7 Mars
500 g smör 10 dl vetemjöl 4 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 4 ägg 2 ½ dl kesella vanilj 5 dl crème fraiche 1 msk vaniljsocker
1. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. 3. Tryck ut hälften i en långpanna (ca 30×40 cm) som är klädd med bakpapper. 4. Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraiche och vaniljsocker. Häll över blandningen över degbottnen i långpannan. 5. Smula resten av smuldegen över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra lite florsocker innan servering och ät och njut
Och mat till helgeb
ca ½ pkt spaghetti 500 g köttfärs 1 stor burk pastasås (jag rekommenderar Dolmios med extra vitlök) 150 g philadelphiaost 3 dl gräddfil ½ dl parmesan 50 g smör 1 dl riven ost
1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Koka pastan al dente (2-3 minuter kortare än vad det står på paketet) 3. Stek på köttfärsen och blanda den med pastasåsen. 4. Blanda philadelphiaost, gräddfil och parmesan. Smaka av med lite salt och peppar.
5. I en gratängform, ha i smöret i bitar och sen lite av såsen så att det täcker botten. Ha sen i hälften av spaghettin. Ha på resten av såsen och sen resten av spaghettin.
6. Ha sen på köttfärssåsen ovanpå spaghettin och till sist riven ost. 7. Gratinera i ugnen i ca 30 min. Njuuut!
Miljögården