med lussebullar å lussekatter, tur per fyller år nu i början av december å vi slipper äta upp allt själv =)
Tips på julgodis vi ska göra hemma men det spar jag lite på tills nästa vecka att baka =)
smörkola
- 100g smör
- 2dl vispgrädde
- 3dl strösocker
- 1dl ljus sirap
- 1tsk vaniljsocker
- flingsalt
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
- Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
- Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt, strö över flingsalt om ni vill. Låt svalna.
- Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.
Lyxig Rocky road
200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad 25 g smör 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) 250 g Dumlekola 2–3 dl salta jordnötter ca 200 g minimarshmallows
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.
2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.
4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.
Kommentarer
Trackback