30 Oktober

Onsdag!!
 
Har nyss tagit en promenad det var en jobbig sådan för vi tjattrade hela tiden och gick i uppförsbackar =) men trevligt.  I dag efter jobbet blir det att hämta mina prinsessor på dagis vi ska bara ner och handla lite och göra en pumpa =) sen är det dags för middag att laga och sen kommer lill syster upp och sitter barnvakt medans jag åker på möte med fotbollen.
 
I går så kom mamma och pappa på en kort visit, sen var vi bara hemma plocka, tände masa ljus tjejerna vela hänga upp sina spöken på sina rum som de gjort på dagis. de pysslar mycket nu när det är höstlov. de går bara i morgon mellan 13-15 sen är de ledig på fredag, Inte så långa dagar när Per har eftermiddagar.
 
Lite tips på vad ni kan baka till halloween och pyssla
 
 Super snabbt, ni kan köpa cupcale mix på ica och sen stoppar ni igenom godissnören och sen dekorera med lite godis ;D
 
 
Köp mashmellows och vit choklad och choklassås.
Ta några grillpinnar, stätt på en mashmellow och doppa den i vit smält choklas och den dekorera med choklasås =)
 
 
Baka maränger och gör dessa dekorera med choklasås (recept under bilden )
 
halloween mat cupcake baka dekorera bakverk inspiration maränger spökmaränger
 
 
 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättika

Gör så här

  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.

  2. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

  3. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

  4. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

  5. Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

  6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Jag gillar att göra små maränger och då blir det ca 60 st av den här smeten. Man kan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart inte lika fina. :)

  7. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.

     

    Pyssla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0