8 Januari

Onsdag!

En stund kvar till lunch, sedan är det bara eftermiddagen kvar. Det är jag som har hämtning i dag så vi ska bara hem och laga med sedan upp till syster och lämna tjejerna där medans jag åker på träning. Tidig träning i dag 17:00. Sedan när tjejerna lagt sig ska jag köra ved.. weeej roligare kan man ha det men måste görasm min tur nu, alltid Per som gör det så det är min tur nu,
 
Dags att ta tag i bakning, Tindra blir 5 år denna månad och ska ha sitt första barnkalas också =) släkten kommer den 25, blir nog dessa gobitar (favoriter) Tindras altså.
 
 
även  perfekt att baka dubbelsats, och fylla upp frysen med :-D

(15-20 st Nobless )

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
  bounty cokladbitar

Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tärna ner smöret och arbeta ihop till en deg. Forma sedan till små runda bollar och placera dem i muffinsformen och gör en liten grop i mitten på bollen -  och fyll denna grop med bountychoklad. Jag tycker det är rätt lagam att dela en Bount på 3 delar.Grädda sedan i ca 10 minuter , eller tills de fått lite fin färg.

Daijrutor

 

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

 

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

 

Bullar, chokladbollar

Silviakaka

 

4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten

glasyr
100 g smör
1 dl socker
1 msk vailjsocker
1 äggula
kokosflingor

1. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vattnet och rör smeten slät. Häll smten i en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokos.
 
Choklad chip cookies
 
 
 
Antal portioner:                                 
50
                        Ingredienser

225g smör 2 1/2dl brun farin 1 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt . jag har haft mörk och ljus choklad och vit choklad även kan man ha non stop eller något =) Du behöver också: bakplåtspapper

 
Gör så här

                            1. Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper.

                            2.  Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.

                            3. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0