17 Mars

Tisdag!!
 
Solen skiner så underbart =) men jag är lite trött ändå, somnade rätt sent och sen är det ju tisdag, långt tills helgen.
 
Planerar lite fika till helgen, vissa av sakerna kan man frysa ner och det är bra, för jag tänkte göra en fika buffe på söndag med detta nedan =)
 
* Bannofee paj
* kladdkaka med kolakräm
* äppelpaj
* silvia socker kaka
 
recept på silvia sockerkaka
 
DSC_0718

Kaka:
4 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl kokande vatten

Vaniljfyllning:
1 1/2 dl mjölk
180 g smör
6 msk vanilinsocker


Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Blanda i vattnet och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form och häll ner smeten. In i ugnen 200 C ca 25-40 min beroende på ugn (kan variera mkt på just denna kaka, så testa med sticka).

Koka under tiden vaniljkrämen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud ett par minuter och ställ åt sidan så den svalnar och tjocknar något.

Låt kakan svalna en stund och dela den sedan på mitten. Lyft locket, slå på vaniljkrämen och lägg på igen. Sikta över rikligt med florsocker och servera med vispad grädde.

 (http://www.matplatsen.net/2015/03/17/mjuka-kakor-vaniljkaka/#comments)

Kladdkakan med kolakräm på

 

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 2 12 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Granering

1 burk karameliserad mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0